gambar-gambar

10 Aturan Emas saka Desainer Printing

, 10 Aturan Emas saka Desainer Printing

Minangka desainer, sampeyan bisa uga wis ngerti babagan tipografi lan desain grafis. Nanging nalika nyetak desain sampeyan ing kertas, sampeyan bisa uga ora ngerti apa sing nggawe dheweke katon paling apik.

Kanggo bantuan karo masalah iki, kita arep kanggo nuduhake karo 10 Aturan Golden kanggo Printing Designer! Yen wis rampung maca kirim iki, sampeyan bisa nyana ngerti;

  • Apa jenis kertas kanggo nggunakake
  • Cara nyiyapake file sadurunge dicithak
  • Werna cetak pungkasan digawe saka apa, lsp.

Ayo nyebar ing!

Gunakake Kertas kualitas dhuwur

, 10 Aturan Emas saka Desainer Printing

Nalika sampeyan bisa guess, aturan pisanan kanggo print ing kertas kualitas apik- sing jelas! Nanging kenapa? Inggih, mirah utawa kertas kualitas kurang bakal nggawe desain katon kusam lan mboseni. Dadi, iki tegese wong ora pengin tetep cukup suwe supaya bisa ngapresiasi kabeh fitur sing luar biasa. Kajaba iku, dheweke bisa uga ora ngerteni sawetara pesen penting sing didhelikake ing teks sampeyan!

Ing ngisor iki yaiku; yen ora ana sing kepengin nyekel potongan sing dicithak ing tangane, mula ora ana gunane kanggo nyetak kabeh… bener?! Yen ngandika, sampeyan kudu tansah nyoba lan nggunakake bahan profesional-bahan nalika nggawe prints supaya kabeh katon sampurna.

Tip: Iku uga mbantu yen sampeyan nggunakake kertas sing nglengkapi desain, IE, yen iku ireng-lan-putih, banjur dicithak ing kertas putih utawa krim lan kosok balene.

Siapke file sadurunge dicithak

Aturan emas kaping pindho yaiku nyiapake file kanthi bener; yen ora, sampeyan bakal mungkasi munggah karo print ala, lan iku uga mokal kanggo wong liya kanggo ndandani! Dadi, apa tegese 'nyiapake'? Ya, biasane ana limang unsur sing kudu diowahi supaya kompatibel karo printer:

  • Resolusi - DPI (Titik saben Inch): Sing luwih dhuwur nomer, sing luwih apik
  • Format File – Umume printer bisa nangani gambar TIFF utawa JPEG tanpa masalah, nanging yen sampeyan nggunakake Illustrator, priksa manawa file sampeyan ana ing format EPS (versi 0.92). Uga, tansah kalebu mode werna CMYK, lan aja nggunakake werna titik kajaba pancen perlu.
  • Mode Warna: RGB kanggo monitor, lan CMYK kanggo printer
  • Bleed: Yen file sampeyan kalebu informasi penting sing kudu dicithak ing cedhak pinggiran, sampeyan kudu bleed (wates putih ing njaba desain). Mesthi, yen ora kritis nanging isih katon luwih apik karo siji-tambah siji!
, 10 Aturan Emas saka Desainer Printing

Credits: Pixart Printing

  • Zona Aman (Margins): Zona aman yaiku area ing sakubenge desain sampeyan sing kudu diresiki saka teks, gambar, utawa unsur penting liyane. Iki bakal mesthekake yen dicithak kanthi bener lan ora dipotong nalika dicithak.

Yen ana sing ora dicithak kanthi bener, bisa uga file kasebut bali menyang Illustrator kanggo sawetara tweaking pungkasan, nanging ati-ati; sawetara bab mung ora bisa didandani!

Priksa file ing print fisik

Sawise sampeyan wis nyiapake file kanthi bener lan dikirim kanggo dicithak, kepiye sampeyan ngerti yen ana kesalahan ing proses nyetak? Jawaban iki prasaja; mung mriksa metu hard copy! Kanthi nindakake iki, sampeyan bisa nemokake masalah kayata: - Werna ora cocog karo sing ana ing Illustrator - Pendarahan sing salah - Unsur sing ora ana sing kudu ana, lsp.

Sawise sampeyan mriksa dhewe lan nggawe owah-owahan sing dibutuhake, langkah pungkasan yaiku mbandhingake cetakan sampeyan karo apa sing dikirim dening printer supaya bisa mriksa kesalahane.

Entuk Kreatif nganggo teknik nyetak

, 10 Aturan Emas saka Desainer Printing

Gambar Credits: Pinterest

Kanggo nggawe samubarang luwih gampang kanggo sampeyan, sampeyan kudu tansah nyoba nggunakake teknik printing sing paling umum; iki bakal njamin sukses lan irit wektu! Rong jinis cetak sing paling apik yaiku layang aksara (ngendi tinta dipencet menyang kertas) lan lithografi (jinis awal saka printing sing nggunakake watu utawa metal piring sing wis dilapisi karo zat lilin / berminyak).

Teknik nyetak iki paling populer amarga menehi asil sing bermutu, lan umume ora ana masalah yen larang banget. Nanging, yen dhuwit ora dadi masalah utama sampeyan, mesthine kudu nyoba nganggo jinis cetakan liyane kayata silkscreen utawa engraving! Teknik cetak loro iki biasane paling larang, nanging bakal menehi asil sing nggumunake.

Aja wedi njaluk bukti

, 10 Aturan Emas saka Desainer Printing

Gambar Credits: Designmatic

A bukti Sejatine a contone saka apa print bakal katon kaya, lan biasane dikirim sadurunge prints final digawe supaya sampeyan bisa mriksa sing kabeh iku bener, contone, werna cocog utawa bleeds ing Panggonan! Akeh perusahaan percetakan ora bakal menehi bukti kajaba sampeyan takon, mula aja isin njaluk siji, utamane yen sampeyan pertama kali nyithak apa-apa!

Umume kasus, nalika cetak pungkasan dikirim, dheweke uga bakal ngirim file digital saka apa sing dicithak, sing tegese kesalahan bisa diatasi kanthi gampang. Mung masalah iki, sok-sok telat kanggo nindakake apa-apa, mula kudu ati-ati.

Tip: Cara paling gampang kanggo njupuk bukti yaiku nggunakake online printer, amarga umume bakal menehi sampeyan tanpa biaya. Nanging, yen perusahaan cetak sampeyan ora nawakake layanan iki, mula kenapa ora nggunakake alat PDF Proofing saka Adobe Acrobat, sing ngidini sampeyan bukti dokumen ing Illustrator, Photoshop, utawa InDesign?

Njupuk wektu sampeyan

Iki mbokmenawa tip paling penting nalika nerangake gawé kualitas prints; Entuk wektu! Kenging punapa? Ya, amarga yen sampeyan ora nindakake, ana risiko yen karya cetak sampeyan bakal rusak, lan ora ana sing pengin ana ing tangane. Dadi mung elinga nalika nyithak desain, utamane yen kanggo wong liya!

Iki amarga padha bakal pengin ndeleng desain ing wong sadurunge bener duwe jeneng sing dicithak ing lan rightly supaya! Ing tembung liya, yen sampeyan lagi kerja ing perusahaan, priksa manawa cetakan sampeyan dikirim kanthi bener lan ora kebak kesalahan. Elinga, kualitas ngluwihi kuantitas saben wektu.

Tip: Sabar karo printer sampeyan lan njaluk bantuan yen sampeyan macet; dheweke kudu bisa nerangake kabeh kanthi luwih rinci.

Aja miwiti nyetak nganti sampeyan ngerti apa sing arep dicithak

Iki bisa koyone kaya tip dhasar, nanging krungu kita metu; akeh wong lali bab iki lan mungkasi munggah print metu soko sing padha ora ateges sing ora katon apik kanggo sapa. Dadi priksa manawa sampeyan ngerti apa sing dicithak sadurunge sampeyan miwiti nyithak; yen ora, kabeh bakal kekacoan!

Kabar sing apik yaiku umume printer ora keberatan nglewati proses kanthi langkah-langkah, dadi yen ana sing ora jelas, banjur takon maneh kanggo nerangake. Elinga, sabar iku kunci ing game iki. Dadi, njupuk wektu lan tumindak kanthi bener!

Aja nyithak desain sing cilik banget

Iki minangka salah sawijining kesalahan percetakan paling gedhe sing bisa ditindakake, mula luwih becik ora ditindakake. Ya, kita ngerti ana akeh sing kudu dicritakake kanggo cetakan mini, nanging yen cilik banget, printer sampeyan bisa uga duwe masalah kanggo ngerti apa sing sampeyan pengin dicithak, sing bisa nyebabake kesalahan lan frustasi.

Dadi priksa manawa sampeyan ngrancang cetakan kanthi ukuran sing bener; yen ora, padha bisa Cut mati, katon surem, utawa mung ora bakal print ing kabeh! Ing tembung liya, yen ana sing penting, aja nganti mandheg amarga bakal nyebabake masalah.

Tip: Yen sampeyan kehabisan ruang ing desain sampeyan, kenapa ora nyoba nyelehake barang cilik ing pojok ndhuwur supaya ora dipotong? Priksa manawa apa wae sing ana ora penting; digunakake, kesalahane bakal kelakon!

Font sampeyan kudu profesional

, 10 Aturan Emas saka Desainer Printing

Gambar Credits: Pixart Printing

Font penting banget nalika nyetak desain, mula sampeyan kudu nindakake riset sadurunge miwiti nggawe. Iki amarga sawetara fon bisa katon murah utawa ora profesional, tegese cetakan sakabèhé ora bakal katon apik sing ora ana sing pengin ndeleng! Dadi priksa manawa sampeyan nindakake riset sing cukup sadurunge lan pilih font sing katon apik lan cocog karo cetakan kasebut.

Tip: Coba gunakake ukuran/typeface sing beda kanggo teks utama supaya bisa katon. Ing ndhuwur iki, aja lali babagan kerning amarga yen sampeyan nindakake, font sampeyan bakal katon rame, sing mesthi dudu sing dikarepake saka desain sing penting, mula pikirake jarak antarane karakter uga.

Seneng-seneng, eksperimen karo macem-macem desain lan aja mandheg sinau

, 10 Aturan Emas saka Desainer Printing

Gambar Credits: Pixabay

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, eksperimen minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo sinau, tegese sampeyan kudu nyoba macem-macem desain kapan wae. Iki bakal mbantu ngedongkrak kapercayan sampeyan uga mbantu proyek penting ing mangsa ngarep, mula seneng-seneng lan eksperimen!

Tip: Coba cetak sawetara kuotasi ing kertas utawa kardus sing apik kanggo sentuhan pribadi.

Liyane final

Dadi ana sing duwe; ndhuwur 10 aturan emas desain printing. Kaya sing wis dakkandhakake, aturan kasebut penting lan kudu ditindakake kapan wae. Padha bakal mbantu karo kapercayan lan prints mangsa, supaya manawa kanggo tindakake kanthi teliti.

Pengarang Bio:

Samuel Matthews minangka wartawan lan panulis esai pro ing NinjaEssays. Kanthi semangat banget kanggo nyetak, Mathews seneng sinau sing anyar lan ketemu wong anyar. Dheweke uga seneng drum, lelungan lan olahraga.

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

email
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

BANGGA NGLAYANI

Perlu soko alam bébas?

Gabung kanggo Tips Desain & Diskon!

email
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Temokake ing sosial