gambar-gambar

10 Aturan Emas saka Desainer Printing

10 Aturan Emas saka Desainer Printing, Print Peppermint

Minangka desainer, sampeyan bisa uga wis ngerti babagan tipografi lan desain grafis. Nanging nalika nerangake nyetak desain sampeyan kertas, sampeyan bisa uga ora ngerti apa sing nggawe dheweke katon paling apik.

Kanggo bantuan karo iki masalah, kita pengin nuduhake karo sampeyan 10 emasen Aturan kanggo Printing Designer! Yen wis rampung maca kirim iki, sampeyan bisa nyana ngerti;

  • Apa jenis kertas kanggo nggunakake
  • Cara nyiyapake file sadurunge dicithak
  • Werna cetak pungkasan digawe saka apa, lsp.

Ayo nyebar ing!

Gunakake Kertas kualitas dhuwur

10 Aturan Emas saka Desainer Printing, Print Peppermint

Nalika sampeyan bisa guess, aturan pisanan kanggo print ing kertas kualitas apik- sing jelas! Nanging kenapa? Inggih, murah utawa murah-kualitas Makalah bakal nggawe desain katon kusam lan mboseni. Dadi, iki tegese wong ora pengin tetep cukup suwe supaya bisa ngapresiasi kabeh fitur sing luar biasa. Kajaba iku, dheweke bisa uga ora ngerteni sawetara pesen penting sing didhelikake ing teks sampeyan!

Ing ngisor iki yaiku; yen ora ana sing kepengin nyekel potongan sing dicithak ing tangane, mula ora ana gunane kanggo nyetak kabeh… bener?! Yen ngandika, sampeyan kudu tansah nyoba lan nggunakake bahan profesional-bahan nalika nggawe prints supaya kabeh katon sampurna.

Tip: Iku uga mbantu yen sampeyan nggunakake a kertas sing nglengkapi desain sampeyan, yaiku, yen ireng-lan-putih, banjur dicithak ing werna putih utawa krim kertas lan kosok balene.

Siapke file sadurunge dicithak

kapindho emasen aturan printing kanggo nyiapake file bener; yen ora, sampeyan bakal mungkasi munggah karo print ala, lan iku uga mokal kanggo wong liya kanggo ndandani! Dadi, apa tegese 'nyiapake'? Ya, biasane ana limang unsur sing kudu diowahi supaya kompatibel karo printer:

  • Resolusi - DPI (Titik saben Inch): Sing luwih dhuwur nomer, sing luwih apik
  • Format File - Umume printer bisa nangani gambar TIFF utawa JPEG tanpa no masalah nanging yen sampeyan nggunakake Illustrator, priksa manawa file sampeyan ana ing format EPS (versi 0.92). Uga, tansah kalebu mode werna CMYK, lan ora nggunakake warna titik kajaba pancen perlu.
  • Mode Warna: RGB kanggo monitor, lan CMYK kanggo printer
  • Bleed: Yen file sampeyan kalebu informasi penting sing kudu dicithak ing cedhak pinggiran, sampeyan kudu bleed (wates putih ing njaba desain). Mesthi, yen ora kritis nanging isih katon luwih apik karo siji-tambah siji!
10 Aturan Emas saka Desainer Printing, Print Peppermint

Credits: Pixart Printing

  • Zona Aman (Margins): Zona aman yaiku wilayah ing sakubenge desain sampeyan sing kudu dijaga langit teks, gambar, utawa unsur penting liyane. Iki bakal mesthekake yen dicithak kanthi bener lan ora entuk Cut mati nalika nyetak.

Yen ana sing ora dicithak kanthi bener, bisa uga apik Idea kanggo njupuk file bali menyang Illustrator kanggo sawetara tweaking final, nanging ati-ati; sawetara bab mung ora bisa didandani!

Priksa file ing print fisik

Sawise sampeyan wis nyiapake file kanthi bener lan dikirim kanggo dicithak, kepiye sampeyan ngerti yen ana kesalahan ing proses nyetak? Jawaban iki prasaja; mung mriksa metu hard copy! Kanthi nindakake iki, sampeyan bisa nemokake masalah kayata: - Werna ora cocog karo sing ana ing Illustrator - Pendharahan sing salah - Ora ana unsur sing kudu ana, lsp.

Sawise sampeyan mriksa dhewe lan nggawe owah-owahan sing dibutuhake, langkah pungkasan yaiku mbandhingake cetakan sampeyan karo apa sing dikirim dening printer supaya bisa mriksa kesalahane.

Entuk Kreatif nganggo teknik nyetak

10 Aturan Emas saka Desainer Printing, Print Peppermint

Gambar Credits: Pinterest

Kanggo nggawe samubarang luwih gampang kanggo sampeyan, sampeyan kudu tansah nyoba nggunakake teknik printing sing paling umum; iki bakal njamin sukses lan irit wektu! Rong jinis cetak sing paling apik yaiku layang aksara (ing ngendi tinta dipencet menyang kertas) lan lithografi (jinis printing awal sing nggunakake watu utawa piring logam sing wis dilapisi karo zat waxy / greasy).

Teknik percetakan iki paling populer amarga menehi sampeyankualitas asil, lan ana umume ora Jeksa Agung bisa ngetokake karo wong-wong mau larang banget. Nanging, yen dhuwit ora dadi masalah utama sampeyan, mesthine kudu nyoba nganggo jinis cetakan liyane kayata silkscreen utawa engraving! Teknik cetak loro iki biasane paling larang, nanging bakal menehi asil sing luar biasa.

Aja wedi njaluk bukti

10 Aturan Emas saka Desainer Printing, Print Peppermint

Gambar Credits: Designmatic

A bukti Sejatine conto apa print bakal katon kaya, lan biasane dikirim sadurunge prints final digawe supaya sampeyan bisa mriksa sing kabeh wis bener, contone, werna cocog utawa bleeds wis ing Panggonan! Akeh perusahaan percetakan ora bakal menehi bukti kajaba sampeyan takon, mula aja isin njaluk siji, utamane yen sampeyan pertama kali nyithak apa-apa!

Paling kasus, nalika print final wis dikirim, padha uga bakal ngirim liwat file digital saka apa sing dicithak, kang tegese sembarang kesalahan bisa gampang didandani. mung siji masalah karo iki sing kadhangkala wis kasep kanggo nindakake apa-apa bab iku, supaya mung ngati-ati.

Tip: Cara sing paling gampang kanggo njupuk bukti yaiku nggunakake printer online, amarga umume bakal menehi sampeyan tanpa biaya. Nanging, yen perusahaan cetak sampeyan ora nawakake layanan iki, mula kenapa ora nggunakake alat PDF Proofing saka Adobe Acrobat, sing ngidini sampeyan bukti dokumen ing Illustrator, Photoshop, utawa InDesign?

Njupuk wektu sampeyan

Iki mbokmenawa tip paling penting nalika nerangake prodhuksi kualitas cetakan; TAKE YOUR TIME! Kenging punapa? Inggih, amarga yen ora, banjur ana risiko sing karya print bakal rusak, lan ora ana sing pengin kaya sing ing tangan. Dadi mung elinga iki nalika nyithak desain, utamane yen kanggo wong liya!

Iki amarga padha bakal pengin ndeleng desain ing wong sadurunge bener duwe jeneng sing dicithak ing lan rightly supaya! Ing tembung liya, yen sampeyan lagi kerja ing perusahaan, priksa manawa cetakan sampeyan dikirim kanthi bener lan ora kebak kesalahan. Eling, kualitas liwat jumlah saben wektu.

Tip: Sabar karo printer sampeyan lan takon bantuan yen sampeyan macet; dheweke kudu bisa nerangake kabeh kanthi luwih rinci.

Aja miwiti nyetak nganti sampeyan ngerti apa sing arep dicithak

Iki bisa koyone kaya tip dhasar, nanging krungu kita metu; akeh wong lali bab iki lan mungkasi munggah print metu soko sing padha ora ateges sing ora katon apik kanggo sapa. Dadi priksa manawa sampeyan ngerti apa sing dicithak sadurunge sampeyan miwiti nyithak; yen ora, kabeh bakal kekacoan!

Kabar apik yaiku umume printer ora keberatan nglewati proses langkah demi langkah, dadi yen ana sing ora langit, banjur mung njaluk wong-wong mau kanggo nerangake maneh. Elinga, sabar iku kunci ing game iki. Dadi, njupuk wektu lan tumindak kanthi bener!

Aja nyithak desain sing cilik banget

Iki minangka salah sawijining kesalahan percetakan paling gedhe sing bisa ditindakake, mula luwih becik ora ditindakake. Ya, kita ngerti ana akeh sing kudu dicritakake kanggo cetakan mini, nanging yen cilik banget, printer sampeyan bisa uga duwe masalah kanggo ngerti apa sing sampeyan pengin dicithak, sing bisa nyebabake kesalahan lan frustasi.

Dadi priksa manawa sampeyan ngrancang cetakan kanthi ukuran sing bener; digunakake, padha bisa njaluk Cut mati, katon burem, utawa mung ora bakal dicithak! Ing tembung liyane, yen ana prekara sing penting, aja nganti mandheg amarga bakal nyebabake masalah luwih mudhun baris.

Tip: Yen sampeyan kehabisan ruang ing desain sampeyan, kenapa ora nyoba nyelehake barang cilik ing pojok ndhuwur supaya ora entuk. Cut mati? Priksa manawa apa wae sing ana ora penting; digunakake, kesalahane bakal kelakon!

Font sampeyan kudu profesional

10 Aturan Emas saka Desainer Printing, Print Peppermint

Gambar Credits: Pixart Printing

Font penting banget nalika nyetak desain, mula sampeyan kudu nindakake riset sadurunge miwiti nggawe. Iki amarga sawetara fon bisa katon murah utawa ora profesional, tegese cetakan sakabèhé ora bakal katon apik sing ora ana sing pengin ndeleng! Dadi priksa manawa sampeyan nindakake riset sing cukup sadurunge lan pilih font sing katon apik lan cocog karo cetakan kasebut.

Tip: Coba gunakake liyane ukuran/typeface kanggo teks utama sampeyan supaya katon. Ing ndhuwur iki, aja lali babagan kerning amarga yen sampeyan nindakake, font sampeyan bakal katon rame, sing mesthi ora kaya sing dikarepake saka desain sing penting, mula mikir babagan jarak antarane karakter uga.

Seneng-seneng, eksperimen karo macem-macem desain lan aja mandheg sinau

10 Aturan Emas saka Desainer Printing, Print Peppermint

Gambar Credits: Pixabay

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, eksperimen minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo sinau, tegese sampeyan kudu nyoba macem-macem desain kapan wae. Iki bakal bantuan ngedongkrak kapercayan uga mbantu karo proyek mangsa penting supaya mung seneng-seneng lan eksperimen!

Tip: Coba print sawetara kuotasi menyang nice kertas or kardus kanggo tutul pribadi.

Liyane final

Dadi ana sing duwe; ndhuwur 10 emasen aturan desain printing. Kaya sing wis dakkandhakake, aturan kasebut penting lan kudu ditindakake kapan wae. Padha bakal bantuan kanthi kapercayan lan cetakan sing bakal teka, mula priksa kanthi ati-ati.

Pengarang Bio:

Samuel Matthews minangka wartawan lan panulis esai pro ing NinjaEssays. Kanthi semangat banget kanggo nyetak, Mathews seneng sinau sing anyar lan ketemu wong anyar. Dheweke uga seneng drum, lelungan lan olahraga.

Gabung peppermint buletin...

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

  • Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    3) Email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.

    Lengganan Tips Desain & Diskon Khusus

    • Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Currency
    EUREuro