suntingan video njupuk layar

10 Tips kanggo Nggawe Video Nggoleki Profesional Kanggo Pamula

, 10 Tips kanggo Nggawe Video Nggoleki Profesional Kanggo Pamula

Gambar: storyset liwat Freepik

Miturut panaliten, konten video nggawe 82% lalu lintas internet taun iki. Tegese akeh sing seneng nonton video nalika browsing internet lan golek informasi anyar.

Nanging kenapa dheweke seneng banget karo video?

Video luwih gampang diakses amarga pangguna bisa nuduhake konten kanthi gampang ing pucuk driji. Apa maneh, konten video luwih nyenengake dibandhingake karo konten liyane ing internet. Pramila video wis ndominasi platform sosial ing saindenging jagad.

Nalika nerangake popularitas, video penting kanggo mbangun pamirsa lan ngasilake pamirsa. Mula, bisnis lan profesional sing pengin entuk pamirsa sing luwih akeh bisa nggunakake konten video ing strategi pemasaran.

Apa sing Ora Dingerteni Pemula Nalika Nggawe Video

Yen sampeyan pengin nggawe konten sing narik kawigaten para pamirsa lan nggumunake, priksa manawa sampeyan bisa ngasilake video kanthi kualitas dhuwur. Nanging, sawetara sing wedi miwiti nggawe video mung amarga ora duwe pengalaman sadurunge.

Ora fret.

Malah ahli wis tau wiwitan. Sampeyan ora perlu kesel yen sampeyan lagi miwiti.

Ana sawetara perkara sing ora dingerteni para pamula nalika nggawe video.

Lampu

Cahya minangka salah sawijining aspek paling penting kanggo njupuk video. Sampeyan kudu mesthekake yen cahya wis disetel kanggo nggawe konten katon apik, utamane yen sampeyan nggawe film video demo produk. Cahya alami mesthi paling apik, nanging sampeyan kudu nggunakake sumber cahya buatan yen sampeyan njupuk ing njero ruangan.

Audio

Aspek penting liyane kanggo njupuk video yaiku audio. Priksa manawa sampeyan duwe mikropon sing apik lan uripake audio sadurunge miwiti ngrekam.

Editing

Sawise sampeyan njupuk video, sampeyan kudu ngowahi supaya katon apik. Ana macem-macem piranti lunak panyuntingan video sing kasedhiya, lan sampeyan bisa nemokake sawetara tutorial online sing apik kanggo mbantu sampeyan sinau babagan nggunakake.

Formatting

Yen wis siyap kanggo nuduhake video, priksa manawa sampeyan ngowahi format kanthi bener supaya katon apik nalika wong nonton. Platform media sosial sing beda-beda duwe syarat sing beda-beda, mula priksa manawa sampeyan tindakake pandhuane.

Publishing

Sawise video diformat lan diowahi kaya sing dikarepake, sampeyan kudu nerbitake ing platform media sosial sing cocog. Priksa manawa sampeyan bareng karo wong akeh supaya bisa ndeleng lan seneng!

Cara Nggawe Video sing Nggoleki Profesional Kanggo Pamula

Saiki sampeyan ngerti masalah apa sing asring ana nalika nerangake video pamula, wektune kanggo sinau carane nggawe video sing bisa nggawe sampeyan profesional.

1. Rencana sadurunge video sampeyan

Sampeyan kudu ngerti manawa nggawe video ora mung babagan njupuk, utamane kanggo bisnis. Luwih becik ngrancang apa sing bakal ditindakake sadurunge miwiti syuting.

Kaping pisanan, atur target video sampeyan. Priksa manawa sampeyan ngerti asil sing dituju. Iki bakal mbantu nggawe video minangka target sabisa. Contone, yen sampeyan pengin nggawe video kanggo kesadaran merek, sampeyan kudu fokus ing nggawe konten sing nambah rasa penasaran lan narik kawigaten.

, 10 Tips kanggo Nggawe Video Nggoleki Profesional Kanggo Pamula

Source: St. Andrew College

Sampeyan bisa ngetutake target SMART lan mangsuli pitakon, kayata:

  • Apa tujuan video sampeyan?
  • Kepiye carane video bisa mbantu pamirsa?
  • Apa video sampeyan cocog karo masalah pamirsa? Utawa babagan nglipur wong?

Pitakonan iki bisa mbantu sampeyan nemtokake jinis video sing bakal digawe.

2. Kenal khalayak sampeyan

Yen sampeyan pengin nggawe video sing apik karo pamirsa, sampeyan kudu ngerti sapa sing dadi pamirsa dhisik. Ngerteni pamirsa sampeyan penting amarga sampeyan nggawe video kanggo dheweke, lan sampeyan ora bisa nyenengake kanthi konten sing salah.

Dadi, miwiti kanthi nggawe personas panuku utawa pamirsa. Persona nggambarake pamirsa becik sing nonton konten video sampeyan. Sampeyan bisa nggawe siji kanthi nliti pamirsa saiki utawa liwat riset pasar. Sawise nggawe sawetara personas, sampeyan bisa luwih riset kapentingan, kabutuhan, lan malah frustasi.

, 10 Tips kanggo Nggawe Video Nggoleki Profesional Kanggo Pamula

Source: Kapten Verifikasi

Mangkene carane sampeyan bisa nggawe persona pamirsa:

  • Mulai karo umur, gender, lan lokasi.
  • Apa kapentingane? Apa dheweke seneng nonton video babagan carane nindakake, utawa luwih seneng karo video lucu?
  • Apa kabutuhan lan frustasi? Ing kene sampeyan bisa ngerteni luwih rinci babagan apa sing dikarepake para pamirsa lan masalah apa sing bakal dirampungake.
  • Apa jinis basa sing digunakake nalika ngrembug topik sing menarik?
  • Piranti apa sing luwih disenengi nalika nonton video?
  • Apa platform media sosial sing paling kerep digunakake?
  • Pira dhuwit sing biasane digunakake kanggo layanan utawa produk sing ana gandhengane karo topik video sampeyan?

Kanthi mangsuli pitakon kasebut, sampeyan bisa mbatesi sapa sing nonton. Dadi, sampeyan bisa miwiti nggawe video sing cocog karo personas pamirsa kasebut.

3. Tulis skrip video sing menarik

Skrip sing ditulis kanthi apik minangka kunci kanggo video sing apik. Iku bakal mbantu supaya video sampeyan tetep ing trek lan nutupi kabeh poin penting. Ora mung kuwi, nanging skrip sing apik bakal nggawe video sampeyan luwih menarik lan menarik.

Nulis skrip bisa uga katon angel, nanging bisa nggawe proses syuting luwih lancar lan luwih gampang. Kanthi cara iki, sampeyan bakal ngerti persis apa sing arep ngomong, lan sampeyan ora kudu padha sumelang ing bab lali apa-apa nalika lagi syuting.

, 10 Tips kanggo Nggawe Video Nggoleki Profesional Kanggo Pamula

Source: Bisnis2komunitas

Nalika nulis skrip video, priksa manawa:

  • Mulai karo judhul catchy.
  • Tulis nganggo nada pacelathon.
  • Gunakake ukara sing cendhak lan gampang diwaca.
  • Tansah paragraf kanggo minimal.
  • Kelet kanggo titik.

Elinga, sampeyan pengin pamirso maca naskah sampeyan, mula priksa manawa iku menarik lan menarik.

4. Storyboard video sampeyan

, 10 Tips kanggo Nggawe Video Nggoleki Profesional Kanggo Pamula

Source: Bocah tinggi

Sawise sampeyan nulis skrip, wektune kanggo nggawe storyboard video sampeyan. Iki bakal mbantu sampeyan nggambarake kepiye tampilan video nalika direkam. Iki uga bisa mbantu sampeyan ngrancang gambar sing sampeyan butuhake lan carane nggawe pigura.

Storyboard bisa ditindakake kanthi sketsa sing prasaja utawa kanthi gambar sing luwih rinci. Apa wae sing sampeyan pilih, priksa manawa kabeh wis jelas lan mbantu syuting sampeyan luwih lancar.

Nalika nggawe storyboard video, elinga nimbang tips iki:

  • Rencanana saben tembakan lan kepiye pas karo crita sampeyan.
  • Kalebu potret transisi ing antarane adegan.
  • Tarik perhatian menyang unsur paling penting ing video sampeyan.
  • Priksa manawa gambar sampeyan jelas lan gampang diikuti.

5. Njupuk video

Salah sawijining kesalahan sing paling umum kanggo pamula yaiku ngrekam video kanthi kualitas rendah. Iki bisa dadi turnoff utama kanggo pamirsa potensial lan nggawe video sampeyan katon ora profesional.

Kanggo mesthekake yen video sampeyan duwe nilai produksi sing dhuwur, film ing definisi dhuwur, lan gunakake kamera sing apik. Cahya uga penting, supaya manawa sampeyan duwe cukup cahya nalika syuting.

, 10 Tips kanggo Nggawe Video Nggoleki Profesional Kanggo Pamula

Source: Zenetik

Yen sampeyan ora duwe sumber daya kanggo nggawe film kanthi kualitas dhuwur, coba goleki outsourcing video menyang perusahaan produksi video profesional.

Salah sawijining aspek sing paling penting kanggo nggawe video sing katon profesional yaiku syuting kanthi kualitas dhuwur. Iki tegese nggunakake peralatan lan cahya sing apik lan mesthekake yen framing lan fokus sampeyan bener.

Contone, yen sampeyan lagi syuting ing jero ruangan, sampeyan kudu nggunakake sumber cahya buatan. Lan yen sampeyan lagi syuting ing njaba ruangan, pilih lokasi kanthi cahya sing apik.

6. Eksperimen karo teknik shooting sing beda

Ora ana cara sing bener utawa salah kanggo njupuk video. Sampeyan kudu nyoba macem-macem teknik kanggo ndeleng apa sing paling cocog kanggo sampeyan.

Sawetara teknik shooting sing populer kalebu:

  • Gambar POV: Gambar dijupuk saka sudut pandang karakter utawa wong sing diwawancarai.
  • Gambar wawancara: Potret wong ngomong langsung menyang kamera.
  • Gambar B-roll: Cuplikan tambahan sing digunakake kanggo nggambarake utawa nambah konten video utama.
  • Gambar statis: Shots dijupuk ing sak panggonan lan ditahan kanggo sawetara wektu.
  • Tembakan obah: Tembakan sing pindhah saka panggonan siji menyang panggonan liyane.
  • Nggawe gambar: Potret sing nyetel pemandangan lan ngenalake pamirsa menyang konten video.

7. Ngapikake komposisi sampeyan

Nalika nggawe video luwih akeh, sampeyan bakal weruh manawa sawetara komposisi luwih apik tinimbang liyane. Iki tegese sinau carane nyelehake subyek ing pigura lan nggunakake cahya sing tepat.

Nalika nggawe video luwih akeh, sampeyan bakal weruh yen sawetara komposisi luwih apik tinimbang liyane. Iki tegese sinau carane nyelehake subyek ing pigura lan nggunakake cahya sing tepat.

Komposisi penting kanggo nggawe video sing efektif. Ing ngisor iki sawetara tips kanggo mbantu nambah komposisi:

  • Selehake subyek ing tengah pigura kanggo impact paling
  • Priksa manawa ana papan sing cukup ing saubengé subyek supaya ora rame
  • Gunakake lampu kanggo nggawe bayangan lan sorotan sing menarik
  • Aja nggawe syuting menyang srengenge utawa sumber cahya padhang liyane
  • Tansah kamera tetep kanggo tampilan paling polesan

8. Gunakake teknik suntingan sing beda

Ngedit minangka langkah penting kanggo nggawe video sing katon profesional. Iki ngendi sampeyan bakal nambah musik, judhul, lan grafis liyane. Sampeyan uga kudu ngethok lan nyambungake rekaman kanggo mesthekake yen mlaku kanthi apik.

Yen sampeyan ora seneng nyunting video sampeyan dhewe, ana akeh program piranti lunak nyunting video sing gampang digunakake. Yen sampeyan butuh bantuan sinau carane nggunakake, akeh tutorial online kasedhiya.

, 10 Tips kanggo Nggawe Video Nggoleki Profesional Kanggo Pamula

Source: Kapwing

Sampeyan uga bisa nggunakake piranti lunak panyuntingan video kanggo nambah kualitas rekaman. Program kaya Adobe Premiere lan Final Cut Pro duwe akeh alat kanggo mbantu video katon luwih polesan.

Sawetara teknik editing umum kalebu:

  • Nglereni: Cut klip kanggo nyepetake utawa ngatur maneh
  • Transisi: Nambahake transisi ing antarane klip kanggo nggawe aliran sing lancar
  • Efek: Nerapake efek menyang klip kanggo ngganti tampilan
  • Audio: Ngedit audio kanggo nambah kualitas sakabèhé

9. Pilih format video tengen

Format video kanggo web bisa dadi tantangan. Ana sawetara macem-macem format video kanggo milih saka, dadi penting kanggo milih salah siji sing bakal paling apik kanggo isi.

Sawetara format video populer kanggo web kalebu:

  • MP4: Format kabeh-mubeng sing bisa digunakake kanthi apik ing pirang-pirang piranti
  • WebM: A format anyar sing nawakake kualitas luwih saka MP4
  • OGG: Format sing kurang umum sing nyedhiyakake kualitas apik lan ukuran file sing luwih cilik
  • FLV: Format lawas sing biasane digunakake kanggo video Flash

10. Tansah sinau lan nambah

Cara paling apik kanggo nambah katrampilan video yaiku kanthi terus sinau lan nyoba. Ana akeh sumber daya online, mula aja wedi njelajah ide anyar. Cara paling apik kanggo nambah katrampilan video yaiku kanthi terus sinau lan nyoba.

Tips Post-produksi kanggo wiwitan

Upload lan promosi video sampeyan

Sawise video wis diowahi lan siap kanggo mbukak, wektune kanggo ngunggah menyang YouTube utawa situs enggo bareng video liyane. Ing kene sampeyan bakal bisa ndeleng keuntungan nyata nggawe video sing katon profesional.

Nalika sampeyan nggawe video kanthi kualitas dhuwur, wong luwih seneng nonton lan nuduhake karo kanca-kanca. Iki tegese video sampeyan bakal entuk cahya luwih akeh, lan sampeyan bakal bisa nggayuh pamirsa sing luwih akeh.

Yen sampeyan ora yakin carane promosi video, akeh sumber daya online kasedhiya. Miwiti kanthi nggawe rencana media sosial, lan priksa manawa ngirim video sampeyan ing kabeh akun media sosial. Sampeyan uga bisa nggawe situs web utawa blog kanggo promosi video sampeyan.

Analisis asil sampeyan

Sawise sampeyan ngunggah video, penting kanggo nglacak kinerja. Iki tegese nganalisa jumlah tampilan sing ditampa lan ing endi sing dituduhake.

Kanthi nglacak kinerja video sampeyan, sampeyan bakal bisa ndeleng apa sing bisa digunakake lan apa sing perlu dandan. Sampeyan bisa nggunakake informasi iki kanggo nggawe video sing luwih apik ing mangsa ngarep.

bungkusan Up

Iki mung sawetara tips kanggo mbantu nggawe video sing katon profesional. Elinga yen butuh latihan lan eksperimen supaya bisa ngerti. Nanging kanthi gaweyan sethithik, sampeyan bisa nggawe video sing bakal ngematake kanca lan kulawarga.

Dadi sampeyan duwe - 10 tips kanggo nggawe video sing katon profesional. Cukup elinga kanggo njupuk wektu, eksperimen, lan seneng-seneng!

Pengarang

, 10 Tips kanggo Nggawe Video Nggoleki Profesional Kanggo Pamula

Andre Oentoro minangka pendiri Breadnbeyond, perusahaan video panjelasan sing menang penghargaan. Dheweke mbantu bisnis nambah tingkat konversi, nutup luwih akeh dodolan, lan entuk ROI positif saka video panjelasan (ing urutan kasebut).

Twitter: @breadnbeyond

Email: andre@breadnbeyond.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/andreoentoro/

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.