Bintang gambar

3 Tips babagan cara nggawe logo sing ngomong babagan merek sampeyan ing taun 2021

Ngrancang logo merek minangka tugas sing kudu tliti kanthi tliti lan rinci ing-ambane kawruh babagan merek khusus kasebut. Iki minangka salah sawijining sebab proses ngrancang logo bisa beda-beda kanthi kompleksitas. Komplekitas sing luwih dhuwur, saya akeh regane, sing sawetara perusahaan ora gelem mbayar.

Entuk desain logo sing bener penting kanggo sukses merek perusahaan. Desain logo sing bener ora mung nggambarake estetika perusahaan sampeyan, nanging uga bakal dirancang kanggo menehi pesen sing pengin dingerteni pelanggan, saiki uga potensial. Lan yen sampeyan ngerti carane duwe hak cipta logo kanggo bisnis sampeyan, sampeyan bisa nggawe manawa desain tetep beda, unik, lan gampang dielingi.

Duwe logo sing narik kawigaten visual lan bisa dingerteni minangka sumber sing apik kanggo bisnis ngrancang merek. Sèket puluh persen pelanggan luwih seneng nglindhungi merek sing logo wis dingerteni lan narik kawigaten kanthi visual, miturut Temokake Sinau.

Apa sing nemtokake logo sing apik?

Yen ndeleng perusahaan kanthi logo ikon kayata Apple, kita bakal nemokake manawa kabeh padha - logo kasebut gampang lan gampang dilalekake.

Kanthi nyathet kasuksesane, kita bisa ngramal yen logo sing gampang bakal gampang dielingi wong lan kanthi cepet bisa dingerteni kanthi cepet. Lan ndeleng sejarah logo apik kasebut, bisa dingerteni kepiye anggone nggambarake desain rumit dadi sing luwih ringkes suwe-suwe.

Akeh usaha sing dibutuhake kanggo ngrancang logo kaya ngono uga uga nasib cilik. Logo sing dirancang kanthi cara iki bakal nduwe identitas merek kanthi efektif lan dadi alat sing apik kanggo narik wong menyang merek sampeyan.

Sisih gedhe gaweyan kasebut ditindakake nalika nindakake riset. Riset pasar, perusahaan, lan calon pelanggan bakal bantuan sampeyan nggawe ringkes kanggo logo sing sampurna kanggo merek kasebut.

Panliten iki uga bakal ngidini sampeyan nemtokake wong sing pengin dituju kanthi logo kasebut. Ngerti sapa logo sing bakal dikepengini bantuan sampeyan ngapiki menyang alat merek sing migunani kanggo merek.

3 Tips cara nggawe logo sing ngomong babagan merek sampeyan ing taun 2021, Print Peppermint

Sumber 1

Kepiye cara ngrancang logo kasebut?

Tujuane kanggo bisnis sing pengin duwe logo sing dirancang yaiku duwe logo sing ngomong apa sing diarani perusahaan supaya para pemirsa ngerti kanthi gampang. Sadurunge miwiti proses desain, desainer kudu ngerti:

  • jinis logo sing dikarepake perusahaan,
  • skema warna
  • fonts sing dibutuhake

lan akeh informasi liyane kanggo ngrancang logo sing sampurna kanggo perusahaan kasebut.

Ing ngisor iki minangka sawetara tips sing bakal bantuan jupuk desain logo sampeyan ing ketinggian sing anyar lan dadi swara sing cocog kanggo identitas merek sampeyan.

Pilih jinis logo sing paling cocog kanggo merek sampeyan

Saiki, ana telung kategori desain logo

  • Logo adhedhasar gambar
  • Logo adhedhasar teks
  • Logo gabungan

Macem-macem desain logo sing kasedhiya bisa dipérang dadi salah siji saka telung kategori kasebut, lan nemokake gaya sing paling cocog karo estetika merek sampeyan penting. Kanggo milih desain sing paling apik, sampeyan kudu mikir

  • Niche merek sampeyan
  • Target demografi
  • Sembarang pilihan desain utawa syarat

Gabungan karo jeneng perusahaan sampeyan, faktor kasebut bakal dadi wiwitan sing paling apik jinis logo apa sing paling cocog kanggo sampeyan.

Ayo goleki apa sing ditawakake saben kategori logo.

Logo adhedhasar gambar

Logo kasebut, gumantung karo simbol utawa gambar, minangka gaya logo sing populer. Kenangan banget lan bisa dingerteni, iku minangka cara sing apik kanggo nggambarake merek perusahaan.

Kanggo merek sing nggunakake logo jenis iki, gambar utawa simbol sing digunakake yaiku gegandhengan karo jeneng perusahaan utawa produk / layanan sing ditawakake.

Twitter nggunakake simbol songbird biru, sing ana gandhengane karo jeneng perusahaan kasebut dhewe lan "tweet" saka songbird. Kentucky Fried Chicken ngidentifikasi gambar apik saka Kolonel Sanders, sing masarakat langsung kenal. Kajaba iku, Apple uga nggunakake gambar jeneng jenenge, woh apel.

Jinis logo iki migunani kanggo merek sing duwe komitmen nyedhiyakake produk utawa layanan sing padha sajrone umure utawa njaga nilai sing padha kaya saiki. Titik liyane sing kudu dicathet yaiku bakal suwe sawetara wong wiwit nggandhengake simbol utawa logo kasebut karo perusahaan sampeyan, mula butuh sawetara wektu lan upaya kanggo nggawe merek sampeyan kanggo pangenalan, kayata cilik kanggo perusahaan sing kasebut ing ndhuwur.

3 Tips cara nggawe logo sing ngomong babagan merek sampeyan ing taun 2021, Print Peppermint

Sumber 2

Logo adhedhasar teks

Nganti 180 derajat lengkap saka logo adhedhasar gambar, logo kasebut kabeh nglalekake panggunaan gambar lan luwih gumantung karo teks gaya lan warna sing apik supaya logo katon apik.

Saiki, bisnis kanthi jeneng sing luwih cendhek bisa nggunakake jeneng lengkap kanggo logo utawa nggunakake akronim kaya perusahaan sing duwe jeneng luwih dawa.

FedEx, UPS, CNN, IBM, lan akeh bisnis liyane nggunakake jinis tipografi utawa logo adhedhasar teks iki kanthi efek sing signifikan. Iki ngidini pamirsa bisa nggandhengake logo kanthi merek kanthi otomatis lan cepet, amarga logo kasebut sejatine duwe jeneng perusahaan sing dilebokake.

Kanggo jinis logo iki, pilihan font lan warna sing digunakake duwe pengaruh penting ing daya tarik lan kepiye carane dadi kenangan.

Jinis logo iki apik banget yen tujuane kanggo narik kawigaten para pamirsa lan langsung nggambarake jeneng bisnis. Coca-Cola wis nggunakake logo jinis iki wiwit pirang-pirang taun kepungkur. Asilé yaiku sapa waé sing nggunakake kombinasi warna lan tipografi langsung ngelingi perusahaan Coca-Cola.

3 Tips cara nggawe logo sing ngomong babagan merek sampeyan ing taun 2021, Print Peppermint

Sumber 3

Logo gabungan

Yen sampeyan mikir manawa logo bisa entuk manfaat saka teks lan gambar, mula jinis logo gabungan iku salah siji kanggo sampeyan.

Jinis logo kasebut nggunakake kaluwihan sing ditawakake dening logo adhedhasar teks lan logo adhedhasar gambar lan ngidini sampeyan ngrancang logo serbaguna kanggo digunakake ing pirang-pirang skenario. Sampeyan uga ngidini sampeyan main karo sawetara gaya visual lan pilihan, sing menehi macem-macem kreatif gagasan kanggo milih nalika ngrancang logo kanggo ngemot pesen merek sampeyan.

Babagan sing penting yaiku nalika nggunakake logo jenis iki, prelu gambar lan teks kasebut kompatibel. Yen teks logo lan citra sampeyan bentrok, asil kasebut bakal nyebabake logo sing ditolak tinimbang narik kawigaten wong sing nonton.

Merek kayata Burger King, Doritos, lan Nestle nggunakake logo gabungan kanggo nggambarake estetika lan pesen perusahaan lan wis sukses banget.

3 Tips cara nggawe logo sing ngomong babagan merek sampeyan ing taun 2021, Print Peppermint

Sumber 4

Werna sing pas bisa dadi kanca sampeyan

Kaya desain logo sing bener bantuan nggambarake estetis sampeyan menyang pamirso, warna sing pas muji desain kasebut bisa mbantu sampeyan supaya logo bisa sukses.

Werna sing sampeyan gunakake ing logo sampeyan bisa digunakake kanggo nggawe crita merek sampeyan luwih bisa ditrapake, amarga duwe cara kanggo mengaruhi pikiran pamirso. Werna bisa digunakake kanggo nggambarake emosi ing mburine pesen merek lan uga bisa nyebabake pamirsa mikir kanthi cara tartamtu.

Saben warna ngasilake emosi dhewe lan bisa digunakake kanthi tepat.

  • Werna warna abang bisa digunakake kanggo mujudake emosi sing beda. Abang minangka warna katresnan sing lembut, semangat banget. Iki uga warna sing ngetokake kehangatan sing nyenengake lan energi maneh.
  • Kuning minangka warna kekancan lan energi enom sing nyenengake sing kasedhiya.
  • Ijo minangka alam, kemakmuran, lan kesehatan. Werna warna lan kalem sing ana.
  • Biru dihormati, canggih, lan wicaksana. Kesetiaan lan spiritualitas dikombinasikake kanggo nggambarake prekara sing bisa dipercaya.
  • Black modern, praktis, ramping, lan mewah. Werna warna kekuwatan lan kekuwatan, sawijining prekara sing dadi puncak prestasi.
  • Putih minangka kemurnian, kesehatan, lan kajelasan. Iki minangka papan kosong, ora ana kekacoan lan ora dirampungake kanthi ala.
3 Tips cara nggawe logo sing ngomong babagan merek sampeyan ing taun 2021, Print Peppermint

Sumber 5

Werna duwe cara kanggo nggawe pikiran ngubungake citra karo emosi tartamtu. Elinga warna sing digunakake, amarga asosiasi logo final sampeyan bakal nggawe.

Nalika sampeyan bisa nggunakake siji warna kanggo logo utawa kombinasi kanggo nampilake estetis merek kanthi efisien, sing penting kanggo elinga yaiku aja nganti kakehan nggunakake. Kombinasi rong utawa telung warna yaiku sing sampeyan butuhake kanggo nambah logo kanthi irit, nanging luwih saka iku, lan sampeyan bakal mbingungake pamirso.

Coba logo sampeyan ing endi wae

Logo sampeyan minangka salah sawijining strategi merek sampeyan sing bakal katon kabeh. Ing endi wae bisnis sampeyan ditampilake, logo sampeyan bakal makili merek sampeyan.

Situs web, media sosial, kertu bisnis, brosur lan poster, lan akeh produk liyane sing mbutuhake logo sampeyan. Mula, pesen sing ditampilake kudu jelas ing saben format, lan sing paling penting, kudu konsisten ing endi wae.

Priksa konsistensi ing gambar logo pesen merek sampeyan penting banget. Konsistensi nggambarake pesen bisa nyebabake malah strategi merek paling apik gagal.

Ora gelem dicithak ing nyata-kali? Gunakake barang alus sing bisa bantuan sampeyan nggawe mockup babagan carane logo katon dicithak ing macem-macem barang dagangan.

3 Tips cara nggawe logo sing ngomong babagan merek sampeyan ing taun 2021, Print Peppermint

Sumber 6

kesimpulan

Nggoleki kombinasi desain, warna, lan font sing pas kanggo logo sampeyan butuh wektu lan usaha. Nanging yen desain wis dirampungake, bakal dadi basis sing kuat kanggo ngembangake strategi merek sampeyan

Logo minangka jumlah estetika merek, pesen, lan produk / layanan sing ditawakake. Logo sing dirancang kanthi apik ora katon apik kanggo tampil apik. Katon apik amarga kerja sing dirancang kanggo nampilake - nggambarake pesen merek sampeyan kanthi efektif.

Gabung peppermint buletin...

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

  • Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    3) Email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?

    Lengganan Tips Desain & Diskon Khusus

    • Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Currency
    EUREuro