gambar-gambar

7 Katrampilan UX Kritis lan Cara Ngembangake

7 Katrampilan UX Kritis lan Cara Ngembangake, Print Peppermint

sumber

Amarga desain UX minangka industri sing maneka warna, mula mbutuhake spesialis sing duwe katrampilan saka macem-macem lapangan. Yen sampeyan lagi miwiti ing UX, aja nyoba sinau kabeh katrampilan bebarengan amarga ana jumlah sing ora ana watese. Nanging, ing antarane, siji bisa ngenali sing utama sing bakal mimpin desainer sing ora duwe pengalaman kanggo sukses. Apa sampeyan ngerti apa iku?

Sinau desain UX minangka proses sing ora ana pungkasane. Iki mbutuhake ora mung nggarap konten grafis nanging uga nulis kanthi dhuwur.kualitas isi teks. Review review nulis ndhuwur kanggo nemokake layanan review nulis khusus sing tepat kanggo mbantu sampeyan yen sampeyan pengin asil pungkasan katon organik lan cocog karo target sampeyan.

Nalika desain UX saya tambah populer, perlu kanggo nemtokake katrampilan sing bener bantuan entuk sukses.

Katrampilan Apa sing Dibutuhake Desainer UX?

7 Katrampilan UX Kritis lan Cara Ngembangake, Print Peppermint

sumber

Sampeyan meh ora bakal nemokake desainer sing ahli ing kabeh aspek UX. Mulane siji nyaranake pendekatan sing luwih akeh, kayata sinau lan ngetrapake pitung kompetensi kritis sing dibutuhake ing desain UX.

Iki minangka katrampilan UX dhasar sing ora bakal bisa dikuasai robot. Kanggo entuk sukses, miwiti latihan saben dina.

# 1 Katrampilan Komunikasi

7 Katrampilan UX Kritis lan Cara Ngembangake, Print Peppermint

sumber

Sisih teknis desain UX langsung. Ing nyata Jeksa Agung bisa ngetokake yaiku pangembangan sing diarani "katrampilan sosial", sing kalebu:

  • Dhiskusi;
  • rembugan;
  • Kolaborasi karo wong sing beda-beda (contone, klien, coder, manajer produk, eksekutif, lsp.).

Nindakake pakaryan sing apik saiki ora cukup. Sampeyan kudu bisa nerangake, mbujuk, lan ngedol proyek kasebut. Uga, sampeyan kudu bebarengan karo rekan kerja, ngatasi kompleks masalah, kerjo bareng, mediasi, ngrungokake luwih saka sampeyan ngomong, lan dadi sensitif lan diplomatis.

Sanajan sampeyan gagasan sing "teknis" banget, padha paling kamungkinan bakal ditolak yen lack skills komunikasi.

Cara ngembangake:

  • Coba kekiyatan lan kelemahane komunikasi;
  • Nemtokake pamblokiran dalan utama sing nyegah sampeyan komunikasi kanthi bebas karo wong liya (contone, menyang psikolog);
  • Waca buku Mike Monteiro kanthi jeneng "Desain Iku Proyek.” Buku iki ngemot akeh tips kanggo nambah katrampilan komunikasi.

# 2 Katrampilan Riset Pelanggan

7 Katrampilan UX Kritis lan Cara Ngembangake, Print Peppermint

sumber

Wong minangka pondasi desain UX. Kepiye carane nggawe produk sing apik kanggo konsumen yen sampeyan ora ngerti sapa dheweke? Komunikasi karo wong-wong mau, apa liwat telpon utawa kanthi pribadi, minangka cara sing paling langsung lan kuat kanggo entukkualitas umpan balik ing produk ana, fungsi, utawa Idea.

Cara ngembangake:

  • Wangsulan: Bab ingkang paling penting kanggo elinga iku kanggo pendekatan sinau minangka proses panggolekan dhewe ing shoes saka klien potensial, tinimbang minangka prosedur kaku.
  • Yen sampeyan duwe cukup wektu lan sumber daya, nganakake sinau resmi.
  • Yen sampeyan ora duwe dhuwit/wektu cukup utawa yen garis wektu proyek cendhak banget, gunakake kesempatan kanggo riset sapa pelanggan sampeyan;
  • Komunikasi karo pelanggan liwat saluran komunikasi sing bisa diakses (kelompok fokus, grup advokasi pelanggan, jaringan sosial, lsp.). Iki perlu supaya sampeyan bisa nggawe keputusan sampeyan adhedhasar fakta tinimbang asumsi.

#3 Katrampilan Arsitektur Informasi Bangunan

7 Katrampilan UX Kritis lan Cara Ngembangake, Print Peppermint

sumber

UX bisa uga bingung. Bisa dadi akeh bagean obah sing bisa angel kanggo nglacak kabeh. Arsitèktur informasi minangka sakumpulan alat sing bakal mbantu sampeyan ngatur kabeh proses kanthi bener.

Lan yen kedadeyan kasebut, kabeh liyane bakal tiba ing papan. Sampeyan uga bakal duwe atos Idea saka ngendi sampeyan lan arep menyang ngendi.

Cara ngembangake:

  • Go bali kanggo wiwitan lan nemtokake "apa sing sampeyan duwe," "arep menyang ngendi," lan "carane tekan kono."
  • Wangsulan pitakon kayata "Carane ngatur hirarki menu?", "Item endi sing diwenehi prioritas utama?", "Saringan apa sing kudu ditambahake menyang asil panelusuran iki?", Lan "Tembung apa sing kudu digunakake kanggo njlèntrèhaké unsur antarmuka iki? ”

# 4 Katrampilan Ditulis

Nulis minangka katrampilan sing ora dihargai ing antarane desainer UX. Contone, dikira yen kawruh kode dibutuhake kanggo desainer. Nanging, kemampuan kanggo nggarap teks mung penting kanggo desainer kaya kanggo panulis.

Sampeyan ora butuh wektu suwe kanggo sinau nulis kanthi bener. Kanthi iki, bakal nggawa interaksi pangguna menyang level anyar. Bukak aplikasi apa wae. Iki kalebu katrangan babagan fungsi anyar lan rekomendasi kerja, kabeh minangka teks sing digawe kanthi ati-ati.

Sampeyan bisa uga ora ngerteni sadurunge, amarga teks sing apik, kaya desain sing apik, ora digatekake. Yen sampeyan duwe masalah nulis konten, sampeyan bisa mriksa review dirating dening siswa kanggo nemokake situs web review layanan nulis kanggo mbantu sampeyan.

Cara ngembangake:

  • Laku saben dina;
  • Sinau konten pesaing kanggo pitunjuk migunani sing bisa ditrapake ing proyek sampeyan;
  • Sinau saka profesional kanthi njupuk pengawas sing berpengalaman ing lapangan iki.

# 5 Skills Kolaborasi

7 Katrampilan UX Kritis lan Cara Ngembangake, Print Peppermint

sumber

Liyane gagasan ana, sing luwih apik pilihan. Yen sampeyan bisa kalebu personel teknis, trainee kantor, lan CEO ing lokakarya sing nyenengake lan nyenengake, produk sampeyan mesthi bakal sukses.

Lan ana keuntungan tambahan: amarga tim sampeyan langsung melu proses desain, dheweke bakal nandur modal luwih akeh ing produk kasebut lan duwe pangerten sing luwih apik babagan arah proyek kasebut.

Cara ngembangake:

  • Ngatur rapat bareng, kalebu karyawan saka macem-macem departemen;
  • Coba sampeyan gagasan saben anggota tim sadurunge nggawe keputusan;
  • Rembugan saben langkah proyek karo tim kanggo ngrampungake kanthi rinci.

# 6 Skills Empati

Iku kemampuan kanggo nyelehake dhewe ing sepatu wong liya lan ndeleng kahanan liwat mripate. Nalika desainer mangertos pangguna masalah, dheweke setengah dalan kanggo solusi.

Nanging, yen sampeyan mung mikir minangka desainer, sampeyan bakal salah nemtokake kabutuhan konsumen pungkasan. Wong ora bakal nggunakake produk sampeyan amarga iki.

Cara ngembangake:

  • Mikir kaya konsumen;
  • Ajukan pitakonan sing bisa ditakoni pangguna sawise sinau babagan proyek sampeyan. Coba fitur apa sing bakal narik minat;
  • Coba kenyamanan konsumen nalika nggunakake produk sampeyan. Apa ana sing ngganggu utawa ngganggu sampeyan?

# 7 Katrampilan Modeling

7 Katrampilan UX Kritis lan Cara Ngembangake, Print Peppermint

sumber

Ing desain apa wae, ana keseimbangan sing alus ing antarane apa sing bisa ditindakake kanthi teknis lan apa sing bakal disenengi pangguna. Iku tansah luwih kanggo cepet sijine ing Idea on kertas sadurunge lungguh mudhun ing komputer.

Iki ngidini sampeyan nimbang keputusan saka saben sudut. Prototipe lan sketsa sing kurang rinci mbantu mikir babagan penting masalah. Padha ngaktifake nggawe a langit hirarki, keseragaman gaya, lan rincian sing bakal nyedhiyani saben pangguna pengalaman interaksi kelas siji.

kesimpulan

Pitu kompetensi kasebut minangka dhasar kanggo dadi pimpinan sing percaya diri lan berpengalaman lan pangembangan harmonis karir jangka panjang minangka desainer UX.

Lapangan kasebut berkembang kanthi cepet, lan tren owah-owahan. Katrampilan sing kadhaptar ing ndhuwur penting ing pasar UX saiki lan bakal dibutuhake ing mangsa ngarep. Apa wae aspek proses desain UX sing paling sampeyan senengi: analytics, desain, utawa prototipe, aja mbuwang wektu lan ngupayakake katrampilan sampeyan. Donya butuh profesional.

Link gambar:

Gambar utama: https://www.justinmind.com/blog/10-must-have-skills-for-ux-designers/

H2: https://dsruptr.com/2020/02/15/10-critical-soft-skills-for-ux-ui-designers-and-how-to-develop-them/

Kolaborasi: https://www.justinmind.com/blog/10-must-have-skills-for-ux-designers/

Komunikasi: https://xccelerate.medium.com/how-to-become-a-successful-ux-designer-7e0df646ac67

Pemodelan: https://xccelerate.medium.com/how-to-become-a-successful-ux-designer-7e0df646ac67

Riset: https://vitamintalent.com/blog/the-5-critical-skills-you-need-to-advance-in-ux

Arsitektur: https://dsruptr.com/2020/02/15/10-critical-soft-skills-for-ux-ui-designers-and-how-to-develop-them/

Gabung peppermint buletin...

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

  • Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    3) Email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.

    Lengganan Tips Desain & Diskon Khusus

    • Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Currency
    EUREuro