Print Online Print Best Best% title% Online

Cara ngrancang logo: 5 Aturan Paling Dhasar

Sampeyan bisa ngucapake manawa logo minangka perwakilan perusahaan. Iki minangka simbol sing mlebu ing endi wae, sawijining organisasi ninggalake tandha-tandha.

Miturut efek Gambar-Superioritas, masarakat luwih seneng melu lan ngelingi informasi sing visual tinimbang orientasi teks. Akibate, logo sing apik mesthine minangka cara sing cepet lan bisa dipercaya kanggo miwiti pangenalan merek.

Évolusi teknologi lan industrialisasi kanthi cepet nyebabake persaingan sengit. Nanging, tetep nganggo 5 aturan ing ngisor iki sajrone ngrancang logo bisa nyedhiyakake merek kanthi kompetitif.

  1. Lay Foundation sing Kuat

Sampeyan bisa uga nyoba supaya cepet-cepet pindhah menyang papan gambar lan nggawe jus kreatif sampeyan, nanging asring nyebabake logo ora cocog karo sifat perusahaan. Logo sing apik kudu menehi tandha pratelan babagan merek.

Kanggo nyegah trik pungkasane logo ora ana, takon pitakon sing bener:

  • Apa sing mbedakake sampeyan?
  • Kepiye carane sampeyan?
  • Apa angka inti sampeyan?
  • Apa visi perusahaan kasebut?

Sawise sampeyan tahap iki, wiwiti sket awal. Ora isin banget nyopot sketsa lan nindakake cara lawas!

Sampeyan uga bisa sketsa ing platform digital yen cocog karo sampeyan. Coba ide sampeyan mbukak kaca lan coba coba sketsa nganti sampeyan nggawe inti logo sampeyan. Banjur lanjutake.

  1. Pilih Werna sing Tepat

Werna duwe pengaruh penting kanggo pangenalan merek. Yen sampeyan nggawe kacau ing tahap iki, sampeyan bakal kliwat kesempatan sing apik kanggo logo sampeyan kanggo nuwuhake perasaan sing pas.

, Cara Ngrancang Logo: 5 Aturan Paling Dasar

sumber

Ing bidang psikologi manungsa, psikologi warna minangka sawijining domain. Saben warna diwiwiti kanthi jinis perasaan sing unik nalika diamati - kuning duwe getaran optimis; abang nyengkuyung kasenengan. Mula, penting banget milih warna sing cocog karo sing pengin dikirim.

Menapa malih, sing cekap perusahaan desain logo mesthi kelet karo kabutuhan ing ngisor iki lan priksa manawa logo kasebut:

  • Ora ilang intine ing warna ireng lan putih, lan abu-abu
  • Cut kanthi warna sing padhang banget sing kudu ditindakake
  • Nggunakake warna sing luwih cedhak karo rodhane warna

Saenipun, logo sampeyan kudu bisa digunakake ing mode ireng lan putih kaya ing versi warna. Dadi, aturan liyane saka jempol yaiku ora ngidini warna lan kecerahan sampeyan nggawe bedane penting ing logo sampeyan, amarga efek kasebut bisa ngilangi warna ireng lan putih.

  1. Terusake kanthi sederhana lan seimbang

Antoine de Saint Exupéry ngandharake manawa perfection bisa digayuh, ora yen ora ana tambahan, nanging nalika meh ora ana sing bisa dicekel.

Ayo logo sampeyan kanthi gampang ngirim konten lan tetep seimbang antara gaya lan bahan. Priksa kanthi warna lan efek sing ora dibutuhake, lan sampeyan bakal kelangan kesederhanaan. Minangka kasunyatan, panliten nuduhake manawa mayoritas merek utama nggunakake kombinasi rong warna ing logo wae.

Kajaba iku, penting kanggo mesthekake yen salah sawijine bagean saka logo sampeyan ora dimuat kanthi rinci supaya bisa mbayangake liyane.

, Cara Ngrancang Logo: 5 Aturan Paling Dasar

sumber

Intine saka kabeh kesederhanaan yaiku supaya logo kasebut gampang dieling-eling lan dingerteni. Miturut Pam Moore, ana wong njupuk 5-7 pengamatan supaya kenal nganggo logo; aja nganti sampeyan njupuk luwih saka iku. Jeneng-jeneng gedhe kayata Nike, McDonald's, lan Target menehi conto kesederhanaan: ucapake tembung, lan logo katon ing ndhuwur sampeyan.

  1. Aja Kompromi ing Maca Nganggo

Logo deskriptif duwe peranan gedhe kanggo menangake kasetyan merek. Penting, priksa manawa sampeyan ora kompromi babagan gampang maca teks ing logo kanthi nggabungake font eksentrik.

, Cara Ngrancang Logo: 5 Aturan Paling Dasar

sumber

Sawise nganalisa dhaptar rezeki 500 perusahaan, katon yen 73% gumantung fonts Sans Serif kanggo logo. Alasanipun prasaja: Luwih gampang diwaca. Sanajan sampeyan pengin nglebokake macem-macem teks, teks luwih saka rong fon.

Ngomong bencana, luwih becik ngindhari blunder ing ngisor iki:

  • Kapitalisasi sing salah
  • Fonentrik
  • Jarak huruf sing ora konsisten
  • Ukuran font ala

Faktor liyane sing nemtokake gampang maca logo sampeyan yaiku Propaling Scaling. Iki tegese logo sampeyan cukup fleksibel supaya tetep katon lan konsisten nalika diturunake ukuran a kertu bisnis, utawa menehi skala kanggo papan tulis.

  1. Priksa Nggolek Profesional

Kadhangkala kita narik kawigaten kreatifitas supaya kita ora bisa ngetrapake dhasar. Asile, gaweyan kita entek nalika diwasa, lan ora menehi kesan sing apik marang para pamirsa.

Yen ndeleng conto Twitter, perusahaan nggawe perubahan ing logo asline kanggo nyaring akurasi bentuk sing ana. Dadi, yen logo sampeyan kalebu bentuk, penting banget kanggo nggawe manawa logo sampeyan nyebar kanthi tepat. Kothak kudune katon kaya alun-alun, dudu segi empat.

, Cara Ngrancang Logo: 5 Aturan Paling Dasar

sumber

Elemen penting liyane yaiku nggunakake piranti lunak adhedhasar vektor kanggo nggawe logo sampeyan. Iki penting amarga nalika nambah skala, logo vektor ora bakal ilang kualitase, beda karo model raster. Kajaba iku, akeh aplikasi modern kayata mesin pemotong vinil lan sulaman sing digunakake mung ing model vektor.

Kajaba iku, logo kanthi rasio aspek ala bakal ngrusak kabeh upaya kreatif. Babagan pungkasan sing pengin sampeyan nggawe logo katon kikuk kanthi dimensi horisontal lan vertikal sing ora proporsional.

kesimpulan

Sawise sampeyan entuk dhasar sing bener, undhakake game lan serbaguna. Tampilake menyang pamirsa manawa merek sampeyan misuwur saka pesaing kanthi nggabungake soko ing logo sing mbedakake. Logo Coca-Cola isih dadi logo sing paling misuwur ing jagad iki amarga font khas sing apik.

Wong-wong duwe prekara sing luhur sing mesem. Sampeyan bisa tansah nggawe logo sampeyan kanthi nambah unsur sing didhelikake ing njero. Kajaba iku, sampeyan uga bisa crita babagan logo sampeyan. Sing luwih akeh komunikasi, sacedhake pamirsa.

Pungkasan, aja lali lali kutipan ing ngisor iki kanggo nyetel garis sing paling dhuwur.

"Ngerteni aturan apik, supaya sampeyan bisa ngobati kanthi efektif."
- The Dalai Lama

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.