Sumber: https://en.wikipedia.org/wiki/CIELAB_color_space

Apa Ruang Warna Lab? Lan apa sampeyan kudu ngerti babagan iki?  

Pambuka:

Sampeyan bisa uga wis kenal karo RGB lan CMYK. Nanging apa ruang warna lab? Apa sampeyan minangka geek grafis lan warna utawa wong umum, kita wis mangsuli pitakon iki kanthi gampang. Sapa wae bisa ngerti. Senajan wis sawetara nomer lan kerumitan matematika, kita ora arep ana dina. Fokus utama kita yaiku menehi ide dhasar babagan ruang warna lab. 

Dadi gulung mudhun lan deleng apa sing ana kanggo sampeyan. 

Apa ruang warna lab? 

Ruang warna lab menehi cara kanggo nemtokake lan ngitung warna ing jagad digital sing bisa dimangerteni dening piranti kita. Iki minangka fungsi umum saka papan warna apa wae kaya RGB lan CMYK. 

Sing ndadekake warna lab beda karo liyane yaiku kasunyatan manawa spektrum warnane jembar banget. Iki tegese misahake warna sing cedhak banget sing bisa dibedakake dening mripat manungsa. Nanging ora umum digunakake lan ora standar. Nanging, isih ana sawetara aplikasi penting sing bakal kita bahas mengko.  

, Apa Ruangan Warna Lab? Lan apa sampeyan kudu ngerti babagan iki?

sumber

Kepiye ruang warna lab nemtokake warna:

L, a, lan b makili 3 paramèter utawa sumbu sing technique iki digunakake kanggo misahake metu werna. Adhedhasar iki 3 paramèter (sing bakal kita pirembagan bab rauh) lunak njedulake nomer kanggo werna. Saben iyub-iyub duwe nomer tartamtu lan iki carane piranti sampeyan bisa ngerti macem-macem werna. Ora ana warna sing beda bisa duwe nomer sing padha. 

3 sumbu ruang warna lab: 

  • L kanggo lightness. Saka 0 nganti 100
  • a iku abang nganti ijo. Sumbu negatif iku ijo lan positif abang. 
  • b dadi saka kuning dadi biru. Biru dumunung ing sisih negatif lan kuning ing sisih positif. 

Ayo padha ngerti iki ing ambane. Cahya nuduhake kontras antarane ireng lan abu-abu ing gambar. a lan b iku chromatic, padha nuduhake saben unsur ing kontras kanggo werna pamilike. Contone carane kuning utawa biru minangka unsur tartamtu. Iki mbantu sampeyan ndeleng apa unsur tartamtu luwih menyang sisih abang utawa ijo. 

Yen sampeyan ndeleng gambar ing saluran individu, sampeyan mung bakal weruh gambar kasebut babagan warna sumbu kasebut. Iki amarga gambar pungkasan minangka asil saka kabeh 3 gabungan. 

Dadi ing ngendi wae sampeyan pindhah ing sumbu, gambar bakal diganti. Iku luwih apik yen sampeyan nyoba iki ing Photoshop. Iku bakal nggawe kabeh cetha banget. 

Kaluwihan: 

Saiki, apa keuntungan nggunakake ruang warna lab? Kene kita wis rembugan 2 kaluwihan utama. 

  1. Piranti kasebut mandiri lan kanthi mangkono menehi warna sing tepat: 

RGB lan CMYK gumantung piranti nanging ruang warna lab ora. Ayo padha ngerti iki.

Yen sampeyan nyithak gambar ing RGB, ana kemungkinan warna bisa beda-beda. Iku gumantung marang tinta sing sampeyan gunakake, tekstur permukaan sing sampeyan cetak, lan akeh faktor liyane ing proses pencetakan. Iki amarga RBG dianggo kaya iki. 

Saben werna minangka campuran sawetara persentasi abang, biru, lan ijo. Lan jumlah sing padha saben tinta digunakake ing proses printing. Dadi tektur mengaruhi akeh utamane yen sampeyan nyetak ing liyane tinimbang kertas. Iki minangka ketergantungan piranti. 

Ing ruang warna lab saben warna duwe nomer tartamtu. Piranti kasebut nyetak warna nomer kasebut tinimbang nyetak miturut jumlah warna komponen. Dadi, sanajan tekstur sing sampeyan cetak, ruang warna lab bakal menehi warna sing padha. 

  1. Iku jembar: 

Ruang warna lab nduweni warna saben warna sing bisa lan ora bisa dideleng manungsa. Ya, sampeyan krungu bener. Lan iki ndadekake beda saka spasi werna liyane.

Yen sampeyan ndeleng area ruang warna saka macem-macem warna, sampeyan bakal weruh manawa laboratorium duwe area paling gedhe. Iki tegese ruang warna lab duwe macem-macem warna ing sabuk. 

Apa ruang warna lab digunakake? 

Ruang warna lab biasane digunakake nalika kita kudu ngowahi cetakan dadi bentuk digital utawa nalika kita kudu nyetak ing kaos, cangkir, plastik, lan barang acak liyane. Iki amarga kita pengin warna dadi seragam ing endi wae lan ruang warna lab minangka ruang warna sing paling apik kanggo tujuan iki. 

Panggunaan ruang warna lab sing menarik: Photoshop nggunakake ruang warna lab minangka platform penengah kanggo konversi. Contone, saben sampeyan ngowahi gambar saka RGB menyang CMYK utawa kosok balene, iku pisanan diowahi ing werna lab banjur ing spasi werna sing dikarepake. 

Cara ngakses ruang warna lab ing Photoshop: 

Iki proses 2 langkah banget prasaja. 

  1. Ganti ruang warna standar dadi lab:  

Langkah pisanan yaiku milih ruang warna lab. Kanggo nindakake iki, tindakake langkah-langkah prasaja sing kasebut ing ngisor iki,

  • Bukak gambar apa wae ing Photoshop. 
  • Klik pilihan gambar ing sisih ndhuwur layar. Jendhela persegi panjang cilik bakal dibukak. 
  • Pilih mode saka jendhela kasebut. 
  • Saiki pindhah menyang ruang warna lab ing jendela sabanjure lan sampeyan wis rampung karo langkah 1st. 
  1. Priksa saluran lab: 

Langkah sabanjure yaiku mriksa saluran. Pindhah menyang panel saluran, ing kana sampeyan bakal weruh 3 paramèter sing wis kita rembugan. Yen sampeyan ora bisa ndeleng saluran, bukak opsi windows ing sisih ndhuwur banjur pilih saluran lab. 

Banjur sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh 3 paramèter. 

Sejarah ruang warna lab: 

Mangkene latar mburi ruang warna lab.  

Ing taun 1900-an Richard Hunter nemokake ruang warna lab. Senadyan kemampuan kanggo ngilangi variasi cilik ing werna lan njaga keseragaman, ora tau ditampa minangka standar.

Sawetara taun sabanjure CIE ngenalake versi lab sing dianyari sing diarani CIElab. Diucapake minangka c-lab nanging uga diarani lab utawa L * A * B *.

CIElab gratis lisensi lan hak cipta supaya sampeyan bisa nggunakake ing piranti apa wae. 

Kanggo nyilikake:

Singkatnya, ruang warna lab minangka teknik kanggo ngitung warna ing macem-macem piranti lunak. Nduwe pilihan warna sing akeh lan saben warna ditemtokake kanthi nomer tartamtu. L, a lan b minangka 3 paramèter ruang warna lab. L singkatan saka lightness. Sumbu A saka abang nganti ijo lan b saka biru nganti kuning. 

Sing paling apik babagan ruang warna lab yaiku piranti kasebut mandiri. Ngilangi kabeh variasi warna ing proses cetak lan nggawe desain sing disinkronake. 

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.