Desain Billboard

Apa sing kudu dakanggep nalika ngrancang papan iklan?

8 Bab-bab Penting sing kudu dipikirake ing Desain Billboard Sampeyan

Ngrancang papan iklan ing pinggir dalan kanggo khalayak akeh banget kaya tugas sing dhuwur nanging kanthi pemetaan lan rada ringkes saka sihir kreatif, bisa dadi gampang kaya ABC.

Siji prabédan gedhe ing antarane papan reklame lan iklan ruangan liyane kayata kertu pos lan brosur yaiku ukurane. Sampeyan mbutuhake skala elemen desain - logo, gambar, salinan lsp. - Mengkono. Iki uga mbutuhake mulling kaku ing papan papan reklame, materi, lan akeh faktor liyane kanggo nglancarake proses desain "nyata".

Tanpa nindakake pikiran, dhasar sing abot, papan reklame kasebut ora bakal bisa menehi tujuwane utamane - bangunan pangenalan merek.  

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan ngrancang papan reklame sing ngasilake pirang-pirang timbal lan ngasilake asil kerja sampeyan.

Ngrancang Billboard: Faktor sing kudu ditimbang

  1. budget
  2. Lokasi
  3. Ukuran
  4. Werna lan Grafik
  5. Kontras
  6. typography
  7. Printing
  8. asli
  1. budget

Umume wong nyalahake salah yen papan iklan minangka investasi sing larang - kanthi kemungkinan kemungkinan ngasilake bathi.

Sampeyan bakal kaget ngerti yen sanajan popularitas pariwara digital, papan iklan isih tetep, nganti saiki, minangka salah sawijining alat pemasaran sing paling efektif lan terjangkau.

Saka 3.7 milyar pon sing dihabiskan kanggo pariwara ruangan, kira-kira 62% diarani papan reklame. A panaliten uga nemokake manawa 48% papan reklame ing garis pemandangan saka pembaca diwaca.

Pamilik bisnis kadang nglirwakake pentinge. Dheweke mikir yen biaya regane. Nanging, panemuan kita nuduhake manawa salah paham babagan bagean kasebut.

  • Papan iklan tradisional utawa kertas kertas, ora kaya digital, ora kudu nuduhake slot karo merek liyane lan bisa makili bisnis sampeyan ora rampung, sajrone pirang-pirang wulan.
  • Papan reklame digital ora hemat energi. Dheweke mbutuhake akeh energi supaya bisa terus urip. Kertu, ing tangan liyane, bisa didaur ulang kanthi gampang. Lan uga ana masalah nggambarake gambar merek sing sadar sosial.

Sawetara faktor sing mengaruhi biaya pariwara billboard kalebu ing ngisor iki.

  • Lokasi: Biaya luwih dhuwur ing wilayah sing luwih gedhe ing kutha, kayata dalan gedhe lan wilayah komersial.
  • Ukuran: Luwih gedhe billboard, bakal luwih murah. Amarga kasunyatan manawa bakal ngrebut tanah liyane.
  • Cahya: Yen sampeyan kepengin njaga papan pas wektune ing wayah wengi, sampeyan kudu menehi panganan tambahan.
  • Visibilitas: Tuku tanah kanggo tandha ing papan sing katon, ruwet uga bakal luwih larang.
  • Kompetisi: Wilayah sing akeh papan reklame bakal luwih regane tinimbang wilayah sing mung sithik

2. Lokasi

Visibilitas papan iklan sampeyan kudu luwih dhisik tinimbang kabeh. Sampeyan pengin ditampilake - dadi kondhang. Yen ngadeg isin utawa ndhelikake, bakal mengaruhi kemampuan sampeyan kanggo ngasilake dodolan.

Ing ngisor iki ana sawetara perkara sing kudu dipengaruhi nalika nguji visibilitas.

  • arah

Pembalap diladeni kanthi cepet banget. Dheweke bakal angel entuk sawetara detik kanggo ngerti babagan papan iklan sampeyan. Yen diselarasake kanthi ala, katon mung liwat visi peripheral utawa ora langsung ndeleng kanthi langsung, bakal gagal banget kanthi nggambar.

Priksa, kanthi biaya apa wae, madhep langsung menyang para pengamat lan kanthi jelas ngerti lalu lintas sing terus-terusan.

  • Dhuwur

Dhuwur sing pas uga penting banget. Tanduran papan reklame sampeyan ing pencakar langit mung bakal narik kawigaten elang lan wulung lan sapanunggalane. Priksa manawa wis ana ing dhuwur sing nyengkuyung gampang maca. Dawane dampak maksimal 1-3 meter disaranake ing pirang-pirang kasus.

  • Gangguan

Siji bab liyane sing bakal mateni getar saka papan reklame sampeyan yaiku gangguan. Grumbulan gantung utawa jembatan intruding sing ngalangi kriya sampeyan minangka resep kanggo bencana.

Priksa manawa bangunan bangunan, wit-witan utawa grumbulan ora cocog.

  • Counting Lalu Lintas

Iki ora masalah. Kanggo duwe ide sing jelas babagan lalu lintas sing bakal ditawakake papan reklame, pindhah menyang Departemen Lalu Lintas lan sinaoni peta interaktif lan profil lalu lintas kanggo ngetung lalu lintas sing angel.

  • Demografi

Duwe pangerten sing jero babagan target pamirsa minangka langkah pertama kanggo saben strategi pemasaran.

Mangkono kabeh ngerti babagan kebutuhan lan basa sing nggawe pikiran sehat.

Sopo dheweke? Apa Milenium utawa imam konservatif? Apa umuré, kelaminé? Apa dheweke nikah utawa ing hubungan sing rumit? Apa wae lan kabeh bisa mbuktekake mbiyantu nyaring pesen merek ing desain pungkasan - lan uga kanggo ngrampungake lokasi kasebut.

Upaminipun sampeyan duwe pemilik bangga ing toko bal-balan. Tanduran papan papan ing cedhak papan bal-balan lan papan olahraga liyane mesthi dadi luwih penting tinimbang omah lawas.

, Apa sing kudu dakanggep nalika ngrancang papan reklame?

sumber

3. Ukuran

Ukuran papan reklame bisa nggawe sawetara tantangan. Nanging yen sampeyan mikir babagan: Kepiye ngrancang papan iklan beda karo ngrancang a, mula, kertu bisnis standar? Maksudku, yen sampeyan ngerti carane ngrancang kertu bisnis sing nggumunke, sampeyan mung kudu ngukur skala lan ngrancang strategi desain kanggo papan reklame, ta?

Lali babagan ukuran. Minangka makna sekunder. Skala, ing sisih liya, kudu dadi perhatian utama sampeyan. Papan reklame sampeyan kudu katon, bisa diwaca kanthi cetha, sanajan saka lokasi sing adoh, kanggo pangaruh maksimal. Tetep wonten ing pikiran nalika nyathet skala.

, Apa sing kudu dakanggep nalika ngrancang papan reklame?

sumber

4. Werna lan Grafis

Aja ragu-ragu mbukak kanthi warna lan grafis. Dadi kendel, misuwur lan katon apik. Werna paling penting. Bisa nggawe utawa ngrusak desain. Mangkene sing kudu dipikirake nalika milih.

Sajrone gambar dadi, cukup. Akeh gambar sing bakal ngilangi lan ngganggu khalayak saka pesen perusahaan sampeyan. Sampeyan ora pengin iku.

Pilihan gambar lan warna uga gumantung ing lokasi kasebut. Contone, yen papan iklan sampeyan diselehake ing tengah-tengah lapangan ijo sing subur, banjur takon dhewe, warna apa sing kudu kontras karo warna ijo kanggo ningkatake visibilitas?

Pikirake pilihan warna lan grafis miturut papan lingkungan fisik papan reklame sampeyan. Lan aja milih latar mburi biru. Iki kudu dicampur karo langit biru lan nggawe salinan kasebut ora cocog.

, Apa sing kudu dakanggep nalika ngrancang papan reklame?

sumber

5. Kontras

Kontras minangka komponen penting saka papan reklame. Nggunakake warna lan milih kontras antarane warna udang lan warna sing santai.

Elinga: ora ana kombinasi warna kanggo desain; sampeyan kudu tinker lan ndeleng kontras sing nyedhiyakake visibilitas lan tampilan sing paling apik.

Sawetara kontras populer digunakake ing ngisor iki.

  • Standar Jet-ireng lan Putih
  • Stark Kuning lan Ireng Nggambar
  • Ijo Ireng lan Putih
  • Scarlet-abang lan Putih

Kelet nganggo warna sing sregep, apik banget lan cemlorot. Aja nate milih bledug, apus, lan swasana ati sing mokal. Werna kontras sing dituduhake tenan sing ana gandhengane karo latar mburi yaiku sing bakal menehi pesen cahya maksimum merek sampeyan.

, Apa sing kudu dakanggep nalika ngrancang papan reklame?

sumber

6. typography

Kesederhanaan lan tipografi dadi sarung tangan. Tipe erek, legible, non-italicized menehi saran. Sans Serif utawa Times New Roman utawa apa sing padha bakal lakoni.

Lan njaga ukuran font sing lucu. Mikir babagan visibilitas. Nambah ukuran font kanthi nambah dhuwur saka lemah lan jarak pamirsa.

Saiki kanggo jumlah tembung. Maneh, brevity minangka kanca paling apik. Taglines utawa pesen merek sing paling kuat lan pengaruh ora luwih saka 15 tembung. Minangka aturan jempol, aja nggabungake luwih saka 5 tembung ing siji teks teks.

Dawane tembung uga penting banget. Yen nganti suwe banget, sampeyan bakal kudu ngetung. Mung priksa manawa ana jarak sing cukup antarane wong-wong mau, lan ora katon cekap.

Sampeyan uga bisa nyegerake utawa miring tembung kunci tartamtu kanggo menehi prominensi ekstra. Ati-ati: Tembung sing digambar bisa nyebabake kebingungan saka jarak; luwih cetha saka overuse sing.

Elingi: tujuan sampeyan ora mung nggawe kontras antarane latar mburi lan gambar lan salinan, nanging uga ing sekitar.

, Apa sing kudu dakanggep nalika ngrancang papan reklame?

sumber

7. Nyithak

Media kasebut bakal nyengkuyung pilihan desain utama. Apa papan reklame sampeyan bakal dicithak ing spanduk vinil utawa plastik sing dicithak utawa bergelombang?

Gumantung ing lokasi kasebut, pilihan materi uga beda-beda. Sawetara bahan luwih cocog kanggo kiriman ruangan, dene sawetara ing jero ruangan.

Sadurunge mlaku ing lapangan desain papan reklame sing angel, jelas babagan bahan cetak kasebut. Uga, golek printer sing duwe peralatan canggih lan reputasi apik banget kanggo mesthekake desain sampeyan apik lan apik.

Dipercaya kula, ngerteni rincian penting kasebut sadurunge bakal nylametake sampeyan saka dunia perjuangan.

, Apa sing kudu dakanggep nalika ngrancang papan reklame?

sumber

8. asli

Sampeyan bisa ngetrapake saben aturan kasebut. Pilih warna sing pas, kontras sing sampurna, nanging yen papan reklame sampeyan minangka klone, kekacoan sing mboseni, sing ana ing buku desain klise, apa bakal katon apik? Pancen ora!

Sampeyan kudu wani mikir ing njaba kothak. Nggunakake penunjuk ing ndhuwur minangka dhasar sampeyan, nggawe karya kanthi asli lan visual provokatif.  

Aja salah paham: Aku ora nyaranake nggawe sing rumit. Ing papan reklame, sampeyan mung butuh sawetara detik kanggo narik kawigaten para pamirsa. Yen ora entuk titik ing papan reklame, pesen merek sampeyan ing jangka wektu winates, apa gunane?

Sampeyan kudu nggawe sesuatu sing gampang banget. Tagline sing apik, gambar sing apik, apa wae sing nggegirisi utawa nggegirisi - dudu ide sing dicalonake utawa dicolong.

Pikiran asli ora mung mbayar tagihan; iku ndadekake jutawan.

 

Kesalahan Menipu Kanggo Aja Mbantah Desain Papan Papan Sampeyan

Saiki kita wis ngerti babagan kabeh, ayo ngerteni sawetara kesalahan sing lucu lan nggegirisi sing asring ditindakake para perancang, supaya luwih apik sampeyan langsung ing arah sing bener.

  • Cramping

Desainer hebat ngerti carane nyaring pikirane. Umume para desainer ora gatel kanggo nggawe gambar lan gambar sing keluwih menyang desain final. Alamat! Tautan media sosial lan situs web! Lan allah liyane informasi sing nggegirisi lan mewah. Neraka, sawetara uga kalebu gambar bisnis.

Alesan paling gedhe kenapa overcrowding desain sampeyan disaranake yaiku kebingungan. Gedhe teks lan elemen desain liyane supaya para pamirsa bisa nggaru. Wong-wong mau banjur kebangeten.

Tinimbang ngambah dalan sing salah iki, jalanake ing salah sawijining fokus fokus sing pengin sampeyan ndeleng. Apa logo sampeyan? Apa moto perusahaan kita? Utawa ana babar pisan? Priksa manawa orbit tandha sampeyan uga muter.  

  • Kesalahan Gramatikal

Sampeyan wis nate rampung kabeh. Catered kanggo kabeh detail sing apik. Papan lapis sampeyan wis ana lan siap nggawe tandha. Banjur sawise kabeh, sampeyan ndeleng kesalahan gramatikal utawa kesalahane salah ejaan. Lan banjur ujar yen kelalen bocah cilik kasebut ngganggu jamban sampeyan mudhun.

Malah, yen para pelanggan nemokake iklan lan pemikat visual, typo kaya iki bisa nggawe sampeyan ora profesional, ora apik lan ora peduli.

Iki kok nyewa perusahaan profesional kaya Print Peppermint dianjurake supaya bisa ngilangi isin sing ora dingerteni.

  • Kesalahan Desain

Kabeh, saka gambar menyang typografi, kudu nglengkapi saben liyane. Yen ora, sampeyan bakal nggawe risiko nggambarake gambar sing ora teratur lan distorsi saka merek sampeyan.

Entuk kohesiveness desain minangka tugas sing tantangan. Yen sampeyan ora yakin sampeyan bisa narik, nandur modal ing perusahaan desain profesional kanggo njamin pesen bisnis sampeyan konsisten lan fokus.

Salah sawijine kesalahan desain liyane sing asring mliwis saka retakan yaiku skala sing ora akurat. Apa gambar lan grafis murky utawa piksel? Skalabilitas sing sampurna bisa mbutuhake vektor kualitas tinggi utawa foto HD.

  • Ilang panggilan kanggo tumindak

Saben iklan ora lengkap tanpa tumindak sing efektif.

Ing kasus tandha bisnis, apa tumindak cepet sing kudu ditindakake target pelanggan? Apa sampeyan pengin dheweke nelpon sampeyan? Hubungi sampeyan liwat email?

Mesthi, umume papan reklame digawe kanthi khusus kanggo entuk cahya merek. Nanging, kadhang wicaksana mateni loro manuk nganggo watu siji.

  • Ora sabar

Kadhangkala iklan ruangan gagal mbayar dividen langsung. Iki nyebabake frustasi sing komplek, sing, banjur nggawe keputusan sing salah lan sinking wektu lan investasi.

Wenehi tandha tandha wektu kanggo nggodho pelanggan. Aja ragu kemampuan sampeyan. Wis pirang-pirang jam kerja, mikir, ngrancang. Sampeyan kudu menehi kerja keras sawetara wektu.

kesimpulan

Papan iklan ora kaya pariwara tandha liyane. Yaiku papan sing ditindakake supaya dheweke entuk perhatian khusus. Saka skala menyang tipografi, sampeyan kudu ngetrapake saben aspek supaya njamin lan nyatakake pratelan sing cocog karo kerja keras. Sampeyan bisa entuk manfaat saka kita Layanan Desain Billboard lan desainer ahli kita bakal nuntun sampeyan kabeh proses kanggo nggawe desain papan iklan sing apik banget.

Faktor sing kudu ditimbang sadurunge ngrancang proyek desain gedhe iki beda-beda, nanging strategi desain ora mungkin akeh banget. Evaluasi pamirsa target, pilihan unsur desain lan karya dhasar liyane mbutuhake "bata" sing padha karo sing dibutuhake kaya ing proyek pemasaran liyane.

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.