Bab 5: Cara Nindakake Analisis Logo Kompetitif

Bab 5: Cara Nindakake Analisis Logo Kompetitif

Siji bebener sing gampang kudu nuntun babagan desain logo merek: ora bakal bisa dideleng kanthi kapisah. Yen mbandhingake langsung utawa ora kanthi suwe, pamirsa bakal ndeleng logo liyane, lan mesthi bakal mbandhingake logo kasebut karo sampeyan. Cara mbandhingake duwe peran inti kanggo narik kawigaten lan njaga perhatian.

Malah logo sing paling apik bakal gagal yen sampeyan ora ngelingi kasunyatan penting iki. Mula, sadurunge desain, sampeyan kudu ngerti lingkungan sing kompetitif. Sampeyan kudu ngerti carane nggawe logo sing misuwur tanpa ngenalake dissonansi kognitif. Kanthi tembung liyane, sampeyan kudu nganakake analisis logo sing kompetitif.

Nindakake langkah kasebut ora rumit kaya sing katon. Liwat proses langkah demi langkah sing gampang, sampeyan bisa nggawe manawa logo bisa dibangun kanthi kompetisi, mikirake kekuwatan lan nggunakake kelemahan.

1) Temtokake Kompetisi Langsung Sampeyan

Langkah pisanan bisa uga paling jelas. Sacara sederhana, sampeyan kudu ngerti sapa sing sejatine sampeyan saingan. Iki bisa ateges pirang-pirang perkara, mula kita bakal dadi kompetisi langsung lan ora langsung.

Saingan langsung nawakake produk utawa layanan sing sebanding. Biasane ana ing industri sampeyan, lan bakal ngobrol karo pamirsa sing padha karo sampeyan. Dheweke minangka ancaman paling gedhe kanggo kaslametan jangka panjang lan sukses. Mula, sampeyan kudu miwiti karo netepake sapa sejatine.

Sampeyan bisa uga wis ngerti analisis kompetitif saka perspektif pemasaran sing luwih gedhe. Prinsip dhasar sing padha ditrapake ing kene. Ngerti kompetisi sampeyan, banjur wiwiti apa sing ditindakake. Nanging tanpa definisi pertama, sampeyan ora bisa nggayuh langkah sabanjure.

2) Jelajahi Kompetisi Ora Langsung Sampeyan

Aja salah nggawe asumsi manawa pesaing langsung, ing industri sampeyan lan karo produk sing sebanding, mung dadi ancaman sampeyan. Nanging, kompetisi ora langsung bisa uga penting. Iki minangka perusahaan utawa organisasi sing digatekake para pamirsa ing wektu sing padha bakal ngupayakake sampeyan.

Coba pikirake ing babagan supermarket. Yen sampeyan adol sup kalengan, pesaing langsung yaiku sup lan merek panganan rangkep liyane. Nanging pamirsa bisa uga milih mbuwang dhuwit kanggo sereal, daging seger, utawa sayuran. Iku kompetisi ora langsung sampeyan. Ngelingi manawa bisa nyegah pamirsa supaya ora tuku saka sampeyan, mula penting.

Kaya pesaing langsung sampeyan, merek iki duwe logo sing kudu digatekake. Sanalika, beda karo langkah pertama ing ndhuwur, ora bisa dadi jangkep. Nanging, jelajahi perusahaan sing bisa uga saingan kanthi ora langsung, lan pilih sawetara sing cocog kanggo langkah-langkah ing ngisor iki.

3) Mbangun Skor Relevansi

Sabanjure, saiki wayahe ngetung kompetisi sampeyan. Siji cara sampeyan bisa ngrampungake yaiku kanthi nggawe skor relevansi. Sepira relevane merek saingan sing diwenehake karo sampeyan, lan para pamirsa nalika njupuk keputusan tuku utawa pertimbangan kanggo sampeyan? 

Miwiti kanthi telung nganti patang kuwalitas, lan wenehi skor saben-saben supaya selaras karo sampeyan. Banjur, ngetung skor lan gunakake jumlah kasebut minangka mekanisme peringkat. Saiki, sampeyan duwe dhaptar pesaing sing prioritas sing bisa digunakake kanggo nggedhekake efektifitas saben langkah ing ngisor iki.

4) Sak tenane Evaluasi Logo

Ayo dadi miwiti bisnis. Kanggo saben merek paling dhuwur miturut dhaptar sampeyan saka langkah sadurunge, temokake logo saiki. Banjur, wiwiti evaluasi. Kaping pisanan, ing isolasi. Werna merek apa sing digunakake, kepiye cara nggabungake teks, lan kepiye cara nggunakake whitespace?

Prinsip desain dhasar ing bab 3 minangka pandhuan sing sampurna kanggo nganakake evaluasi iki. Coba kira-kira sepira rakete saben merek saingan sing ana gandhengane karo faktor kasebut.

Banjur, tambah komponen subyektif: pinten sampeyan 'seneng' saben logo? Apa sampeyan nganggep efektif kanggo narik perhatian para pamirsa lan komunikasi karo pesen inti? Yen sampeyan duwe sumber daya, aja wedi nggawe riset liwat survey utawa klompok fokus karo para pelanggan kanggo njaluk pendapat uga.

5) Temokake Komonitas ing Saben Tandha

Langkah ing ndhuwur nganggep saben logo saingan kanthi kapisah. Saiki, saiki wayahe kumpul kanggo nemokake kesamaan. Utamane kanggo kompetisi langsung sampeyan, penting kanggo ngerti elemen apa wae sing digabungake karo industri. Kanggo busana atletik, kayata, sampeyan bakal nemokake saben logo nggabungake gerakan.

Yen wong liya nindakake, sampeyan kudu duwe alesan sing apik. Elemen logo dadi titik paritas, sing diarepake konsumen sing kudu sampeyan lakoni. Yen sampeyan milih mbukak rute liyane, priksa manawa kanthi cara sing ora ngenalake disonansi kognitif kanggo pamirsa.

6) Goleki Beda Saben Logo

Sawise nemtokake poin paritas, saiki kudu golek elemen sing nggawe merek apa wae sing kuat: poin sing beda. Ing kene sampeyan wiwit ngevaluasi persis ing saben merek nggawe pilihan sadar bakal beda karo pesaing, lan kenapa bisa nggawe pilihan kasebut.

Sawetara prabédan iki bisa uga disebabake. Asring kaping, ora. Elinga yen sampeyan ana ing bab 5 saka 10,000 tembung ebook fokus khusus ing desain logo. Merek liyane kerja keras. Maneh, cathet apa sing sampeyan pikirake manawa ana bedane, lan kenapa bisa uga ana.

7) Mbangun Peta Persepsi, Gaya Logo

Pungkasane, saiki waktune kanggo ngrampungake kabeh. Kaya sing wis rampung ing analisis kompetitif sing luwih lengkap, gawe peta persepsi adhedhasar loro utawa telung dimensi sing paling penting kanggo merek lan pamirsa. Banjur, skor saben logo saingan ing dimensi kasebut, lan peta ing Excel utawa alat liyane.

Sing bakal ditemokake minangka ringkesan lengkap babagan logo saben perusahaan. Sampeyan uga bakal nemokake kesenjangan sing saiki ora digunakake dening merek apa wae.

Iki kesempatan sampeyan. Mlumpat, lan wiwiti ngrancang logo sing cocog karo kompetisi sing dibutuhake, nanging mbukak dalan sing unik ing endi liyane. Temtokake posisi sampeyan liwat kompetisi, lan sampeyan siyap miwiti konstruksi kasebut.

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.