Huruf ing Logo Sampeyan

Bab 7: Apa Babagan Surat ing Logo Sampeyan?

Sampeyan wis milih warna. Saiki, wayahe njaluk rinci babagan desain logo. Ayo ngobrol babagan huruf.

Tipografi, kaya desainer profesional sing ngerti, minangka bagean penting saka sembarang tipe desain grafis. Ora mung ngidini sampeyan nambah teks, nanging uga nambah elemen desain menyang logo sing luwih gedhe. Mesthi wae, mung bisa ditindakake yen sampeyan milih sing bener.

Apa sampeyan pengin nggunakake font serif utawa sans serif? Kepiye cara miring, bobot, lan kerning? Lan apa sampeyan butuh teks ing logo kanggo didhisiki? Bab iki bakal ngrembug babagan kabeh lan liya-liyane kanggo mbantu sampeyan nggawe teks paling apik kanggo logo sampeyan.

Apa Sampeyan Perlu Teks?

Pancen nggodha mangsuli pitakon kasebut. Nanging sampeyan bakal ndeleng merek kaya Under Armor utawa Starbucks, lan sampeyan wiwit takon-takon. Apa surat sejatine dibutuhake kanggo nggawe gambar merek lan mbedakake saka kompetisi?

Wangsulan cekak ora, nanging wangsulan sing dawa bakal saya gedhe. Teks ora prelu. Nanging utamane kanggo merek cilik sing durung bisa ngakoni Nike utawa Adidas, merek bisa menehi bathi banget. Jeneng kasebut dhewe bisa mbantu nggawe kesadaran merek awal. Sawise kesadharan wis ana, sampeyan bisa nggunakake logo sing padha tanpa jeneng kanggo pangenalan sing padha.

Ora kudu mandheg ing kana wae. Apa sampeyan wis mikir mung nggawe jeneng merek dadi logo? Sanajan rada rumit, lan mung bisa digunakake ing sawetara kursus, bisa uga efektif. Coca Cola lan Disney minangka conto paling apik babagan skrip mewah sing bisa nggawe jeneng dadi logo.

Liwat Teks Tepi, lan menyang Tipografi

Sawise sampeyan mutusake kanggo nyakup surat ing logo sampeyan, saiki kudu njupuk langkah sabanjure. Sampeyan bisa uga ora pengin ngetik jeneng perusahaan ing font Times New Roman. Sampeyan kudu luwih kreatif lan grafis, mula kita bakal ngenalake konsep tipografi.

Kaya sing ditegesi kamus, tipografi mung nggambarake "gaya lan tampilan materi cetak." Kita bakal njupuk luwih adoh saka iku. Iki minangka persimpangan antara teks lan desain grafis, utawa apa sing kedadeyan nalika teks digawe saka desainer. Nggawe huruf supaya cukup menarik supaya bisa mandhiri.

Kayane gampang, nanging bisa uga angel ditindakake. Sampeyan ora wiwit saka kene, nanging kudu nggarap set huruf sing wis mesthi ora bisa diowahi. Kabeh bagean ing ngisor iki mbantu sampeyan ngerti babagan carane nggawe.

Dasar Font: Serif vs. Sans Serif

Sampeyan bisa uga wis krungu babagan istilah kasebut. Umume font, sanajan jenenge, diarani uga salah siji serif or tanpa serif. Pasar kasebut paling beda ing antarane macem-macem jinis fon.

Fon Serif duwe spidol cilik sing 'digantung' ing pinggir saben huruf. Times New Roman minangka conto paling apik. Dheweke nambah elemen desain alami menyang huruf sing sederhana, lan cukup formal. Ati-ati: yen sampeyan nggawe huruf kanthi font iki sithik, mula angel diwaca.

Sans serif minangka Prancis kanggo tanpa serif, mula lumrahe beda karo sing kasebut ing ndhuwur. Mikir Arial utawa Calibri. Dheweke gampang, tanpa label tambahan ing huruf. Font Sans serif gampang diwaca, sanajan ukuran font cilik. Nanging, bisa uga ora resmi, nggawe dheweke kurang ideal kanggo merek ing industri kayata finansial.

Apa Babagan Sing Nggunakake Tulisan Tulisan?

Kabeh wong sing duwe latar mburi desain, ing sawetara titik, wis digodha karo font kursif sing katon curiga karo tulisan tangan. Fon skrip iki apik banget kanggo desainer pemula amarga, kanthi akeh cara, wis dirancang; ora perlu tumindak luwih lanjut.

Yen digunakake kanthi bener, font script bisa digunakake. Sampeyan bisa uga wis ngerti logo Coca Cola. Sayange, asring banget digunakake kanthi ora bener. Luwih akeh surat sing ditambahake, mula angel diwaca. Yen akeh tembung ing slogan, tembung-tembung kasebut bakal mulai beda-beda.

Elinga diskusi ing ndhuwur babagan kemungkinan logo sing kalebu mung jeneng stylized stylized? Fon script bisa dadi paling apik kanggo jinis target kasebut. Kanggo apa wae, lan utamane yen sampeyan pengin entuk luwih saka jeneng sampeyan, tetep adoh yen bisa.

Kerning, Nelusuri, lan Ngatur, Oh My!

Kanthi font sing tepat, saiki wayahe mikir babagan sing spesifik. Iki bakal diwiwiti kanthi head-up: intrik tipografi cukup adoh kanggo njamin ebook dhewe. Kita ora bakal bisa ngrembug kabeh ing kene, nanging pengin nyedhiyakake leksikon cekak istilah-istilah penting sing bisa dingerteni luwih lengkap:

  • Nelusuri: Jumlah jarak ing antarane saben huruf ing bagean teks
  • Kerning: Jumlah ruang horisontal antarane rong karakter berturut-turut
  • Nggawe: Ruang vertikal ing antarane pirang-pirang garis teks
  • Italic: Surat diuripake ing sisih tengen
  • Caps Cilik: Huruf gedhe, nanging ukurane huruf cilik

Kabeh kasebut bisa mengaruhi tampilan teks ing logo sampeyan. Riset luwih lanjut bisa mbantu sampeyan nggawe manawa saben wong bakal pengaruhe ing tampilan. Nanging pungkasane, nyoba kanggo nyoba: teks ing logo sampeyan kudu 'katon apik' supaya bisa cocog karo desain sampeyan.

Bangunan logo Sampeyan, Kanthi utawa Tanpa Surat

Kanthi dipikirake dhasar kasebut, sampeyan cukup ngerti babagan tipografi kanggo mbebayani. Saiki, saiki wayahe mikir babagan desain logo sing sejatine. Priksa manawa sampeyan wis milih font, lan paling ora nyoba karo pilihan kaya ing ndhuwur sadurunge langkah kasebut. Kanthi mangkono, sampeyan ngerti persis ing endi sampeyan ngadeg ing tahap pungkasan sing penting banget.

Tahap pungkasan bakal rumit. Sampeyan bisa uga mbutuhake pirang-pirang pengulangan, lan bisa uga uga sawetara tes. Nanging, kuncine yaiku sampeyan wis nggawe dhasar ing kabeh bab ing ndhuwur. Sampeyan wis mutusake kanggo nggawe tembung miturut spesifikasi kasebut, sing nggedhekake kasempatan kanggo logo merek sing sukses.

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.