https://themarketingbirds.com/wp-content/uploads/2018/08/creative-business-cards-4-20-2.jpg

Cara Nggawe Kartu Bisnis: Langkah saka Pandhuan Langkah

Apa sampeyan mung miwiti dadi profesional utawa wis suwe main ing game kasebut, kertu bisnis anyar bisa nambah game sampeyan.

Kertu sing dirancang kanthi apik kudu ngirim pesen babagan sampeyan, apa sing sampeyan lakoni, lan menehi gaya utawa kepribadian sampeyan.

Yen sampeyan masrahake menyang wong, sampeyan kudu ngajak dheweke ngubungi sampeyan, aja nganti kepengin weruh ing endi sampeyan entuk ide babagan pelangi ing latar mburi, utawa kenapa WordArt bali saka taun 90an.

Kertu sing dirancang kanthi kurang apik bakal nggawe sampeyan katon ora profesional lan ora kompeten. Ing artikel iki, kita bakal nuduhake sawetara tips babagan cara nggawe kertu bisnis sing apik supaya bisa luwih akeh maneh!

  1. Temtokake Kepiye Sampeyan Nggawe Kertu

Saiki, ana akeh pilihan nalika nyithak kertu bisnis, pamflet, spanduk, kop surat, lan barang kertas sing dikarepake. Ayo ngrampungake sawetara opsi iki:

, Cara Nggawe Kartu Bisnis: Pandhuan Langkah demi Langkah
Perusahaan desain lan percetakan online - Iki bisa dadi pilihan sing paling gampang kanggo kabeh. Yen sampeyan ora butuh kertu sing dobel kaya telpon utawa parutan keju, lan sampeyan ora preduli karo tampilan sing luwih umum (nanging profesional), perusahaan kaya Vistaprint, Bidolubaski, lan Staples bisa menehi rega sing cukup apik.

Desainer / printer grafis lokal - Yen sampeyan sing nggoleki kertu bisnis parutan keju sing unik, bisa uga mbantu sampeyan. Kertu kasebut bisa uga regane luwih murah, nanging paling ora yen calon klien sampeyan duwe kepinginan kanggo parmesan parut sing anyar, dheweke bakal ngelingi sampeyan!

Gawe dhewe! - Yen sampeyan yakin karo katrampilan Microsoft Publishing lan duwe printer kualitas apik, coba golek! Elinga nggunakake karton kualitas dhuwur utawa "kertas kertu bisnis". Aja nyalahake kita yen dheweke metu sisih sisi. Nanging yen wis sukses, aja menehi kridit kabeh tips migunani sing sampeyan waca!

Salah siji saka telung pilihan kasebut bisa dadi apik. Sampeyan kudu nindakake riset, mbandhingake rega, lan milih sing cocog kanggo sampeyan adhedhasar apa sing sampeyan bisa tuku lan level kualitas sing dikarepake.

, Cara Nggawe Kartu Bisnis: Pandhuan Langkah demi Langkah
, Cara Nggawe Kartu Bisnis: Pandhuan Langkah demi Langkah
Kalebu Mung Informasi sing relevan

Mangga ORA ngemot kabeh resume ing kertu bisnis. DO kalebu cukup informasi kanggo ngubungi sampeyan. Priksa manawa sampeyan kalebu:

  • jeneng lengkap
  • The jeneng bisnis sampeyan, Yen sampeyan duwe
  • Pendhudhukan utawa judhul profesional
  • nomer telpon
  • Alamat fisik, yen ditrapake
  • Alamat email
  • Kalebu Situs Web, yen sampeyan duwe. Nanging yen sampeyan duwe bisnis utawa miwiti, golek program! Kabeh wong lan ibune duwe situs web saiki, utawa paling ora akun Instagram khusus.
  • Media sosial nangani gegandhengan karo bisnis sampeyan biasane dadi informasi opsional, nanging maneh, kabeh wong lan ibune duwe Instagram saiki. Utawa, sampeyan bisa mbukak Twitter yen sampeyan jinis sing luwih serius lan cocog karo bisnis.

Apa babagan grafis? Sampeyan uga sarat karo informasi! Saben sentimeter persegi diitung ing kertas cilik. Dadi disengojo babagan warna lan gambar sing sampeyan pilih kanggo makili.

  • Kode QR dudu grafis, nanging migunani banget kanggo wong sing duwe smartphone (alias KABEH) supaya cepet nyinkronake info sampeyan menyang dhaptar kontak.
  • Headshot, utamane yen sampeyan kerja ing sales utawa industri liyane sing merek sampeyan identik karo bisnis sampeyan.
  • Logo, yen sampeyan durung duwe, luwih becik dipikirake lan ngrancang siji (utawa wis dirancang) sing katon apik online lan kertas. Konsistensi minangka kunci ing kene.

Kajaba sampeyan desainer grafis utawa seniman amatir sing duwe bakat, mula ora nyaranake sampeyan ngrancang grafis. Kertu bisnis sampeyan minangka wajah perusahaan sampeyan. Sampeyan ora pengin dheweke katon kaya Cartoon Network kajaba sampeyan nggarap dheweke. Banjur bisa uga ora apa-apa.

  1. Peter Piper Milih Kertu Cantik!

Ngomong cepet tikel kaping sepuluh! Banjur pikirake babagan jinis kertas (utawa bahan liyane) sing pengin digunakake, bentuk kertu, lan jinis finish sing pengin sampeyan lebokake ing kertu.

Kertu / Bahan Kertu

Yen sampeyan pengin kertu bisnis standar, ora ana parutan keju, kardus klasik bisa digunakake kanthi apik. Dhasar, lan ora ana bisnis lucu utawa bisnis monyet, mung bisnis biasa. Sampeyan ngerti apa tegese.

Sanajan nganggo cardstock, kita duwe sawetara opsi:

  • Kandel banget: Kaya jeneng kasebut, sejatine luwih gedhe tinimbang kardus liyane.
  • Tandha: Bobot medium kanthi rega murah.
  • Standar: Wis, standar, umum, ora unik. Standar ora apa-apa yen sampeyan mikir babagan bisnis sampeyan. Disaranake investasi sawetara dhuwit maneh kanggo menehi kesan pertama. Nanging telpon sampeyan.

Yen luwih becik ora mateni wit kanggo nggawe merek sampeyan, bisa uga mikir sawetara opsi ramah lingkungan sing ora tradisional.

  • Kertas digawe saka sumber alternatif; akeh printer sing nawakake nyetak ing kertas sing ora tradisional sing digawe saka bahan wiwit katun kaos daur ulang nganti pring. Toko pasokan kantor saya tambah, lan kalebu opsi kasebut uga yen sampeyan arep rute DIY.
  • Kertu daur ulang, kardus, kertu Natal wiwit taun kepungkur, saya tambah akeh sing nyithak kanggo nambah

Yen sampeyan milih kertas, sampeyan kudu mutusake glossy utawa matte. Glossy luwih apik kanggo kertu sing kalebu gambar lan warna sing padhang. Matte dianjurake kanggo tampilan klasik sing luwih klasik.

, Cara Nggawe Kartu Bisnis: Pandhuan Langkah demi Langkah
, Cara Nggawe Kartu Bisnis: Pandhuan Langkah demi Langkah

Wangun lan Ukuran

Sampeyan bisa nggunakake ukuran standar (3 "x 2") lan bentuk persegi dowo, sing gampang amarga cocog karo slot kertu dompet lan wadhah kertu bisnis sing digawe kanthi ukuran lan wujud standar iki.

Utawa, sampeyan bisa uga kalebu jinis kreatif sing pengin nampilake katrampilan. Yen ngono, coba pikirake banjur riset sethithik. Kertu bisnis non-tradisional sing paling apik yaiku sing cocog karo pekerjaan sing sampeyan lakoni.

Contone, wong sing makarya ing teknologi bisa milih desain sing dobel dadi USB drive. Kanggo industri energi ijo, paket wiji bisa ngrancang kertu sing dobel dadi paket wiji, utawa toko sepeda utawa toko mekanik liyane bisa nyithak kartune nganggo alat saku cilik.

, Cara Nggawe Kartu Bisnis: Pandhuan Langkah demi Langkah
, Cara Nggawe Kartu Bisnis: Pandhuan Langkah demi Langkah

Daftar terus lan aktif.

  1. Bagean sing nyenengake: Wektu ngrancang Kertu sampeyan

Sampeyan bisa nindakake sawetara macem-macem cara. Sebagean gumantung saka ngendi sampeyan milih kertu bisnis digawe.

Desain Sakabèhé

  • Pilih template. Cithakan premade minangka pilihan sing bisa sampeyan gunakake, manawa sampeyan milih kertu sing digawe liwat printer online, bisnis lokal, utawa Microsoft Publisher.
  • Ayo sisih seni sampeyan lan gambar dhewe.
  • Rampung selaras. Desainer profesional bisa uga larang regane, nanging yen merek sampeyan penting, bisa uga adonan tambahan. Sampeyan bisa kontrak karo desainer lepas liwat situs web kaya Upwork lan Fiverr.
, Cara Nggawe Kartu Bisnis: Pandhuan Langkah demi Langkah
, Cara Nggawe Kartu Bisnis: Pandhuan Langkah demi Langkah

Ukuran lan Jinis Font

Sampeyan pengin milih font sing bisa diwaca lan ora apik banget. Sing ITX Rage Italic utawa Blackadder ITC bisa uga katon kelangan ing teori, nanging yen ora ana sing ngerti apa sing dikandhakake, sampeyan uga ora bisa nyetak kertu.

Bebarengan karo font kasebut jinis kang bisa diwaca, ing ukuran kudu uga. Profesional bisa mbantu sampeyan nemtokake ukuran apa sing paling cocog kanggo font sing dipilih, nanging anggere wong rata-rata bisa maca tanpa ngilangi kaca pembesar, mesthine apik.

  1. Cek kaping pindho, Cetak Sawise

Sampeyan wis mutusake kepiye carane lan kertu bisnis bakal digawe. Sampeyan wis milih konten kasebut kanthi tliti, milih kertas sing sampurna (utawa bahan t-shirt sing didaur ulang), lan ukuran / wujud / fungsi sing cocog kanggo profesi sampeyan. Saiki tekan tekan mesin cetak, utawa inkjet negara-saka-seni. Maksudku, kita urip ing abad kaping-21.

Bab sing paling penting babagan nyithak kertu bisnis sing sampurna yaiku kanggo mesthekake yen ora kesalahan. Dadi, nalika sampeyan nambah kabeh info lan logo sampeyan, priksa lan priksa manawa kabeh bakal diaktifake kanthi cara sing dikarepake.

Kanthi limang langkah kasebut, sampeyan kudu dilengkapi kanthi becik kanggo miwiti nggawe kertu bisnis!

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.