sulat-bisnis-kertu

Desain Letterpress: 8 Tips Sukses

, Desain Letterpress: 8 Tips kanggo Sukses

Kaya ngukir seni sing paling alus, ngrancang kop surat kudu tliti kanthi tliti. Sampeyan kudu ngrancang desain supaya cocog karo tandha surat khas tema khas lan huruf sing dituju. 

Letterpress minangka salah sawijining wujud seni kuno sing wis diwiwiti wiwit abad kaping 16. Sanajan wiwitane diwatesi kanggo ukiran logam lan kayu, desain letterpress modern wis suwe banget lan mbukak akeh kemungkinan anyar kanthi ana piring photopolymer. Kualitas tactile sing janjeni diwenehi serat modern ora bisa ditindakake kanthi cara nyetak tradisional. 

Sanajan hurup modern identik karo kriya digital sing apik banget, ana sawetara tips lan strategi sing kudu dieling-eling supaya surat sampeyan bisa ditampilake kaya sing dienggo. Iki kalebu:

  • Deleng kabeh nganggo warna ireng lan putih. 

Iki ora ateges sampeyan ora kudu nyithak warna. Mung kriya sing bakal sampeyan ganti dadi piring cetak kudu ireng lan putih. 

Sampeyan bisa nggawe kriya kanthi cara tradisional, ing selembar kertas putih kanthi pena, utawa sampeyan bisa nggunakake Photoshop utawa ilustrator.

 Opsi apa wae sing sampeyan pilih, sampeyan ora bisa duwe gradasi campuran. Kanggo shading, sampeyan kudu mikir peteng lan terang kanthi cara kuna. Contone, sampeyan bisa ngliwati garis-garis kaya tagihan dolar kanggo nggawe warna. 

, Desain Letterpress: 8 Tips kanggo Sukses
  • Mikir ing lapisan

Letterpress lan cara nyithak tradisional liyane ora bisa nyithak kabeh warna sekaligus. Dheweke ora duwe fungsi sing padha karo printer digital. Saben warna duwe lapisan ireng lan putih sing beda, sing bakal dadi piring cetak. 

Kajaba iku, sampeyan kudu mbukak saben lapisan utawa warna kanthi kapisah liwat mesin cetak. Tandha potong bisa mbantu babagan iki. 

Ngandika, transisi saka siji warna menyang liyane ing letterpress dobel karya, sing nambah biaya nyithak. Mula nggunakake warna winates ing letterpress kanggo nggawe desain apik yaiku seni dhewe. Sawetara desainer tumpang tindih karo rong warna transparan kanggo nggawe warna anyar. 

, Desain Letterpress: 8 Tips kanggo Sukses
  • Cahya peteng

Tinta pencet Letterpress alami ing tembus. Yen sampeyan nyithak warna cahya ing warna sing luwih peteng, ora bakal katon. Pramila desainer mesthi nyithak peteng ing kertas cahya.

 Bayangake pewarna tembok peteng kanthi warna cahya. Werna sing luwih entheng saiki bakal ditampilake nanging bisa uga sawise lima utawa enem jas, sing bakal entuk anggaran sampeyan. 

Kombinasi paling apik kanggo letterpress yaiku tinta warna sing luwih peteng kanthi stok kertas sing luwih entheng. Nanging, yen sampeyan pengin ngukir utawa nggawe foil, mula tinta cahya ing kertas peteng bisa digunakake. 

, Desain Letterpress: 8 Tips kanggo Sukses
  • Bisa Kanthi Ukuran Winates

Umume printer letterpress nggunakake press platen. Pencet Platen mbukak lan nutup kaya untu sing bisa dicopot lan ora bisa nyithak area apa wae sing ngluwihi 5 x 7 inci.

 Sawetara printer mewah nggunakake press flatbed. Pencet flatbed ngidini kertas muter ing piring cetak lan luwih akeh dicithak, nganti 12 × 18 inci. Iki minangka dimensi paling gedhe sing bisa dicithak. Ana sawetara letterpresse sing luwih gedhe, nanging langka lan bisa uga regane regane akeh.  

  • Ora kandel banget

Kanggo nyithak area warna buram sing gedhe, salur hurup surat banjur cetak nganggo layar. Cedhak mokal kanggo meksa utawa tinta ing sisih ndhuwur kanthi hurup. 

Lan sanajan sampeyan bisa ngrampungake, produk pungkasan mesthine bakal metu. Kadhangkala, iki bisa digunakake, luwih-luwih yen sampeyan pengin tampilan klasik utawa gawenan tangan. Nanging, waca cetha apa sing dikarepake sadurunge miwiti. 

  • Overprinting & Traps

Sampeyan bisa kanthi gampang nyithak warna ing cetakan aksara kanggo nggawe efek sing dipengini. Nanging, sampeyan kudu ngerti warna katelu sing pengin ditrapake. Ana jumlah kesan sing winates dadi sampeyan kudu eling. Tinta warna sing luwih peteng bisa uga butuh kesan tambahan - paling ora loro utawa telu liwat paling murah, nanging kanggo tinta warna sing luwih entheng, cukup pass siji.

Sampeyan uga bisa nggawe jebakan - proses nyelarasake warna kanthi jejer, kanthi ora nganggo overprint, - njaga warna asli ing proses kasebut. 

  • Jaga Kabeh

Penting kanggo nyithak kanthi lancar lan seimbang, supaya garis lan bentuk digawe ing piring, warna, utawa lapisan tartamtu, utamane ukuran lan kekandelan. 

Yen sampeyan nyithak jinis persegi dowo menyang alun-alun, jinis sing wiyar, kothak bakal katon ora pas ing papan lan ing tinta, utawa jinis persegi dowo bakal katon kanthi tinta utawa ora tumoto. Tindakake supaya moderat lan coba coba saldo supaya katon apik kanthi geometris.

, Desain Letterpress: 8 Tips kanggo Sukses

  • Introduksi Teknik liyane

Sanajan kaendahan letterpress sing ora apik, tetep ana watesan. Dadi, kenapa matesi awakmu? Napa ora nglengkapi cetakan surat karo teknik pencetakan liyane kanggo entuk paling apik ing jagad iki? Yen tinta logam ora bisa digunakake ing letterpress, apa ora menehi stamping foil ing proses kasebut kanggo ngatasi defisit? Kanthi stempel foil, sampeyan bisa nulis potongan logam asli ing stok kertas. 

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.