gambar-gambar

Ndominasi Tren lan Teknik Pangembangan Web ing 2022

Dominasi Tren lan Teknik Pangembangan Web ing 2022, Print Peppermintsumber

Saiki, kabeh pangembang fokus ing tren pangembangan web mbesuk, sing bakal dadi populer ing taun 2022. Panganggone ora mung bantuan kanggo nggawe situs sing paling fungsional nanging uga bakal nyumbang kanggo promosi ing mesin telusur. Sepira relevan tren kasebut langit ing sawetara sasi. Nanging, kawruh babagan tren kasebut bakal menehi pangembang keuntungan nalika nyewa lan bakal ngidini nggawe proyek sing luwih relevan lan efektif.

Web Web Progress

Dominasi Tren lan Teknik Pangembangan Web ing 2022, Print Peppermint

sumber

Nggawe aplikasi seluler sing apik minangka proses sing larang banget lan mbutuhake wektu akeh. Nanging bisnis ngirim ora nglirwakake saluran komunikasi iki - statista prédhiksi sing 72.9% kabeh tumbas ing donya bakal rampung liwat gadget ing 2021, lan malah luwih ing 2025. Progressive Web App (PWA) iku teknologi kanggo ngowahi app seluler menyang browser.

Kanthi PWA, pangguna ngakses situs web perusahaan liwat Firefox, Safari, utawa Chrome pindhah menyang lingkungan sing nyaman tanpa ndownload app. Sampeyan uga bisa nggunakake offline lan nyimpen lambang kanggo akses cepet menyang salah siji saka layar. Fitur anyar ditambahake saka jarak jauh dening pangembang - pemilik gadget ora perlu nganyari apa-apa. Amarga kasunyatan manawa PWA bisa dilebokake ing App Store lan Google Play, pangguna bakal entuk akses menyang aplikasi kasebut.

Kanggo perusahaan, PWA trep amarga dipisahake saka bali-mburi - luwih sithik sumber daya sing dienggo. Kajaba iku, aplikasi kasebut diindeks dening mesin telusur. Kanggo pangembang, JavaScript murni, salah siji saka telung basa pamrograman paling populer miturut Rating PYPL, sing nyederhanakake entri menyang Progressive Web App lan nambah kemungkinan nyebarake teknologi.

WebAss Assembly

Dominasi Tren lan Teknik Pangembangan Web ing 2022, Print Peppermint

sumber

WebAssembly (WASM) minangka jawaban kanggo kepinginan kanggo eksekusi kode cepet ing browser. Paling becik ing level kinerja CPU lan luwih cepet tinimbang JavaScript. Iki minangka kode level sedheng - format instruksi binar kanggo mesin virtual sing digunakake kanggo nyusun basa pamrograman level tinggi kayata C, C ++, Go, Java, Kotlin, lan liya-liyane dadi formulir sing luwih "bisa dipangan" kanggo browser.

Panjaluk WebAssembly didikte dening pasar, kanthi syarat kinerja sing luwih dhuwur kanggo piranti. Solusine cukup universal lan ditrapake kanggo PC lan gadget seluler. Saiki, WASM kasedhiya kanggo kabeh browser utama kajaba Internet Explorer.

Ing praktik, WASM digunakake ing ngendi kinerja paling penting: ing game, mesin fisika, VR/AR, database, 3D-edit, emulator, PWA, jaringan saraf. Iki minangka produk sing beda-beda saka DOOM 3 nganti AutoCAD. Kabeh memori WebAssembly bisa diakses saka JavaScript, maca lan nulis.

Tema Peteng

Dominasi Tren lan Teknik Pangembangan Web ing 2022, Print Peppermint

sumber

Mbok menawa tren utama ing pangembangan web babagan UX yaiku duwe tema peteng alternatif. Wong nggunakake rata-rata 7 jam saben dina kanthi online, 4 panggunaan nggunakake smartphone. Bagéyan wektu iki tiba ing wayah awan nalika mripat kesel banget karo desain situs web lan aplikasi sing entheng.

Ana tema peteng ing Google Chrome, Twitter, lan Spotify. Nanging penting kanggo nindakake A / B-testing lan ngumpulake grup fokus supaya ing nguber gaya ora ilang migunani ing UX.

Yen kita nyedhaki tema peteng saka sudut pandang fungsional, luwih bener diarani "wengi" - ing cahya sing kurang utawa ora ana cahya, luwih gampang ngerteni informasi. Sampeyan uga bisa ngirit daya baterei smartphone utawa laptop kanthi nyuda padhange layar.

Ora kode

Dominasi Tren lan Teknik Pangembangan Web ing 2022, Print Peppermint

sumber

Pangembangan tanpa pemrograman utawa No-code minangka tren saiki liyane. Solusi tanpa kode dirancang kanggo wong sing ora ngerti basa pamrograman nanging pengin digawe, kayata, a kertu bisnis situs Ing layanan SaaS iki, pangguna milih cithakan, nambah lan ngganti unsur ing editor visual, nyambungake ekstensi lan entuk produk sing wis rampung, tanpa nulis baris kode siji. Pembangun situs web Tilda sing populer minangka conto layanan kasebut. Sawetara conto liyane: Blok Gelembung, Webflow, Wappler, lan Betty.

Munculake layanan kasebut minangka tanggepan saka kepinginan para wirausahawan kanggo nyederhanakake rantai kasebut lan nyuda biaya ngrancang lan ngluncurake proyek saka wiwitan, ngliwati saka pangembang menyang wong sing wis mlebu proses perusahaan. Ya, situs sing diasilake ora bakal bisa digunakake secepat sing digawe saka programer profesional, luwih sithik kesempatan kanggo nindakake apa wae, nanging umume wirausahawan cilik ora butuh prekara iki.

Low-kode

Dominasi Tren lan Teknik Pangembangan Web ing 2022, Print Peppermint

sumber

Code low asring bingung karo No-code - padha nuduhake kepinginan kanggo nyederhanakake proses nggawe situs saka awal. Nanging solusi Low-code beda. Iku kanggo programer sing, tinimbang nulis ewu baris kode Komplek kanggo fungsi rutin, bisa fokus mung ing fitur khusu saka project, lan liyane saka iku standar "nyalin-tempel" utawa nggawe karo editor visual (minangka ing No-code). Iki bakal ngidini dheweke nggunakake sumber daya intelektual kanthi luwih efisien, ninggalake rutinitas menyang mesin. Conto platform kode rendah yaiku Pegasystems.

Klumpukne ngarepake programer bakal mbangun nganti 65% kabeh situs anyar kanthi kode Low lan No-code ing taun 2024. Kanggo pangembang mbesuk, iki tegese rong prekara:

  1. Pakaryan programer bakal dadi luwih rumit lan khusus: proses rutin bakal ditindakake dening mesin, lan fitur standar bakal ditindakake dening wong sing ora ngerti kode.
  2. Ambang entri sing luwih murah menyang profesi bakal nyuda biaya pangembangan lan mengaruhi pasar. Nanging spesialis kelas dhuwur kanthi kawruh babagan basa pamrograman ora kudu kuwatir babagan gaji. Layanan kanggo Low-code lan No-code uga mbutuhake wong sing nggawe, ngrancang, lan njaga.

kesimpulan

Dominasi Tren lan Teknik Pangembangan Web ing 2022, Print Peppermint

sumber

Sampeyan isih ora bisa ngomong kanthi pasti suwene tren kasebut bakal berkembang, nanging saben conto nuduhake pentinge sinau dhasar pemrograman ing basa populer. Prakiraan minangka tugas sing ora bisa matur nuwun, lan ramalan ing TI, amarga mobilitas industri, cenderung dadi kasunyatan sing paling ala.

bIO

Conrad minangka blogger profesional, konten Edo, lan panulis lepas. Dheweke wis nulis akeh kiriman sing apik lan terkenal babagan macem-macem topik.

Conrad seneng kegiyatan ing njobo. Dheweke percaya yen hawa seger nggawa dheweke inspirasi kanggo anyar gagasan. Sampeyan bisa ngubungi dheweke liwat guestpostingninja@gmail.com

Gabung peppermint buletin...

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

  • Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    3) Email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.

    Lengganan Tips Desain & Diskon Khusus

    • Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Currency
    EUREuro