Timeline Pencetakan Lengkap: Kepiye Cetakane Wis Atusan Atusan taun

Timeline Pencetakan Lengkap: Kepiye Cetakane Wis Atusan Atusan taun

Timeline Pencetakan Lengkap: Kepiye Cara Nggawe Percetakan

Kasengsem nyithak? Klik ing kene kanggo timeline pencetakan lengkap sing bakal mulang babagan luwih cepet babagan pencetakan sajrone pirang-pirang atus taun kepungkur.

Jauh sadurunge media sosial, masarakat ngandhakake nganggo tembung lan gambar. Ngeruk simbol ing rereget berkembang dadi pesen sing dikirim ing saindenging jagad sawetara detik.

Sejarah pencetakan kalebu macem-macem proses sing digunakake kanggo nuduhake informasi. Thanks kanggo tradhisi pencetakan sing dawa, kita ngerti rincian babagan peradaban awal. Nyithak uga ateges ana cathetan tertulis babagan kemajuan.

Maca terus kanggo timeline nyetak nganti saiki cetakan digital canggih.

Wiwitane Nyithak

Nalika semana - 3000 SM lan sadurunge - masarakat ing Tiongkok lan Mesir nggunakake prangko kanggo nyithak kain. Wong Mesopotamia nggawe gambar ing lempung nggunakake silinder bunder.

Wong nulis pesen ing tablet lempung lan kain nganti nggawe kertas. Ts'ai Lun saking Tiongkok kertas sing digawe ing abad kaping loro Masehi.

Ing taun 1104, buku sing ditulis nganggo basa Latin lan kapenuhan Injil Yohanes ditemokake saka makam Saint Cuthbert. Wiwit abad kaping pitu ing Katedral Durham, Inggris. Buku kasebut minangka Injil Cuthbert. Dikira minangka buku Eropa sing paling tuwa.

Ing abad kaping sewelas, Pi-Sheng nggawe jinis obah saka lempung sing wis atos. Iki minangka jinis sing bisa dipindhah pisanan. Sanajan dikencengi, lempung alus banget supaya ora bisa digunakake kanthi cara sing apik.

Setahun mengko, nggawe kertas tekan Eropa. Kertas ngganti kabeh perkara ing jagad cetak.

The buku paling awal yaiku teks agama, kaya Injil. Karya ilmiah lan sastra sing diterbitake nambah literasi ing saindenging bawana. 

Percetakan tuwuh maneh ing abad kaping telulas. Jinis digawe saka logam sing dikembangake ing China, Jepang, lan Korea. Piwulang Terpilih saka Sages Buddha lan Seon Masters minangka buku paling tuwa sing dicithak kanthi jinis logam.

Sabanjure, ayo goleki perubahan ing pirang-pirang abad.

Pencetakan Abad Limalas

Ing abad kaping limalas, cara nyithak kaya blok kayu wis nyebar. Wong-wong ing Tiongkok lan Jepang nggunakake kayu ing pirang-pirang atus taun kepungkur. Nanging, conto potongan kayu Eropa paling awal wiwit wiwitan abad kaping limalas.

Sajrone wektu iki, buku arang banget. Iku amarga ditulis karo para ahli Toret. Minangka proses sing dawa lan angel. Ing taun 1436, Gutenberg wiwit nggarap mesin cetak.

Sawise patang taun, Guttenberg duwe pers kayu. Nggunakake jinis logam sing bisa dipindhah. Publikasi paling awal kalebu alkitab kanthi 40 baris teks per kaca.

Ing taun 1475, seniman Jerman sing dikenal minangka Master of the Housebook nggunakake ukiran titik garing kanggo dicithak. Ukiran drypoint nggunakake jarum logam utawa intan sing landhep kanggo dipasang ing piring tembaga. 

Naskah misuwur, yaiku Omah Medieval, nampilake gambar ing akeh subjek. Volume kasebut nuduhake senjata, moro, mujur nengen, pangadilan, lan istana ing jaman kasebut.

Kangge, ing Venesia, printer Italia wiwit nggunakake jinis Romawi. Jinis Romawi ora koyo huruf tulisan tangan. Iki beda karo tulisan tangan sing dicithak printer liyane. 

William Caxton mbukak mesin cetak kaping pisanan ing Inggris ing taun 1476. Dheweke tuku peralatan saka Walanda kanggo madege ing Westminster. Ing taun 1499, 250 kutha ing saindenging Eropa duwe perusahaan percetakan.

Distribusi buku ditindakake ing pameran buku. Pameran Buku Frankfurt diwiwiti sawise Guttenberg nyithak buku pertamane. 500 taun mengko, isih dadi salah sawijining pameran buku sing paling penting.

Inovasi Abad Sewelas

Dandan nyithak terus ing abad sabanjure. Inovasi kasebut kalebu teknik potong kayu anyar. Lucas Cranach nemokke cara motong kayu chiaroscuro. Nggunakake sawetara blok kayu ing macem-macem warna kanggo nggawe ilustrasi.

Printer Aldus Manutius nemokake cara kanggo nyithak buku portebel sing luwih akeh. Manutius minangka printer pertama sing nggunakake jinis miring. Francesco Griffo ngrancang jinis miring.

Buku dadi luwih njlimet. Ing taun 1525, Albrecht Durer nerbitake buku babagan géomètri huruf. Sarjana Pietro Bembo nyipta buku babagan puisi lan basa Italia. Christophe Plantin ngasilake karya alus kanthi ukiran ornamen. Plantin uga nyithak reproduksi pisanan.

Pangembangan Abad Pitulas

Nalika printer, Robert Barker lan Martin Lucas nyithak ulang Alkitab ing taun 1631 banjur nggawe kesalahan. Tembung "ora" ilang saka prentah: Aja laku jina.

Uskup Agung Canterbury, lan King Charles I ora seneng. Kertu kasebut didenda loro lan dicabut lisensi pencetakan. Versi Alkitab kasebut dadi The Wicked Bible, Adulterous Bible, lan Sinner's Bible.

Ing taun 1640 ing Paris, operasi pencetakan Imprimerie Royale du Louvre dibukak. Iki printer resmi pemerintah. Karya sing diterbitake kaping pisanan yaiku cetakan Prancis The Imitation of Christ. Buku spiritual sing misuwur pisanan diterbitake ing basa Latin ing taun 1418.

Ing taun 1642 Ludwig von Siegen nemokake teknik mezzotint. Mezzotint minangka teknik sing nggunakake ewonan titik kanggo ngasilake halftones.

Perkembangan liyane ing pungkasan abad kasebut yaiku pabrik kertas Amerika pisanan. Ing taun 1690, William Rittenhouse mbukak ing sanjabane Filadelfia. 

Kemajuan Abad Wolulas

Ing taun 1710, Jakob Christof Le Blon nggunakake teknik mezzotint sing ditemokake 68 taun sadurunge. Pelukis lan pengukir Jerman nggunakake mezzotint kanggo ngukir telung piring logam. Piring kasebut banjur diwenehi tinta warna abang, kuning, lan biru.

Banjur, Le Blon nambahake piring tinta ireng ukir kanthi garis kanggo proses kasebut. Dheweke adhedhasar proses ing ilmu lan praktik umum. Dadi dhasar kanggo nyithak warna modern.

William Caslon nggawe Caslon Roman Old Face sing saiki misuwur wiwit taun 1716 lan 1728. Dheweke nggawe model huruf ing Walanda, nanging nggawe dheweke luwih menarik. Jeneng Caslon tetep populer. Versi digital saiki wis ana.

Ing taun 1731, terbitan Majalah Gentlemen diwiwiti. Majalah minat umum ana nganti taun 1922.

Benjamin Franklin mbukak kantor percetakan taun 1732 ing Filadelfia. Dheweke nerbitake Warta Pennsylvania lan Almanac Miskin Richard ing kana.

Ing pungkasan abad kasebut, Alois Senefelder nggawe litografi. Ing taun 1796, dheweke digunakake kanggo nyithak karya teater kanthi cara sing luwih murah. Lithografi isih misuwur kanthi cara olahan saka metode asli. 

Giambattista Bodoni, sawijining desainer Italia, nggawe seri jinis sing tetep populer. Huruf bodoni duwe vertikal kandel kanthi garis horisontal lancip.

Nyithak ing Abad sangalas

Ing wiwitan abad iki, Charles Stanhope nggawe mesin cetak pisanan kanthi pigura logam. Stanhope Press awet, luwih cepet, lan luwih gedhe tinimbang penet kayu sadurunge. Iki nyithak lembaran sing luwih gedhe, tegese produksi luwih cepet.

Dandan sabanjure yaiku press silinder sing diciptakake Friedrich Gottlob Loenig. Pers 1812 nyepetake proses pencetakan. Wangsulan: Bab ingkang kawitan dicithak ing pencet yaiku lembar G & X saka Clarkson's Life of Penn. 

Godefroy Engelmann entuk paten kanggo kromolithografi ing taun 1837. Chromolithography dicithak kanthi warna nggunakake litografi. Chromolithographs asring digunakake kanggo nglukis reproduksi.

Ing taun 1842, Illustrated London News wis seminggu. Sir Henry Cole mbayar John Callcot Horsely kanggo nggawe seni kanggo kertu Natal komersial ing taun 1843. Cole duwe udakara 1,000 kertu sing dicithak lan diwarnai tangan.

Penemu Amerika Richard March Hoe ngrancang mesin cetak rotary lithographic pertama. Tipe kasebut ana ing silinder puteran, dudu flatbed. Pencetakan luwih cepet kanthi cara iki.

Ing taun 1871, Hoe nggawe pers sing nggunakake gulung kertas tinimbang lembaran. Gulung kertas terus-terusan ngganti penerbitan koran ing salawas-lawase.

Ing taun 1878, pelukis Cheska Karel Klic nggawe fotogravure kanggo ngasilake foto. Cara kasebut njupuk detail lan nada terus-terusan.

Bebarengan karo paningkatan gambar ana kamajuan ing nulis jinis. Ottmar Mesin Linotype Mergenthaler operator diijini ngetik teks nganggo keyboard. Stroke tombol ing mesin digawe slug utawa garis jinis logam.

Penemuan sabanjure yaiku press flexographic sing dibangun dening Bibby, Baron, lan Sons ing taun 1890. Press flexographic nggunakake plate printing karet. Pers flexographic pertama ngolesi tinta.

Pangowahan Dramatis ing Abad Puluh Puluh

Ora suwe suwe mesin cetak bakal diganti maneh. Ing taun 1903, Ira Washington Rubel ngasilake press offset lithographic pertama kanggo nyetak ing kertas.

Pencet offset sadurunge sadurunge nanging mung digunakake kanggo nyithak logam. Versi Rubel nggunakake roller karet kanggo mindhah gambar saka piring cetak utawa watu.

Pencetakan layar mlebu ing arena cetak ing taun 1907. Nalika semana Samuel Simon menang paten kanggo proses kasebut. Dheweke nggunakake kain sutra minangka layar cetak. Teknik iki misuwur kanggo nyithak kain lan wallpaper. Pencetakan layar sing diwiwiti ing Dinasti Shang ing China, minangka teknik utama.

Hallmark nggawe kertu Natal kaping pisanan ing taun 1915. Udakara sing padha, majalah Time lan The Reader's Digest diwiwiti. Inovasi liyane yaiku mesin cetak Iris warna papat 1923 kanggo cathetan bank.

Penguin Books nerbitake seri buku buku kulit pertama sing sukses ing Inggris ing taun 1935. Perusahaan Jerman nyoba taun 1931 nanging ora sukses.

Xerography tekan papan percetakan ing taun 1938. Iki teknik fotokopi garing. Chester Carlson nemokake metode kasebut. Mesin fotokopi xerografis komersial pisanan metu ing taun 1949. Nanging ora populer nganti mesin fotokopi kertas biasa Xerox 1959 tekan pasar.

Bebarengan karo mesin fotokopi komersial, mesin cetak surat hurup luwih apik. Ing taun 1948, Perusahaan Mesin Shinohara ngasilake mesin press letterpress ing Jepang. Heidelberg Tiegel Jerman minangka salah sawijining pers populer ing pertengahan abad.

Sistem Nomer Buku Standar Internasional diwiwiti ing taun 1967. Saben buku komersial entuk nomer unik kanggo identifikasi.

Uga ing taun 1967, perusahaan Océ mlebu pasar kanthi mesin fotokopi elektrofotografi. Iki nggunakake kertas sing diolah nganggo bahan kimia kanggo nyalin dokumen.

Bahan-bahan anyar liyane nggawe pers luwih efisien. Contone, nyithak silikon ing permukaan sudhut mlengkung dadi kasunyatan. Teknik kasebut saiki digunakake kanggo produksi massal.

Ing taun 1973 sirkulasi koran ing Amerika Serikat paling dhuwur. Tetep tetep nganti penurunan bertahap diwiwiti ing pertengahan 1980-an. Penerbitan desktop ngowahi kabeh taun 1985. Pelanggan wiwit nggunakake kanggo bisnis lan panggunaan pribadi.

Printer laser pertama paling larang. Dheweke larang banget kanggo keperluan pribadi nganti pungkasan taun 80an.

Komputer, printer, lan piranti lunak berkembang. Teknologi anyar digawe nyithak luwih terjangkau lan akurat

Ing taun 1986, mesin cetak offset web debut. Mesin cetak digunakake kanthi komputer lan otomatis. Kacepetan pencet uga luwih apik.

Ing taun 1990, Xerox ngluncurake mesin cetak kanthi scanner lan fitur finish. Cetak 135 kaca saben menit kanthi warna ireng lan putih. Bisa dilipat lan diisi pokok. Iki minangka sistem cetak miturut permintaan sing pertama.

Pencetakan digital melonjak ing taun 1993. Mesin cetak offset anyar nganggo tinta khusus saya rame ing pasar. Pencetakan digital wiwit saingan karo mesin offset tradisional.

Sugeng rawuh ing Abad Puluh Puluh

Nalika press digital panas, press offset uga wis berkembang. Sistem pers web tanpa banyu kanggo koran lan printer komersial tekan ing taun 2000.

Upgrade liyane yaiku pers raksasa Goss Sunday 5000 ing taun 2009. Goss minangka pers web 96 kaca pertama ing donya.

Mesin cetak digital berkembang kanthi cepet kaya perusahaan sing nggawe. Gabungan lan akuisisi ngasilake pemain gedhe ing pasar. HP entuk Indigo ing taun 2001. Cannon tuku Océ ing taun 2009. HP, Konica Minolta, lan Canon muncul minangka pimpinan industri.

Pencet inkjet format gedhe kanggo tondo umum lan tampilan terus saya gedhe. Ing 2016, mesin meksa bisa nyithak plastik lan papan bergelombang panas.

Ing taun 2007, pasar pencetakan buku jangka pendek nalika panjaluk tuwuh. Xerox ngenalake sistem WorkCentre 4112. Nggabungake unit printer, kolektor, pengikatan lan pemotongan. Sistem kasebut nyithak buku 300 kaca kurang saka 5 menit. 

Krisis finansial taun 2008 nyerang industri percetakan. Surat kabar nandhang sangsara amarga rega kertas akeh. Penghasilan pariwara cetak mudhun amarga pariwara online dadi populer. 

Industri iki fokus ing mesin inkjet kanthi kecepatan tinggi. Perusahaan kaya HP ngenalake teknologi anyar sing nggabungake percetakan serbaguna kanthi metode ramah lingkungan.

Pabrikan pers ngalami masalah finansial amarga industri koran lan majalah mudhun.

Masa Depan Pencetakan Timeline

Kita ora ngerti apa sing bakal dicithak ing abad sabanjure. Pencetakan inkjet digital, teknologi web-to-print, lan penerbitan lintas media saiki ana ing garis wektu pencetakan.

Produsen peralatan ngerteni perubahan industri lan terus adaptasi. Mula, konsumen kepenak karo vendor cetak adhedhasar web.

Bisnis bisa nemokake layanan kanggo kabeh layanan saka kertu bisnis nganti situs web online. Yen sampeyan butuh template kertu bisnis utawa alat desain, priksa situs web kita.

Bebas bae kanggo dihubungi Print Peppermint. Kita bisa ngrewangi pitakon babagan desain utawa percetakan. Kita pengin mbantu nggawe gambar sing paling apik.

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.