Print% judhul%% Paling apik% Online

Kapan Mesin Cetak digawe? Sejarah Ringkesan Penemuan Penting

 

"Penemuan mesin cetak minangka salah sawijining acara paling penting ing sejarah manungsa" - Ha-Joon Chang

Bisa uga kita bias, nanging kita ora bisa setuju karo Ha Joon Chang. Gampang banget nganggep gampang sawetara perkara: keajaiban listrik, kebutuhan banyu saiki, mesin cetak sing asor.

Nanging yen sampeyan ndeleng apa sing bakal katon ing jagad iki tanpa ana inovasi sing katon sederhana, mula prelu banget.

Penemuan mesin cetak ngidini supaya informasi lan informasi bisa dituduhake kanthi cara sing mokal sadurunge digawe.

Kepiye sadurunge sadurunge mesin cetak? Sapa wong (apes), Johannes Gutenberg, sing nggawe? Kepiye carane ngowahi kabeh?

Ayo goleki:

Pers Pra-Pencetakan: Tulisan Tangan Ndhuwur ing Eropa

“Coba coba dhewe lan sampeyan bakal ngerti yen angel banget yaiku tugas penulis. Mripatmu surem, nggawe punggung sampeyan lara, lan rajutan dada lan weteng sampeyan bebarengan. Iki minangka cobaan sing elek banget kanggo kabeh awak ”. –Sapuluh Abad Sadurunge

Kutipan kasebut asale saka Sadurunge, salah sawijine ing Abad Pertengahan sing duwe tugas ora nyenengake kanggo nyalin naskah kanthi tangan. Sanajan iki asring ngasilake karya sing apik, tugas sing angel banget lan mbutuhake wektu banget.

Asring, iki kedadeyan ing biara, ing endi para biksu diwenehi tugas angel nyalin tangan kabeh Kitab Suci. Para biksu kasebut - sawetara sing buta huruf - asring nindakake pakaryan kasebut ing papan sing sempit kanthi cahya surem.

Ora ngomong diidini, lan yen dheweke nemokake kesalahan ing naskah sing disalin, dheweke ora diijini mbenerake. Iki tegese umume naskah kasebut - sanajan dirancang kanthi apik lan madhangi - duwe kesalahan sing jelas.

Biksu sing sabar banget iki kudu kerja pirang-pirang jam saben dina kanthi cahya sing kurang sithik, lan asring mbutuhake wektu nganti setahun nganti rampung siji buku. Terus terang, angel mbayangno ngenteni produk suwene setaun - apa maneh dadi siji buku.

Pamblokir lan Tipe sing Bisa Dipindhah ing China 400 Taun Sadurunge Pencet

Sanajan umume nulis naskah ing Eropa, negara-negara Wétan kaya Korea lan China luwih maju tinimbang main karo pencetakan. Kasunyatane, para penemu Tiongkok nggawe pamblokiran kayu lan cetakan jinis sing bisa dipindhah sadurunge diciptakake Gutenberg saka mesin cetak. Sutra Intan, diwiwiti saka 868 Masehi, dicithak ing China nggunakake blok kayu sing diukir tangan!

Kepiye cara kerjane? Intine, blok kayu sing diukir tangan iki digunakake minangka prangko, dicithak, banjur ditransfer menyang kertas.

Lan ing abad kaping 11, jinis sing bisa dipindhah njupuk langkah luwih adoh - nggawe panggung kanggo penemuan abad kaping 15 Gutenberg. Nggunakake lempung panggang oven minangka bahane, sawijining wong sing jenenge Bi Sheng nggawe karakter individu ing lempung lempung cilik. Sawise dikencengi, karakter kasebut banjur bisa diatur lan diangkut kaya sing dibutuhake.

Sanajan iki minangka pinemu sing cerdas, isih akeh wektu amarga abjad Tionghoa piktografis minangka bedo karo adhedhasar abjad. Nggumunake, panemuan iki digawe antarane 1041 nganti 1048 - atusan taun sadurunge diciptakake mesin cetak Gutenberg.

Ketik Johannes Gutenberg

Johannes gutenberg lair ing Jerman ing pungkasan taun 1300an, dadi jagad sing tembung tulisan kasebut disalin nganggo tangan utawa digawe kanthi blok kanthi ukiran tangan. Sanajan ora dingerteni babagan uripe, jelas yen dheweke minangka wong sing licik - dheweke dadi pemotong permata, gawe logam, tukang emas, lan umume nggawe.

Kanthi kabeh akun, Gutenberg ngalami sawetara alangan sajrone karir. Dheweke diasingake saka kutha asale Mainz, Jerman, amarga ana perselisihan guild. Sawise pindhah menyang Prancis, dheweke entuk sawetara tuntutan hukum babagan penemuan.

Ing taun 1462, nalika dheweke bali menyang Mainz, kantor percetakan ing ngendi papan gaweane Gutenberg disimpen diobong ing geni. Dheweke kudu golek pensiun amarga mlarat, lan jebule wuta sajrone sawetara wulan kepungkur.

Kepiye wae, amarga ora rame ing pengasingan, tuntutan ukum, pengkhianatan, lan geni nyata, Gutenberg bisa nggawe mesin cetak.

Ayo Pirembagan Babagan Pencet Nyatane

"Dheweke sing kaping pisanan nyingkat tenaga kerja para penyalin nganggo jinis sing bisa dipindhah yaiku mbuwang tentara sing nyewa, lan nyedhiyakake kasile kanggo akeh raja lan senat, lan nggawe donya demokratis sing anyar: dheweke wis nyipta seni cetak." –Thomas Carlyle

Ing antarane kabeh pemotong permata, tukang emas, lan drama, Johannes Gutenberg bisa nggawe piranti sing luar biasa. Iki kabeh kalebu:

Tinimbang model adhedhasar kayu utawa lempung kanggo huruf kasebut, Gutenberg nggunakake katrampilan nggawe logam kanggo nggawe saben huruf saka campuran logam. Banjur, huruf-huruf kasebut dipasang ing baki jinis lan dipasang ing mburi a batang logam. Iki banjur bisa dipindhah kanthi gampang kanggo nggawe tembung.

Jenius sejatine Gutenberg asale saka mekanisasi proses jinis sing bisa dipindhah, saengga mesin (tinimbang manungsa) bisa ngirim huruf lan simbol menyang kertas. Sanajan iki isih butuh perhatian manungsa, nanging kanthi eksponensial luwih gampang tinimbang sistem sadurunge.

Kanthi nggunakake paduan logam, Gutenberg nggawe potongan sing awet lan awet. Kajaba iku, kabeh potongan mesin cetak bisa gampang direproduksi. Lan ing babagan biaya, tinta sing diasilake luwih larang tinimbang tinta sadurunge.

Johannes ngenalake Kitab Suci Gutenberg menyang donya ing taun 1445, lan didol langsung ing Pameran Buku Frankfurt. (Muga-muga, kemenangan kasebut bisa mbentuk sawetara kanggo pengasingan, tuntutan hukum, lan mlarat pungkasane).

Pencet & Pencet

Sawise Alkitab Gutenberg metu, teknologi pencetakan nyithak sumebar ing saindenging Eropa: from Jerman, Prancis, Spanyol, Portugal, Inggris.

Kabeh mau dudu kenek instan. Kasunyatane, Greja ngancam komunikasi sadurunge karo sapa wae sing nyithak naskah tanpa idin. Sanajan ana kontroversi, setengah yuta buku wis nyebar ing taun 1500, amarga panemuan Gutenberg.

Penyebaran buku duwe asil sing bisa diprediksi: angka literasi wiwit saya mundhak amarga buku dadi luwih gampang diakses kabeh. Amarga wong saiki wis bisa ngakses buku babagan ilmu pengetahuan, sejarah, lan filsafat, mula bisa mbukak jagad sinau lan prestasi kanggo akeh wong. Nyatane, sawetara sejarawan nganggep penemuan mesin cetak kasebut nyebabake Renaissance in Eropa.

Akeh sing nganggep salah sawijining sing paling penting penemuan penting ing sejarah manungsa.

Mesin cetak tetep kurang luwih padha nganti abad kaping 19, nalika kedadeyan wiwit cepet:

  • 1800. Pencet besi cor sing diciptakake dening Earl Stanhope nggawe gambar sing luwih jelas amarga tambah tenaga.
  • 1816. Columbian Press George Clymer nggunakake bobot lan bobot timbangan kanggo nglancarake proses kasebut.
  • 1824. Kanthi nambah gir lan tenaga, Boston Treadwell saka Boston nggawe mesin cetak kaping papat luwih cepet
  • 1844. Rotary Press Richard Hoe nggunakake silinder kanggo nyithak isih siyap, nyumbang kanggo tuwuh koran utama.
  • 1865. Gagasan gulung kertas terus-terusan, tinimbang kaca sing dipangan tangan, diwenehake dening William Bullock
  • Pungkasan taun 1800-an. Printer linotype lan minotipe lair, sing padha karo mesin tik sing isih digunakake nganti saiki!

Pengaruh Luar biasa ing Pencetakan & Sejarah

“Mesin cetak kita Internet. Omah kopi minangka jejaring sosial. ” - Heather Brooks

Pancen angel mbayangake jagad tanpa akses internet kanthi cepet - apa maneh jagad sing ora bisa entuk buku kajaba biarawan sajrone setaun (lan sanajan ngono, mesthi bakal larang banget!)

Kaya World Wide Web, tekane percetakan nganggo mesin Gutenberg mbukak jagad sing potensial, ditemokake, lan sinau kanggo akeh wong. Iki mbukak komunikasi massa ing antarane manungsa - supaya kita bisa ijolan ide, komunikasi kanthi bebas, lan mbentuk lan ngatur ing komunitas.

Sanajan wis maju ing teknologi digital, isih ana sing istimewa babagan desain cetak ing kertu, layang, utawa spanduk. Malah sadurunge mesin cetak Gutenber, elemen desain lan komunikasi dirayakake pirang-pirang ewu taun kepungkur - lan bakal ewonan bakal teka.

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.