6a06cccf2ce5fb1a2563895b6b2708e6.jpg

Makalah Paling Apik kanggo Pencetakan Letterpress ing Donya!

, Makalah Paling Apik kanggo Pencetakan Letterpress ing Donya!

Gambar Credits: steelpetalpress.com

Printing letterpress wis ana kanggo dekade. Iki minangka gaya nyetak sing nggunakake jinis wungu kanggo nggawe kesan ing lembaran kertas, kain, utawa bahan liyane.

Iki menehi efek teks kanthi tekstur sing kandel lan tipis sing nambah ambane desaine uga gampang diwaca amarga huruf kasebut katon embossed ing permukaan, menehi sesuatu sing ekstra dibandhingake tipografi modern. Letterpress utamané dipigunakaké kanggo barang kayata undhangan, pengumuman, poster, lan kutipan utawa geguritan.

Apa iku Letterpress Paper?

, Makalah Paling Apik kanggo Pencetakan Letterpress ing Donya!

Gambar Credits: lifestylecrafts.com

Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti manawa ora kabeh bisa digunakake kanggo nyetak letterpress amarga teknik iki mung bisa digunakake karo jinis bahan sing spesifik. Sampeyan kudu kekandelan tartamtu lan dicokot saka elastisitas uga, kang nggampangake kanggo meksa transfer saka huruf kanggo liyane saka kertu utawa apa wae sing digunakake.

Ora kanggo sebutno kertas iki kudu duwe sawetara jinis lapisan diinstal kanggo mesthekake yen tinta nempel ing ndhuwur kasil lan uga tetep ana tanpa masalah. Ana pirang-pirang perusahaan sing ngasilake produk kasebut, nanging umume, sing paling populer yaiku Magnani, Gmund, lan Rives. Padha duwe macem-macem opsi kasedhiya, lan gumantung apa persis sampeyan lagi looking for, sampeyan bisa milih salah siji sing bakal cocog karo kabutuhan.

Apa Kertas Paling Apik kanggo Pencetakan Letterpress?

Milih kertas sing paling apik kanggo percetakan letterpress minangka seni dhewe. Iki amarga sampeyan kudu nimbang akeh faktor kayata kekandelan, daya tahan, lan malah jinis tinta sing bakal digunakake kanggo proyek. Ana sawetara macem-macem kategori kertas letterpress metu ana:

  • Pulp Kayu: Jinis-jinis kertas iki digawe saka pulp kayu sing menehi tampilan lan rasa sing alami banget lan uga cukup abot lan kandel. Iki dianggep minangka bahan sing paling apik kanggo nggawe alat tulis lan seni rupa, mula yen sampeyan nyetak nganggo kertas iki, mesthine bakal katon ing wong akeh. Kajaba iku, barang iki pancen tahan selawase, utamane yen ditutupi lapisan polimer.
  • Kertas katun: Sejatine padha karo pulp, kajaba digawe saka katun. Nerangake ing macem-macem kekandelan gumantung carane akeh katun digunakake ing saben sheet. Kauntungan paling gedhe saka kertas katun tinimbang pulp kayu yaiku luwih kuwat. Lan sisih paling apik? Katun ora kuning meh kaya pulp kayu ing wektu.
  • Kertas sing dilapisi resin: Iki minangka cara liyane sing apik kanggo entuk bahan letterpressed sing tahan suwe banget. Iki nggunakake resin sing meh padha karo sing digunakake kanggo nggawe barang plastik kaya cangkir kopi, saengga dadi angel, kuwat, lan anti banyu ing wektu sing padha.

Saliyane kategori kertas letterpress, pilihan kertas kudu dadi salah sawijining aspek sing paling penting kanggo nggawe cetakan sampeyan katon profesional. Kesalahan umum sing asring ditindakake dening wong anyar ing jinis iki yaiku milih kertas salinan standar utawa mung jinis kertas printer murah liyane sing bisa ditemokake ing kantor. Iki bisa nyebabake rong masalah amarga, ing tangan siji, sampeyan mbuang sumber daya kanthi ora ngganggu golek bahan sing cocog, nanging ing sisih liya, yen sampeyan nyetak nganggo bahan sing berkualitas rendah, mula sampeyan ora bakal ngarep-arep. kanggo katon gedhe. Sawetara conto kertas letterpress sing apik kanggo digunakake kalebu:

  • Crane's Lettra: Iki minangka salah sawijining pilihan sing paling populer kanggo kertas letterpress. Iku banget awet, ora luh utawa nguripake kuning sawise taun, lan malah yen sampeyan nggunakake roller kanggo print ing, sampeyan ora kudu padha sumelang ing bab njupuk smudges tinta kabeh liwat amarga wis lapisan khusus sing nyegah saka. kedadeyan nalika uga nggawe tinta nempel ing kertas kanthi sampurna. Kajaba iku, sampeyan bisa nutupi iki nganggo polimer tanpa masalah (ora kaya ngono).
, Makalah Paling Apik kanggo Pencetakan Letterpress ing Donya!

CraneLettra kang. Kredit: Kertas Legi

  • Magnani: Iki minangka merek Italia, mula ora populer kaya sing pisanan, nanging sampeyan bisa nemokake ing sawetara toko online. Dheweke duwe pilihan macem-macem jinis kertas sing mesthi bakal nyenengake sampeyan amarga ana luwih saka 100 variasi kanggo materi iki. Salah sawijining kaluwihan utamane yaiku uga tahan banyu, tegese yen sampeyan nggunakake kanggo nyetak kaya poster tanpa lapisan, mula ora ana sing bakal kelakon sanajan udan.
  • Rives: Yen sampeyan pengin sekolah sing klasik lan lawas, Rives bisa dadi pilihan sing pas kanggo sampeyan. Iki minangka perusahaan Prancis kanthi macem-macem pilihan sing kasedhiya gumantung apa sing sampeyan butuhake kanggo proyek sampeyan. Kertas kasebut nduweni kekandelan sing apik banget, tekstur sing apik, lan amarga iki minangka salah sawijining perusahaan sing paling apik ing njaba, dheweke uga nyetak nganggo tinta berkualitas tinggi, dadi sampeyan bisa ngarepake cetakan sampeyan bakal tahan nganti pirang-pirang taun sadurunge ana masalah.
, Makalah Paling Apik kanggo Pencetakan Letterpress ing Donya!

Rives. Kredit Gambar: Kertas Legi

Apa Bedane Kertas Letterpress lan Jinis Liyane?

Nalika milih kertas, sampeyan kudu ngelingi siji sing penting: bobot. Sampeyan pengin soko cukup abot kanggo ngadeg dhewe tanpa mlengkung utawa lempitan munggah nalika ing wektu sing padha lancip lan entheng kanggo kabeh proses dadi cepet lan gampang.

Kajaba iku, amarga letterpress minangka teknik cetak relief, sampeyan kudu mesthekake yen kertas sampeyan rata amarga yen ora, cetakan sampeyan bakal katon kleru. Cara sing paling apik kanggo mriksa iki sadurunge sampeyan tuku apa-apa yaiku kanthi ndeleng bobot materi kasebut (sing kudu ana ing katrangane) banjur mbandhingake karo pilihan liyane.

  • Kertas salinan standar duwe sekitar 80 gram saben meter persegi sing ndadekake banget ora stabil nalika digunakake karo letterpress
  • Crane's Lettra nduweni 115 gram sing ndadekake luwih kandel nanging uga cukup stabil kanggo asil sing apik
  • Magnani duweni kira-kira 135-140 gram.
  • Gmund iku pilihan liyane banget sing nerangake karo 90 gram saben kothak meter. Iku lancip, stabil (sing uga ndadekake banget awet) lan paling apik kabeh rega kurang kanggo kualitas iki.
, Makalah Paling Apik kanggo Pencetakan Letterpress ing Donya!

Gmund. Kredit Gambar: IciPaper

Pitakonan sing kudu Ditakoni Nalika Blanja Kertas Letterpress

Sampeyan kudu ngelingi manawa kertas minangka bagean penting saka proses kasebut amarga bakal dadi apa sing sampeyan cetak, dadi yen ana sing salah, mula kabeh proyek sampeyan bakal rusak. Wangsulan: Bab ingkang pungkasan sampeyan pengin kanggo printing letterpress dadi elek utawa, malah luwih elek, bakal rusak amarga saka bahan ala.

Mulane, nalika tuku supplier anyar, takon kabeh babagan materi lan temokake endi sing kudu sampeyan pilih adhedhasar kabutuhan sampeyan. Yen dheweke ora gelem mangsuli pitakon iki, pindhah menyang panyedhiya sing beda amarga tegese dheweke ora peduli babagan kualitas. Ing ngisor iki ana rong pitakonan sing bisa mbantu sampeyan takon:

  • Apa jinis kertas kasebut: Iki kudu dadi sing pertama sampeyan takon. Ana telung macem-macem jinis sing kasedhiya nalika tuku kertas letterpress: pulp kayu, katun, lan kain (sing kualitas paling dhuwur). Sampeyan bisa uga pengin golek gombal amarga iki 100% bahan murni sing bakal tahan selawase, sanajan sampeyan nggunakake karet kanggo nyetak. Kajaba iku, yen sampeyan pengin kualitas sing dhuwur banget, mula katun bisa uga dadi pilihan sing apik, nanging elinga yen rong barang kasebut ora tahan banyu, mula coba aja nyetak poster utawa sing kaya ngono.
  • Apa bobote? Kaya sing kasebut ing ndhuwur, Letterpress mbutuhake bahan sing abot, tegese paling ora 90 gram saben meter persegi. Apa wae sing kurang ora bakal bisa digunakake kanthi apik karo teknik cetak iki, mula elinga.

Carane Care babagan Kertas Letterpress?

Sampeyan ora perlu nindakake apa-apa amarga iki digawe saka bahan normal, nanging sampeyan kudu ngerti manawa ana lapisan khusus sing nglindhungi saka cairan, mula aja kuwatir yen cetakan sampeyan udan utawa ana sing tumpah. ing wong mung ngresiki kabeh karo banyu, lan sampeyan apik. Sawetara uga bisa bleach, mula ati-ati supaya ora nggunakake panas banget amarga bisa uga ana bintik kuning ing wektu.

Apa Aku Nyetak Kabeh nganggo Letterpress?

Ora ana gunane nggunakake letterpress mung yen ana cara liya sing menehi asil sing padha nanging kurang kerja. Mulane disaranake tetep nganggo jinis printing iki mung yen sampeyan pengin nggawe kabeh proses utawa nindakake perkara khusus amarga yen sampeyan mikir babagan iki, mula laser utawa digital biasa luwih praktis ing pirang-pirang kasus.

Perlu luwih suwe, nanging kualitas ora bakal kena pengaruh apa-apa ing njaba kontrol sampeyan (sing penting banget). Kajaba iku, sampeyan ora perlu kuwatir babagan nyiyapake barang sadurunge, mula sampeyan bakal ngirit wektu kanthi cara iki.

Ing ringkesan

Ana akeh kit sing wis digawe ing pasar saiki, nanging kadhangkala, nyiapake kabeh dudu ide sing paling apik. Saenipun, printer letterpress mbutuhake barang tartamtu amarga saben bab cilik duwe pengaruh gedhe babagan carane produk pungkasan sampeyan bakal katon. Yen sampeyan pengin sinau luwih akeh babagan seni sing wis mati iki, terusake lan maca sawetara materi babagan iki.

Pengarang Bio:

Eun Rockwell minangka blogger resume penulis, lan penulis akademisi saka Inggris sing kerja karo a layanan sing nyedhiyani nyunting CV. Dheweke tansah golek topik anyar kanggo nulis babagan lan terus-terusan darmabakti kanggo nuduhake bakate ing genre nulis anyar lan angel. Buku minangka salah sawijining hobi sing paling disenengi. Sampeyan bisa ngubungi Eun liwat Twitter ing @rockwell_eun_.

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.