google

Logo Google: 10 Tips Sampeyan Bisa Sinau Saka Desain Google kanggo Bisnis Sampeyan

Bali ing 2015, Google ngganti logo. Miturut Google kirim blog, yaiku kanggo makili cara anyar wong sing interaksi karo Google. Coba pikirake: Google ora mung dadi mesin telusuran sing sederhana. Google saiki dadi akeh koleksi situs, aplikasi, lan layanan sing bisa diakses ing piranti sing siyap nganggo Internet.

Mesthine, ngganti logo - utawa malah ngrancang sing pertama - luwih saka desain sing apik. Yen sampeyan ora duwe cara sing bisa dipercaya utawa niat sing jelas, sampeyan bisa uga bakal akeh kritik lan konsumen sing kuciwa. Utawa luwih elek, sampeyan bakal mungkasi kaya bencana logo Gap sing kondhang. Dheweke ngentekake pirang-pirang ton kanggo logo elek sing ora ana sing disenengi - sabenere $ 100 yuta. Sawise ngadhepi kritik ekstrim, dheweke banjur bali nganggo logo asline. Elinga, ngrancang utawa ngganti logo bisa larang regane, luwih-luwih yen sampeyan nyewa perusahaan desain sing berpengalaman.

Yen sampeyan mikir babagan nggawe lambang utawa nyegerake sing saiki, waca sepuluh perkara sing bisa sampeyan sinaoni saka Google. Kabeh iku penting kanggo dingerteni - lan ora mung kepiye carane nggawe desain logo anyar!

  1. Pangowahan iku sawijining perkara sing apik.

miturut kiriman babagan Prinsip Desain Penting Kanggo Sinau Saka Logo Google dening SharpSuits, Google wis ganti logo kaping pirang-pirang. Lan nalika ganti wektu, bisnis sampeyan uga kudu makili. Desain bisa dadi cepet kaya mode; sing maune "mlebu" dadi modis suwe-suwe. Yen logo sampeyan katon ketinggalan jaman, calon pelanggan bisa uga ndeleng perusahaan sampeyan kanthi cara sing padha. Aja mikir manawa tren desain tuwa bisa uga ora nyebabake kerusakan ing citra perusahaan sampeyan. Ing jangka panjang, dheweke bisa sukses lan sukses. Aja wedi karo owah-owahan ing bisnis utawa ngganti desain sampeyan.

2. Owahan ora kudu gedhe tenan.

Nalika ndeleng kepiye logo Google wis ganti pirang-pirang taun kepungkur, sampeyan bakal sok dong mirsani rong prekara. Kaping pisanan, lambang kasebut tetep duwe warna abang, biru, kuning, lan ijo. Kapindho, font kasebut bakal ganti dadi desain modern. Dadi, yen sampeyan nggawe pangowahan, ora kudu diatasi kanthi lengkap. Siji piwulang babagan pangowahan logo Google yaiku ngganti logo sampeyan bisa uga mbebayani. Elinga, logo sampeyan minangka identitas merek sampeyan. Mbangun maneh kanthi lengkap tanpa nganggo bekas lambang sing luwih lawas lan luwih akrab bisa nggawe pelanggan bingung - utawa malah menehi sinyal manawa perusahaan sampeyan ora ana maneh. Owah-owahan sing jelas nggawe manawa perusahaan sampeyan tetep seger lan saiki.

3. Font kritis.

, Logo Google: 10 Tips Sampeyan Bisa Sinau Saka Desain Google kanggo Bisnis Sampeyan
sumber

Logo utama Google nyebutake jeneng perusahaan, ora kaya, ujar, Starbucks utawa Apple. Kanthi dipikirake, Google pancen nggawe font sing diarani Product Sans. Dheweke seneng banget babagan font kanggo logo sing anyar. Lan yen Google cukup serius kanggo nggawe font anyar kanggo logo, sampeyan mesthine kudu serius. Elinga yen font kritis amarga unsur estetis. Yen typeface katon mboseni, logo sampeyan bisa uga katon ora nyenengake. Yen typeface rumit banget, logo sampeyan bisa uga ora bisa diwaca. Priksa manawa milih font sing makili merek lan olahpesen kanthi apik.

4. Logo sampeyan kudu responsif.

Duwe logo responsif tegese bisa dilebokake ing endi wae lan isih bisa dingerteni. Bisnis sampeyan isih kudu dingerteni manawa sampeyan sijine logo ing papan reklame utawa kertu bisnis cilik. Google ngrampungake iki. Google pancen bisa mbusak jeneng lengkap lan cukup nggunakake huruf "G" kanthi ukuran sing luwih cilik. Perusahaan bisa nindakake iku amarga font sing digunakake lan skema warna bisa dikenali lan ana gandhengane karo Google. Wong sing wis kenal karo merek isih bakal ngerti unsur-unsur sing jelas. Pikirake logo sampeyan dhewe. Unsur-unsur apa wae sing paling dingerteni? Gunakake kanggo panempatan logo ukurane luwih cilik.

5. Rencanakake kanthi becik.

, Logo Google: 10 Tips Sampeyan Bisa Sinau Saka Desain Google kanggo Bisnis Sampeyansumber

Nalika Google mutusake ngganti logo kasebut, ora kepenak. Google ora mung nggawe desain acak lan ngganti logo lawas. Nanging, dheweke nggabungake tim desainer kanggo nggawe konsep lan ngrampungake tantangan nalika nggawe logo anyar. Ora mung iku, nanging uga nggawe elemen logo lan instruksi nggunakake logo ing macem-macem aplikasi lan liya-liyane. Cekakipun, dudu logo acak lan tanpa pikir; iku sing paling apik. Tindakake perkara sing padha yen sampeyan arep nggawe pangowahan kanggo lambang sampeyan dhewe.

6. Aja ngganti logo sampeyan supaya bisa ganti.

, Logo Google: 10 Tips Sampeyan Bisa Sinau Saka Desain Google kanggo Bisnis Sampeyan

sumber

Elinga yen nalika Google ngganti logo, akeh owah-owahan pangaturan sing kedadeyan ing perusahaan kasebut. Ing wayahe, ana gandhengane kanggo nyetel logo kasebut. Mula, yen arep change soko dhasar kanggo merek sampeyan, luwih becik sampeyan duwe alesan sing cukup dhasar. Ora bisa mung amarga sampeyan rumangsa. Kajaba iku, mung amarga pesaing utawa perusahaan liyane ngganti logo, ora ateges sampeyan kudu ngganti sampeyan. Sinau luwih dhisik lan deleng manawa pancen penting banget kanggo sukses perusahaan.

7. Tetep gampang.

, Logo Google: 10 Tips Sampeyan Bisa Sinau Saka Desain Google kanggo Bisnis Sampeyan

sumber
Aspek pangowahan logo Google sing nyenengake, kajaba karo pangowahan sing wis kasebut sadurunge, yaiku supaya tetep luwih ringkes nalika lumaku. Bayangake, logo Google diwiwiti kanthi desain warna-warni kanthi telung dimensi, banjur menyang logo ireng kanthi macem-macem elemen desain. Asil pungkasan saiki dadi logo sing ana warna ing latar mburi putih biasa. Saka iki, sampeyan entuk kesimpulan yen desain sing luwih sederhana, luwih apik. A logo sing luwih sederhana sejatine katon luwih klasik lan luwih elegan. Desain logo Google sing luwih anyar lan luwih luwes ngidini luwih fleksibel nalika piranti sing luwih cilik nampilake simbol kasebut.

8. Dolanan nganggo logo sampeyan.

, Logo Google: 10 Tips Sampeyan Bisa Sinau Saka Desain Google kanggo Bisnis Sampeyan

sumber

Ing acara khusus kaya Natal utawa Halloween, bukak Google.com. Logo Google bakal katon beda banget karo tampilan khas lan beda-beda ing antarane negara-negara. Iku keajaiban Google Doodles. Tren Digital kasebut wong loro sing tanggung jawab kanggo Doodles yaiku Larry Page lan Sergey Brin nggawe Doodles ing taun 1998 kanggo nuduhake yen dheweke metu saka kantor lan melu festival Burning Man. Lan saiki, Google nggunakake Doodles kanggo nggambarake kedadeyan ing saindenging jagad. Lan dheweke asring ora padha karo logo Google asli. Dadi, aja wedi muter logo sampeyan kanggo nggambarake kedadeyan lokal utawa global. Sampeyan ora kudu nindakake kabeh wektu, amarga bisa bola-bali. Nanging yen wis rampung kanthi apik, iki minangka cara sing apik kanggo tetep eling karo para pelanggan. Iki uga bisa mbantu dheweke ngarepake apa sing bakal sampeyan lebokake ing dina-dina sing kelingan.

9. Ora dadi pemberontak.

Kaya sing kasebut sadurunge, warna utama logo Google yaiku biru, kuning, lan abang. Sampeyan bisa uga dadi salah sawijining wong sing kepengin weruh kenapa tiba-tiba ana huruf ijo “l”. Crita saka Logo Google yaiku desainer Ruth Kedar milih nindakake iki kanggo nuduhake manawa Google ora netepi aturan. Umum ngerti manawa Google ora preduli karo pakunjaran kasebut, wani beda, lan nyoba prekara anyar. Lan rasa kendel kasebut mesthi ngunggahake dheweke dadi luwih dhuwur - mula kita sinau logo kasebut! Dadi, yen sampeyan pengin perusahaan bisa tampil, padha kaya Google. Dadi kendel lan inovatif. Lan elinga manawa kandel kasebut dicermin ing merek sampeyan.

10. Sampeyan bakal mesthi duwe kritikus.

Nalika logo anyar Google metu, akeh wong sing ora seneng. Nyatane, akeh artikel sing ora setuju sing ujar manawa ana sing salah. Dadi, kepiye Google nanggapi? Dheweke ora. Nalika nulis iki, Google saiki regane $ 223 milyar. Iki tegese Google lan kabeh layanan wis apik banget, sanajan ana kritik saka wong tartamtu. Lan iki uga ateges manawa pamirsa inti Google nemokake pangowahan sing apik banget. Dadi, mung amarga ana sing menehi kritik babagan pamindhahan utawa logo bisnis sampeyan ora ateges sampeyan kudu nanggapi. Kritik kasebut bisa uga ora bener. Cukup terus karo visi lan pangowahan, luwih-luwih yen kanggo kepentingan perusahaan sampeyan.

Siap nggawe logo utawa ngganti sing saiki? Priksa manawa sampeyan ngelingi sepuluh prekara kasebut lan komunikasi karo desainer sing sampeyan sewa. Sampeyan bakal ngindhari pelanggan, nggawe merek sing jelas, lan uga nggawe kesalahan sing larang. Sing paling penting, sampeyan bakal entuk logo sing bakal makili bisnis lan misi sing paling apik lan mbantu sampeyan tampil saka kompetisi.

Pengarang Bio:

Charlotte Smith minangka panulis lan kontributor konten. Dheweke umume kepengin nulis babagan desain.

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.