Butuh liyane? Nyuwun Kutipan Custom

digital-gedhe-format

Nggawe Cetakan Digital sing nggumunake Pemirsa

, Nggawe Cetakan Digital sing nggumunake Pemirsa

Source:https://artisanhd.com/blog/professional-printing/uploading-online-digital-art/

Salah sawijining langkah paling gedhe ing karir seniman digital yaiku mindhah seni saka layar menyang omah para penggemar sing tresna sampeyan. Ngidini seni sing digawe kanthi digital supaya bisa berkembang amarga cetakan berkualitas tinggi minangka cara sing apik kanggo ora mung nyuda beban nggawe seni anyar, nanging ngidini para penggemar ngrayakake kreasi sampeyan lan nikmati kerja keras sampeyan. Iku ora cukup prasaja minangka toss printer flash drive karo Piece ing, Nanging, lan sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan siyap kanggo transisi bali menyang media fisik. Mangkene tip paling ndhuwur babagan nggawe seni digital sing sumunar, ora preduli.

Ngerteni Tantangan Format Gedhe

, Nggawe Cetakan Digital sing nggumunake Pemirsa

Source: https://paulshipperstudio.com/shop/star-trek-genes-dream-variant

Kanggo akeh seniman, tantangan pisanan bakal teka kanggo mutusake carane sampeyan pengin pasar seni sing dicithak. Cetakan format gedhe minangka cara sing menarik kanggo nampilake seni, ngidini saben detail gambar sing digawe kanthi ati-ati supaya bisa sumunar kanggo maca. Paul Shipper, contone, wis nggawe karir lucrative metu saka tresna maneh posters film apik kanggo pirsawan luwih akeh kanggo seneng. Nanging ana bedane jagad antarane piksel ing layar kanthi ukuran winates, lan kanvas sing mbukak lebar sing kasedhiya ing proyek cetak sing gedhe banget.

Kanggo nerjemahake gambar kanthi cukup saka piksel sing dibangun kanthi piksel menyang format gedhe, kejelasan dadi fokus utama. Umume seni asli bakal kabur ing ukuran, mung amarga ukuran piksel sing cilik banget dibandhingake karo inci utawa malah sentimeter ing kaca kasebut. Piksel, kanthi harfiah, unsur paling cilik sing ana ing gambar digital apa wae, paling dianggep minangka 'kotak' informasi warna cilik sing nggawe gambar sampeyan ing mripate sing ndeleng. Gedhe kanggo layar, ora dadi gedhe kanggo hektar kertas ing tembok! Coba dhewe. Mbukak sembarang karya seni ayu. Saiki zoom in, lan in, lan maneh. Apa sampeyan ngelingi carane gambar wiwit dadi blocky lan angel diinterpretasikake nalika sampeyan mine data piksel lan ngluwihi carane padha mestine katon ing layar? Iku fenomena sing dikenal minangka pikselisasi.

Saben gambar ngemot nomer set piksel. Ora ana cara kanggo dibagi maneh, utawa nggawe liyane kanggo ngisi kosong, tanpa kelangan kajelasan lan rinci.

Ngelingi DPI/PPI

, Nggawe Cetakan Digital sing nggumunake Pemirsa

Source: https://artsydee.com/digital-art-canvas-size/

Untunge, wis ana cara sing dibangun kanggo ngatasi masalah iki. Sampeyan bisa uga wis krungu babagan titik per inci, utawa DPI, istilah sing ditahan saka jaman printer lawas. Saiki, iki luwih tepat diarani PPI, utawa piksel saben inci, amarga kita wis dadi generasi digital sing kuwat, nanging rong istilah kasebut bisa diganti. Iku nuduhake carane akeh piksel bakal katon saben kothak inch saka kertas digunakake.

Iki menehi efek sing disebut 'resolusi', yaiku carane data ing gambar sampeyan diinterpretasikake supaya tetep cetha lan akurat. Mesthekake yen gambar sampeyan ana ing resolusi sing tepat kanggo cetakan sing resik yaiku nggawe utawa ngilangi carane profesional karya sampeyan bakal katon nalika dicithak, mula iki kudu dadi pertimbangan utama kanggo sampeyan.

Umume seni digital digawe kanthi standar ing 72 ppi. Sing nomer nggoleki kanggo aktivitas layar-basis, nanging hopelessly cupet kanggo paling profesional prints, ngendi ukuran kanvas luwih gedhe perlu kathah liyane rinci saben kothak inch kanggo katon tengen kanggo mripat. Pramila umume cetakan profesional mbutuhake minimal 300 ppi. Iki minangka grafik praktis sing nuduhake ukuran seni sing disaranake kanggo ukuran cetak tartamtu nalika file ana ing 300 ppi.

Disaranake sampeyan ngrancang kanthi ppi sing bener saka wiwitan, sadurunge nggawe gambar. Nalika sawetara pangowahan ukuran bisa ditindakake kanggo cetak, cepet iki dadi kekacoan amarga data piksel ora ana kanggo kualitas sing paling apik.

Raster utawa Vektor?

, Nggawe Cetakan Digital sing nggumunake Pemirsa

Sumber: https://vector-conversions.com/vectorizing/raster_vs_vector.html

Minangka seniman digital, sampeyan bisa uga wis kenal karo rong istilah kasebut, nanging ayo rekap maneh.

Gambar vektor, kaya jeneng kasebut, gunakake rumus matematika kanggo mbentuk saben baris ing gambar sampeyan. Hubungan antarane rong titik tansah ditemtokake dening rumus, supaya gambar bisa ukuran munggah utawa mudhun kanggo ukuran sembarang- kalebu mbungkus bangunan lengkap- tanpa mundhut saka gamblang. Iku format luar biasa migunani ing Desain Grafis, lan umume digunakake ing logo. Mangkono, bisa digunakake kanggo macem-macem aplikasi tanpa perlu rekreasi utawa rework.

Nanging, foto lan foto stock tetep standar emas kanggo carane nggawe format liyane artistik. Vektor mung ora duwe ambane lan vivacity kanggo nyedhiyakake kanvas sing sugih sing dibutuhake kanggo proyek sing luwih urip. Iki sing diarani gambar raster. Data ing antarane titik ora diinterpretasi maneh kanthi matematis ing saben tahapan, mung disetel ing watu nalika gambar digawe. Iku gambar raster, utamané, sing kudu mikir ahead lan mbangun gambar kanggo resolusi paling apik kanggo ukuran sing bakal digunakake ing, amarga ora ana recalculation melu mengko, lan sampeyan bakal sok dong mirsani blur piksel kita kasebut yen sampeyan nyoba kanggo nyetel. ukuran banget adoh saka wates asli.

Nggunakake Piranti Lunak Tengen

, Nggawe Cetakan Digital sing nggumunake Pemirsa
Source: https://fstoppers.com/photoshop/5-best-new-features-adobe-photoshop-2022-584777

Nalika vektor bisa ukuran munggah lan mudhun ing whim, sampeyan kudu ngrancang luwih apik karo gambar raster. Kanthi resolusi sing tepat, sampeyan bisa nyithak gambar raster ing ukuran apa wae. Yen resolusi ora cocog karo tugas, nanging asil bakal kabur lan ora ana gunane. Dadi, iki ora mung njupuk pra-perencanaan, ngerti ngendi lan carane seni digital bakal digunakake, iku penting kanggo mesthekake yen sampeyan nggunakake program seni kualitas dhuwur sing bakal mbantu njupuk ppi tengen lan resolusi tengen kanggo nggunakake pungkasan gambar. Sampeyan bisa uga pengin nggawe manawa bakal ngidini sampeyan nggawe prasetel kanggo format sing umum sampeyan gunakake, mbantu nggawe seni luwih cepet.

Yen sampeyan ngarep-arep nggunakake susunan kanthi potongan 'asli' lan sawetara cetakan, coba bayangake ukuran lan dimensi sing padha, lan goleki supaya 'cetakan' luwih cilik tinimbang asline. Mangkono, ora ana upaya rumit kanggo ngowahi ukuran lan ngganti gambar, sing nyebabake kejelasan.

Pangerten Warna Prints

, Nggawe Cetakan Digital sing nggumunake Pemirsa

Source: https://www.quora.com/What-is-the-difference-between-RGB-and-CMYK

Sayange, entuk cetakan digital sing apik ora mandheg kanthi resolusi! Werna minangka pengaruh utama babagan pengalaman seni sampeyan, mula sampeyan pengin cetakan sing cocog karo warna sing bisa ditindakake. Temenan, iki minangka pengalaman pamirsa sing subyektif banget, nanging minangka seniman, sampeyan pengin nggawe pilihan sing ati-ati lan nuansa sing digawe nerjemahake kanthi realistis menyang kaca kasebut.

Loro-lorone layar lan printer nggunakake barang sing diarani a profil werna. Iki nemtokake cara obyek napsirake data warna sing disimpen kanthi digital. Sacara historis RGB (abang-ijo-biru) lan CYMK (cyan-yellow-magenta-key, istilah kanggo ireng) minangka rong profil warna sing paling umum. Sampeyan uga bisa nggawe profil warna individu lan khusus.

RGB paling akeh digunakake dening layar, lan sawetara printer desktop. Iku cara sing apik kanggo napsirake warna ing piranti kanthi lampu latar. CYMK, amarga ngidini konfigurasi nada sing luwih apik ing printer tinta kanggo dideleng kanthi mripat manungsa, minangka standar kanggo industri cetak. Iku salah siji saka cara paling apik kanggo nangani werna, nyatane. Sacara historis, tinta bakal dicampur 'ing papan' sajrone proses cetak, ngidini macem-macem warna sing serba guna lan sregep. Asring, seni kasebut bakal dicithak ing 'piring', utawa lapisan, sing ngetrapake kabeh data warna kanggo warna tartamtu menyang permukaan sadurunge tumpang tindih karo liyane.

Umume program nggawe gambar modern bakal ngidini sampeyan milih profil warna sing wis disetel. Iku penting maneh mikir nerusake kanggo print, lan milih profil werna sing bakal ngidini seni kanggo kawentar ing kertas uga ing layar. Maneh, iki angel banget kanggo ngganti ing wektu mengko tanpa akeh wektu ngginakaken reworking Piece, supaya iku luwih apik kanggo rencana ahead.

Kasunyatan Pinter Liyane kanggo Ngerti

, Nggawe Cetakan Digital sing nggumunake Pemirsa

Source: https://trillioncreative.com/differences-between-bleed-trim-safe-area-ads/

Sampeyan uga penting kanggo takon apa printer pilihan sampeyan mbutuhake area getihen sing ditambahake ing seni. Iki digunakake mung kanggo mesthekake yen gambar kasebut nutupi saben inci ruang sing kasedhiya. Historis digunakake ing iklan, uga, print final bisa trimmed mudhun, mbusak bleed kanggo fokus mung ing wilayah katon dimaksudaké. Yen ora, ana risiko wates putih katon ing potongan sing dicithak sing ora ana sing dimaksudake.

Saiki, ana macem-macem jinis kertas lan kanvas, lan ora kabeh bisa mbutuhake area getihen. Priksa manawa sampeyan mriksa iki karo toko cetak sing sampeyan gunakake. Yen ora, sampeyan bisa uga ora sengaja kelangan area utama ing desain. Iku utamané penting nalika Printing triptych seni, ngendi sampeyan pengin lampahing kanggo mili liwat Piece lan ora pengin jarring garis infill ekstra utawa data ilang. Umume area getihen standar kira-kira 3mm.

Iku uga penting, yen ngirim file digital, kanggo mesthekake yen kabeh aset ditempelake ing gambar utawa dokumen. Iki ora mengaruhi pariwara, pemasaran, lan nyalin luwih akeh tinimbang seni kanggo seni, nanging kudu dipikirake yen sampeyan nggunakake teks ing seni. Yen saiki ing lapisan kapisah, tinimbang wis rasterized menyang gambar, bisa printer ora duwe akses kanggo gaya font- lan font sampeyan bakal diganti standar. Nggarap gambar final rampung rasterized, utawa priksa manawa kabeh data kuwi ditempelake ing file kanggo ngindhari owah-owahan kritis kanggo seni.

Ana uga facet sing dikenal minangka dieline sing bisa ditrapake kanggo karya seni 3D. Iki minangka seni nerjemahake gambar 3D menyang papan sing rata- pikirake kaya nyithak label kanggo kothak. Iku penting sing kabeh unsur saka seni flattened tiba ing dieline, yen iki ditrapake kanggo Piece saka karya.

Format file sing sampeyan sajikake uga gumantung ing pirang-pirang faktor, lan paling apik dibahas karo printer sing pengin digunakake dhewe. Akeh panggonan luwih seneng file PDF utawa TIFF kanggo seni, amarga menehi kualitas paling apik kanthi mundhut minimal, nanging JPGS lan format liyane uga bisa ditampa.

Milih Pilihan Print Best

, Nggawe Cetakan Digital sing nggumunake Pemirsa

Source: https://printmeposter.com/blog/the-things-you-need-to-know-about-canvas-prints/

Pungkasan, sampeyan pengin nimbang media sing sampeyan nyithak seni. Umume seniman bakal milih ing antarane:

  • Canvas: Kasar lan tekstur, digunakake kanggo seni tembok tradisional. Iku kuwat, nanging bisa uga mbutuhake koreksi werna kanggo ngimbangi permukaan sing kurang reflektif lan luwih tekstur.
  • Jas Gloss Dhuwur: Gloss Dhuwur kertas stands apik dhewe, nanging bisa banget termenung, nggawe non-becik kanggo rongko
  • Semi-kinclong: Nyetak imbangan visual sing nyenengake, semi-gloss bisa dibingkai utawa dirasakake kaya-kaya
  • matte: Kertas matte dianggo apik kanggo rongko, nanging bisa duwe impact carane werna lan vibrancy komunikasi piyambak. Iku becik kanggo prints monochrome

Nalika sampeyan bisa ndeleng, saben format iki wis Pros lan cons dhewe, lan iku bakal dadi pilihan banget individu. Sampeyan bisa tansah komunikasi karo printer sing dituju kanggo nggunakake keahliane ing pitulungan. Dheweke bakal duwe kawruh sing paling apik ora mung babagan sistem printer, nanging uga carane warna, iyub-iyub, lan nuansa nerjemahake saka seni layar menyang produk pungkasan. Elinga yen cetakan kanvas kudu dibuwang lan dibingkai, mula kudu ana tunjangan ing karya cetak supaya kedadeyan kasebut.

Nyetak seni digital sampeyan ora gampang kaya ngeklik tombol ing PC, nanging cara sing sugih lan bermanfaat kanggo ngrayakake usaha seni lan entuk dhuwit saka penggemar sing pengin karya sampeyan. Mesthekake yen potongan kasebut nerjemahake ing antarane jagad iki minangka kunci kanggo pengalaman cetak sing apik banget. Kanthi planning sethitik lan forethought, sampeyan bisa nggawe manawa seni digital katon minangka gedhe ing print kaya ing layar PC, nggawa menyang pamirsa anyar.

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.