Pedoman kriya

Pedoman kriya

RGB vs CMYK vs PMS Pantone werna titik...Apa bedane?

Nonton video cendhak iki lan sinau mode warna sing cocog kanggo sampeyan.

Download Panuntun Referensi Warna Proses CMYK Gratis utawa ...
email kita alamat kanggo (info ing printpeppermint.com) lan kita bakal mail sampeyan a GRATIS OFFSET PRINTED buklet.

, Pedoman Karya Seni

Apa "getihan"? - Bleed minangka bagean saka kriya sing bakal dipotong nalika produk pencetakan pungkasan dipotong nganti ukuran pungkasan. Tujuane yaiku kanggo terus warna latar mburi, gambar utawa desain nganti tekan pinggir kertu. Ing template kita, garis abang nuduhake bagean getihen. Priksa manawa kabeh latar mburi lengkap nganti tekan garis iki. Ukuran getih biasane 1/8 inci (utawa 0.125) ing njaba ukuran trim pungkasan.

Spesifikasi File Optimal

  • getihen: kabeh file kudu duwe getih 1/8″ ing saben sisih
  • Area Aman: nyimpen kabeh teks kritis lan kriya nang motong
  • Werna: nyedhiyakake file ing mode warna CMYK yen sampeyan nyithak proses 4 warna
  • Werna: nyedhiyakake file sampeyan kanthi bener Pantone (U utawa C) werna sing dipilih ing file.
  • resolusi: 300 dpi
  • Font: fonts kudu diowahi kanggo kurva / outlines
  • Transparansi: flatten kabeh transparan
  • Jinis File: Preferred: PDF, EPS | Uga ditampa: TIFF utawa JPEG
  • Profil ICC: Japan Coated 2001

Cara nyiyapake File kanggo Rampung

Yen proyek sampeyan kalebu foil stamping, spot UV, embossing, utawa mati nglereni sampeyan kudu nyedhiyakake file topeng (saben rampung) ing file desain sampeyan.

Gawe file pdf ireng lan putih ing endi kabeh wilayah ireng duwe nilai warna

K = 100% (C = 0 M = 0 Y = 0 K = 100)

Wilayah ireng nggambarake ing ngendi sampeyan pengin Rampung mapan lan putih tegese ora bakal rampung.

Yen proyek ngemot luwih saka siji rampung, sampeyan kudu nyiyapake file topeng kanthi saben rampung.

, Pedoman Karya Seni

Pitakonan sing Sering Ditakoni - Karya Seni

APAKAH SUKU FONT SMFEN ING AKU Gunakake?

Nalika sampeyan nggoleki ukuran font kanggo tugas percetakan, ana akeh faktor sing kudu dipikirake kanggo entuk… Waca liyane

Ngekspor File Pdf Siap Cetak Saka Illustrator utawa Indesign.

Sajrone ekspor file sing dicithak, sampeyan kudu mriksa manawa file wis siyap. Priksa kabeh isi kanggo ngerti yen ana ing… Waca liyane

Apa file topeng?

Cara Nggawe File Topeng Yen proyek kalebu stamping foil, spot UV, embossing, utawa die-cutting, sampeyan kudu menehi file topeng (saben… Waca liyane

Apa titik uv? Napa kula kepengin? Kepiye carane digawe?

Kaya sing wis dingerteni, lapisan UV nuduhake lapisan cair sing bening ing desain sing dicithak. Iki diolah nganggo sinar ultraviolet, ... Waca liyane

Kepiye cara nyiyapake karya seni kanggo stamping lan embossing?

Sampeyan kudu nggawe loro file topeng kanggo proyek desain sing butuh stamping lan embossing foil. Siji kudu dadi file topeng kanggo foil… Waca liyane

Kepiye cara nyetel karya seni kanggo embossing?

Kanggo nyiyapake proyek desain kanggo embossing, sampeyan kudu nggawe file topeng nggunakake program kayata Adobe InDesign lan Illustrator. Mangkene sing sampeyan… Waca liyane

Apa sih iku potong mati berlapis lan kepiye carane persiyapan?

Pemotongan mati nuduhake seni nglereni bentuk sing kustom utawa sing wis ditemtokake saka kertu utawa kertas selebaran. Pemotongan mati multi-lapisan ngulang proses iki nggunakake… Waca liyane

Kepiye carane nggawe karya seni kanggo produk potong mati?

Temokake program desain vektor sing apik kayata Adobe InDesign utawa Illustrator kanggo nggawe file topeng kanggo proyek die cut sampeyan. Mangkene carane sampeyan… Waca liyane

Apa sing DO & Aja ditindakake nalika ngrancang produk stempel foil?

Wong-wong sing ngrencanakake nggawe kriya dhewe kanggo nggawe gagal kudu ngelingi sawetara aturan supaya sukses proyek kasebut. Nalika sampeyan ngrancang… Waca liyane

Apa dadi masalah yen fileku 8 bit saben saluran utawa 16 bit saben saluran?

Ya, ambane warna sing luwih disenengi kanggo kabeh file yaiku 8 bit saben saluran.

Informasi Mbiyantu

1. Mode Warna

Proses pencetakan warna-warna mbutuhake karya seni supaya disimpen ing mode CMYK (cyan, magenta, kuning lan ireng) papat warna. Amarga mesin cetak nggunakake 4 piring (siji piring kanggo saben warna) kanggo entuk kombinasi pungkasan sing nyipta gambar karya seni.

Nanging, total karya seni utawa gambar ireng lan putih kudu ana ing mode werna GRAYSCALE supaya bisa dadi ireng lengkap lan sugih ing output pungkasan. File ing RGB (Abang, Ijo, Biru), uga Pantone warna, kanthi otomatis bakal diowahi dadi CMYK.

2. Fonts

Sabisa-bisa, monggo jelasake fonts sampeyan (ing ilustrator lan inDesign). Iki supaya ora ana masalah font nalika tugas sampeyan dicithak. Yen sampeyan ngirim file Quark Xpress utawa InDesign, lebokake folder font sing ngemot kabeh typefaces sing digunakake ing tata letak. Aja nggunakake ukuran font sing luwih cilik saka 8 poin. Biasane, font sing cilik banget utawa tipis bisa uga ora bisa diwaca, utamane nalika dicithak ing latar mburi sing peteng utawa sibuk.

3. Wacan Bukti

Sadurunge ngirim karya seni sampeyan, mangga dipriksa lan delengen kabeh salinan / teks kanggo salah ketik utawa salah eja. PDF bakal kasedhiya kanggo dideleng sawise ngirim karya seni kanggo menehi kesempatan mriksa kabeh sadurunge proyek sampeyan dicithak. Sawise proyek disetujoni, kita ora bakal tanggung jawab kanggo salah nulis utawa kesalahan ing cetakan sing wis rampung.

4. Resolusi

Kanggo njamin kualitas output sing paling apik, resolusi minimal kanggo kriya yaiku 300 dpi (titik saben inci). Priksa manawa file link utawa gambar sampeyan (utamane ing ilustrator, QuarkXpress, lan InDesign) ana ing resolusi iki utawa luwih dhuwur. Gambar kudu digawe kanthi 300dpi utawa luwih dhuwur kanggo njamin ora bakal ana tetes gedhene kanthi kualitas umume sing nyebabake gambar sing ora cetho kanthi sudhut sudhut. Yen sampeyan mindhai gambar, priksa manawa setelan kasebut bisa motret lan resolusi kasebut uga 300 dpi utawa luwih dhuwur.

5. Ukuran File

Kanggo file luwih gedhe saka 10MB, disaranake sampeyan kompres file nggunakake program piranti lunak kaya WinZip (kanggo Windows) utawa Stufflt (kanggo Mac). Sampeyan uga bisa ngirim kriya kanthi ndhaptar akun gratis ing Kita Transfer.

6. Ngunggah Wektu

Ngunggah file bisa uga butuh wektu gumantung karo kacepetan koneksi lan ukuran kriya sampeyan. Ngunggah file 4MB bisa udakara 5 menit ing sambungan DSL. Yen sampeyan duwe masalah karo uploader, sampeyan bisa ngirim email liwat file kanthi dhukunganprintpeppermint.com utawa nggunakake layanan ngirim file kaya Kita Transfer.

Temokake ing sosial

Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.