Print Online Best $ _wp_attachment_metadata_image_meta = judhul $

Werna Spot utawa Warna Proses? Napa Sampeyan Luwih milih Salah Loro

Kanthi meh kabeh jagad digital, marketing print bisa uga katon kaya njupuk kursi mburi. Nanging para ahli ujar manawa saiki ana akeh permintaan kanggo media cetak, lan pangeboman iklan online sing terus-terusan bisa uga nyebabake kedadeyan iki.

Kanthi marketing cetak, ana akeh keputusan desain sing melu, nanging sawetara sing paling penting kalebu warna sing digunakake. Utamane, apa sampeyan kudu nggunakake warna titik utawa proses nyithak warna kanggo entuk asil paling apik? 

Kanggo nggawe pilihan sing cocog kanggo materi marketing, sampeyan kudu ngerti persis apa jinis percetakan kasebut lan nalika siji utawa liyane dadi pilihan sing paling apik.

Titik bedane

Warna titik lan proses ditrapake liwat nyetak offset. Iki tegese tinta ditransfer saka piring cetak menyang rol karet utawa selimut karet lan saka kana menyang permukaan material pungkasan. Plat logam ora nate kontak karo permukaan produk cetak sing wis rampung.

, Werna Titik utawa Werna Proses? Apa Sampeyan Kudu Pilih Siji Saka Liyane
Source: https://www.ndigitec.com/news/extended-color-gamut-printing-the-future-of-perfectly-printed-colors/

Proses pewarna dhasar Teknik lukisan pointillism ing steroid. Sampeyan bisa uga wis ngerteni diarani papat warna utawa CMYK, sing kabeh nuduhake papat warna dhasar sing digunakake - 

  • Cyan (C)
  • Magenta (M)
  • Kuning (Y) 
  • Ireng (K)

Nalika lumahing dicithak kanthi titik ing warna kasebut, mripat manungsa ora bisa misahake titik warna sing beda-beda lan ndeleng nada komposit.

Titik kasebut dipisah kanthi beda lan saiki ana ing macem-macem rasio lan ukuran. Kanthi kombinasi sing bisa uga, macem-macem warna (kaya sing katon dening mripate manungsa) bisa digawe. 

Penawaran arupa titik Cyan, Magenta, Kuning, lan Ireng saben wong ditransfer kanggo misahake gulung utawa lemut karet, lan banjur dicithak siji-siji menyang wilayah sing padha. Proses langkah demi langkah iki nggawe gambar pungkasan.

Ing pewarna CMYK pencampuran nada murni kedadeyan sawise cetakan nyata. 

Werna bintik iku suwalike. 

Kaya dene cat poster abang lan biru campuran kanggo nggawe kain wungu nalika isih sekolah dhasar, pewarnaan bintik - uga diarani pewarnaan padhet- dicampur saka palet nada dhasar.

Werna campuran sing wis rampung, utawa teduh dhasar asli diaplikasi minangka blok tinta sing padhet. Saben warna mbutuhake piring percetakan kapisah, dadi yen sampeyan nggunakake luwih saka patang warna bisa entuk luwih larang tinimbang pewarna CMYK. Teknologi sing paling akeh digunakake yaiku PANTONE MATCHING SYSTEM® sing nggunakake 18 warna dhasar kanggo nyampur nada unik.

, Werna Titik utawa Werna Proses? Apa Sampeyan Kudu Pilih Siji Saka Liyane
Source: https://iwork3.us/2016/03/16/tiffany-blue-pantone-1837/

Formulasi campuran unik kabeh dikembangake dening Pantone LLC. Perusahaan sing berkantor pusat ing New Jersey iki diwiwiti minangka perusahaan percetakan komersial lan saiki misuwur amarga Sistem Pencocokan (PMS) merek. PMS ngidini printer cocog karo warna tartamtu sajrone produksi, preduli saka peralatan sing digunakake utawa materi sing ditrapake tinta.

Kontrol kualitas lan presisi bisa dipesthekake dening Pantone lisènsi lan ngatur kabeh manufaktur sing ngedol tinta PMS. Perusahaan tinta diwajibake ngirim conto kabeh 18 warna dhasar saben taun. Pantone banjur kudu nyetujoni supaya perusahaan njaga lisensi. Dheweke uga kudu tuku Pandhuan Formula, sing ditampilake werna lan formulasi kanggo kabeh Pantonewerna-werna, sing meh ana 2000.

Amarga warna ing Pandhuan Formula bisa kuning saka wektu, Pantone nyaranake padha diganti saben taun. Nalika pabrikan duwe Panuntun murni lan palet warna dhasar sing disetujoni, printer bisa pesen formulasi tartamtu langsung saka wong-wong mau utawa tuku tinta dhasar lan nyampur nada sing dikarepake.

Nggawe Pilihan Werna Sing Pas

Ngerti nalika nggunakake warna titik lan nalika nggunakake warna proses bisa beda karo produk akhir sing apik lan apik. 

Nalika Titik Titik:

Yen nada merek dagang perusahaan sing gegandhengan karo merek merek - pikirake Coca-Cola, Biru Tiffany, lan jeruk Home Depot - sampeyan kudu nggunakake warna sing padhet. Semono uga yen sampeyan butuh efek tinta khusus, kayata logam utawa plak fluoresensi.

Yen sampeyan nyithak koozies khusus utawa kaos perusahaan sampeyan uga pengin milih warna sing apik. Iki tetep konsisten ing macem-macem media, dadi sampeyan bakal entuk warna sing padha ing logo nalika ana ing koozies, lan nalika ana ing majalah, papan reklame, utawa ing materi liyane. Amarga kasedhiya luwih akeh jangkoan, warna titik uga minangka pilihan sing luwih apik yen wilayah sing dicithak gedhe banget.

Nalika Proses Minangka Perdana:

Werna proses dianjurake nalika anggaran diwatesi. Utawa, yen gambar pungkasan ngemot akeh maneka warna sing bakal mbuwang wektu lan nggunakake piring sing akeh banget kanggo dicithak. 

, Werna Titik utawa Werna Proses? Apa Sampeyan Kudu Pilih Siji Saka Liyane

Minangka desainer, sampeyan uga kudu nyathet yen CMYK lan percetakan padhet ora eksklusif; sampeyan ora winates siji utawa liyane.

Umpamane, yen gambar duwe wilayah sing rinci banget lan papan sing apik ing teduh siji, warna proses paling apik kanggo bekas, lan warna titik bakal bisa digunakake kanggo sing terakhir. Putih minangka conto klasik kenapa bisa nyampur teknologi kasebut pancen larang; njaba njaba spektrum CMYK nanging penting kanggo nyithak bahan substrat sing jelas.

(Werna) Bridging Gap

Migunani minangka proses gabungke lan pewarna sing solid, bisa uga ora ana kemungkinan utawa efektif.

 Ing kono printah Lengkap Warna Gamut (ECG) mlebu. 

Nalika ECG dudu konsep anyar, mung nate dijupuk lan nyebar ing sawetara taun kepungkur. Premis kasebut yaiku kanthi nambah inks basa anyar kanggo teknologi tradisional CMYK, gamut warna saya tambah.

, Werna Titik utawa Werna Proses? Apa Sampeyan Kudu Pilih Siji Saka Liyane
Source: https://www.ndigitec.com/news/extended-color-gamut-printing-the-future-of-perfectly-printed-colors/

Dhasar tinta kasebut Pantone wis ditambahake yaiku Oranye, Ijo, lan Violet (dikenal kanthi jeneng OGV). Yen werna titik dikarepake ing ngendi printing werna proses digunakake, sampeyan bisa mriksa kanggo ndeleng apa bakal katon yen printing ing CMYK utawa ing ECG (yaiku CMYK + OGV). 

Pantone's EXTENDED GAMUT Coated Guide lan COLOR BRIDGE® guide ngijini sampeyan kanggo mriksa apa asil bakal lan mutusaké apa sampeyan seneng nggunakake CMYK utawa ECG padha, utawa yen werna ngalangi asli worth biaya ekstra lan gaweyan.

Cat Paint Town CMYK 0,88,85,7

Kaya desain liyane, keputusan pencetakan sing sampeyan pilih bakal gumantung karo spesifikasi proyek sampeyan. Sampeyan kudu nimbang materi, ukuran roto, anggaran, lan kerumitan gambar sing digunakake, ing antarane faktor liyane. 

Proses lan cetakan titik loro-lorone efektif banget kanthi cara dhewe - mula sampeyan nggunakake kanthi bener lan entuk asil maksimal.

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.