mencet mencet rotogravure

Rotogravure Printing & Retouching Foto - Wawancara karo Martin

Austin: Oke Dadi dina iki tanggal 1 Oktober lan aku lungguh ing kene karo kancaku, Martin, lan aku pengin ngobrol karo dheweke babagan pengalaman ing dunia percetakan. Punapa panjenengan kersa matur babagan kepiye sampeyan entuk tugas nyithak utawa nyithak?

Martin: Cara sing daklakoni biasane aku kepengin dadi pelukis lan nalika aku wayahe sekolah banjur mlebu sekolah seni, salah sawijining wong tuaku, sing dadi direktur sekolah seni gedhe ing Bremen lan dheweke semono uga, nuntun aku nganti pirang-pirang taun, lan, semacam, lan dheweke menehi saran yen umume, nalika semana, ing pungkasan taun 60-an, wiwitan taun 70-an, ora ana sekolah seni Jerman sing mulang sing dakkarepake sinaoni, kayata lukisan gaya realistis lan liya-liyane. Lan luwih becik aku kudu magang minangka retoucher foto amarga aku bakal sinau babagan cet kanthi nyata ing kana lan aku mesthi bakal… Yen sing ana, lukisan ora bisa ditindakake, aku bakal duwe dhuwit supaya entuk dhuwit. Masalahe aku spesialisasine ing retouching, lan retouching warna, lan retouching negatives warna, lan retouching [ora bisa didengar 00:01:44], lan liya-liyane. Bayarane pancen kepenak nganti pirang-pirang taun, aku babar pisan ora nggambar. Aku mung golek dhuwit. Banjur, nalika aku lunga menyang Selandia Baru, aku nggunakake aplikasi pencetakan sing luwih akeh kanthi offset lan liya-liyane.

Austin: Lan, nalika sampeyan lagi makarya ing ... apa jeneng perusahaan sing sampeyan kerja ing Jerman, kanthi cara?

Martin: Perusahaan sing aku sinau dadi magang diarani Broschek. Dheweke isih ana. Dheweke wis ana pirang-pirang taun. Biyen dadi salah sawijining perusahaan gedhe sing ujar manawa nggawe percetakan gravure, nalika semana, kaya cetakan sing dawa banget. Amarga, nalika semana, offset diwatesi banget amarga piring kasebut ora tahan suwe lan ora… lan nyithak gravure, mula silinder tembaga sing diwenehi krom, mula sampeyan bisa nindakake, t ngerti, papat utawa limang yuta salinan tanpa cilinder cilinderen.

Austin: Aduh. Lan apa pasar utama sampeyan? Apa padha nyithak?

Martin: Kita biasane nyithak katalog pesanan mail. Nalika semana sadurunge internet, ana sawetara perusahaan pesenan mail ing Jerman sing, umume, duwe papat katalog setahun, siji kanggo saben musim lan duwe udakara 500, 600 kaca lan wis ana, dak kira bakal disebarake ing Jerman, Austria, lan Swiss. Dadi, aku mikir bakal nyithak kaya, aku ora ngerti, pirang-pirang yuta salinan. Dadi, sejatine dibagi karo macem-macem perusahaan percetakan amarga ora ana sing bisa nggawe. Kaya, kita bakal duwe, ngerti, kaya kanggo jangka siji, kita kudu mesin mlaku suwene enem minggu utawa kaya ngono tanpa mandheg, ya. Awan bengi ya.

Austin: Lan ana warna utawa ireng?

Martin: Ya, iku warna, ya. Iki ana ing warna lengkap.

Austin: Lan pira karyawan sing kerja ing toko kasebut sing bakal sampeyan sebut?

Martin: Ooh. Sawetara atus. Minangka perusahaan gedhe.

Austin: Lan sampeyan nindakake, ing wektu kasebut, sampeyan lagi foto foto sing bakal dadi…

Martin: Ya, sing kita lakoni diarani foto retouching. Dudu sejatine. Iki bagean. Kadhang, kadang-kadang, kita bakal ora duwe foto sing, sampeyan ngerti, amarga alasan editorial kudu ditambah karo rong sentimeter ing sisih tengen utawa kaya ngono. Banjur sampeyan bakal ngecet kabeh sing ana ing tangan, kanthi tangan sampeyan supaya sampeyan ora bisa mbedakake foto sing asli lan sing dicet. Nanging sing utama yaiku mbenerake warna nalika semana amarga cara pamisahan warna ditindakake, dheweke duwe kesalahan alami ing warna tartamtu sing saiki ora ana sing ngerti, sampeyan ngerti, yen sampeyan nindakake karo filter, mula kedadeyan kasebut amarga dina iki, komputer lan scanner bakal mbenerake kesalahan warna kasebut kanthi matematika utawa digital.

Austin: Apa sing diarani mesin kasebut? Pencet gravure?

Martin: Pancen gravure, ya. Iki ukir. Beda karo offset sing sampeyan duwe… minangka print flat, sampeyan ngerti, banjur duwe buku, apa jenenge? Pesenan…

Austin: Letterpress utawa…?

Martin: Letterpress, ya, ing endi, sampeyan ngerti, iku kaya cap ing endi, sampeyan ngerti, ngunggahake cetakan bagean. Ing gravure, cara kasebut beda. Iki minangka bagean sing diukir sing diisi karo tinta banjur dicithak lan diisi karo tinta, kaya nglewati mangsi, cairan banget, meh padha karo banyu nanging mung… Dheweke diarani toluene. Iki bahan kimia sing beracun.

Austin: Dadi ora kedelok basis biologi ...

Martin: Ora. Ora ana ing jaman semana, ora. Dadi, ya. Bakal mlaku, silinder bisa mlaku ing tinta iki, banjur bakal ana, apa sing diarani? Tali waja sing ngilangi kabeh tinta sing ana ing sisih ndhuwur silinder cetak lan mung ditinggalake ing bit sing diukir. Lan banjur liwat kacepetan puteran, tinta bakal mabur ing kertas lan sebagian liwat…

(Masalah Teknikal / Rekaman Nundha)

Austin: Bagean Loro. Oke, dadi sampeyan ngomong babagan mesin iki, pers anyar iki. Dadi, apa sampeyan bisa njlentrehake kanggo kita, kaya, padha karo pers offset warna papat sing nyampur warna, utawa nggawe warna luwih akeh, utawa kepiye…?

Martin: Ora, ora, pokoke padha karo press offset papat warna, cara nyithak gambar warna utawa prekara warna. Wis suwe ora kerja ing babagan iki. Aku lali sawetara ekspresi.

Austin: Apa taun…?

Martin: Layar katon beda amarga, ing pencetakan gravure, titik kasebut ora ukurane beda karo area kasebut nanging saka jerone barang [SP]. Dadi, entuk tinta luwih akeh amarga luwih jero, nanging bintik-bintik siji ukurane padha. Lan mesin cetak bakal, dakkarepake, sing dakkarepake ana 10 stasiun warna. Masing-masing bakal dituku, aku ora ngerti, dak kira silinder udakara rong meter utawa ambane luwih saka rong meter. Lan dheweke bakal mlaku liwat kana banjur munggah lan garing sadurunge mlebu ing fase warna sabanjure. Dadi kabeh mesin…

Austin: Lan apa ukuran lembaran?

Martin: Nalika ana gulung, lan gulung kasebut mudhun ing ruang paling ngisor. Dheweke banjur digawe cepet. Yen siji rol rampung, sing liyane, sing sabanjure digawe cepet muter kanthi kecepatan sing padha. Lan banjur bakal, ngrampungake, ngrampungake siji, lan muga-muga bisa dilalekake tanpa ngoyak. Dadi, kabeh bisa dadi bend kertas terus-terusan liwat ...

Austin: Nanging, tegese, ukuran, kaya, ... kaya apa ambane? Kaya, amarga aku ngerti, kaya kaca web sing dicithak koran kasebut, lembaran umume amba.

Martin: Ya, saiki dheweke luwih gedhe tinimbang sing gedhe-gedhe.

Austin: Tenan?

Austin: Rasane kabeh padha loro utawa setengah meter. Lan saben stasiun udakara udakara siji lan dhuwur. Lan kabeh mesin kasebut dawane 100 meter, dawane 120 meter.

Austin: Apa iki Heidelberg sing diasilake utawa ana…? Apa sampeyan ngelingi pabrikan saka ...?

Martin: Ya, aku bisa uga Heidelberg. Aku mikir minangka produsen mesin cetak paling gedhe nalika semana.

Austin: Ya, aku mikir, apa wae, isih ana. Maksudku, dheweke luwih akeh kompetisi saiki, nanging isih katon standar, Mercedes mesin cetak. Lan, sampeyan biasane luwih dhisik ing sisih pra-penet.

Martin: Ya, aku wis tekan pre-press, ya.

Austin: Sampeyan wis ngobrol karo sawetara minggu kepungkur nalika kita mangan awan babagan iki, kanthi ringkesan proses produksi kabeh lan bisa, umpamane, prédhiksi kemungkinan bottlenek ing proses kasebut lan cara ngindhari. Lan duwe wong pra-pencet kaya sampeyan komunikasi karo wong finansial ing mburi. Urut saka, sampeyan ujar manawa sampeyan wis ngetrapake keterampilan. Apa sawise magang ing kaloro ...?

Austin: Dadi, sajrone magang, kita bakal ngliwati kabeh departemen sing beda-beda. Sampeyan ngerti, kita bakal mbuwang sewulan, sampeyan ngerti sing nggawe silinder, utawa ing alat buku, utawa, sampeyan ngerti kaya ngono. Dadi, kita bakal nindakake fotografi, mula bakal mbuwang, kita kudu ringkesan babagan saben operasi, nanging ora akeh pengalaman. Mung duwe pangerten babagan kedadeyan ing endi lan liya-liyane. Lan aku kira bisa nguntungake nalika aku teka ing Selandia Baru sing perusahaane luwih cilik lan mung diimbangi, pokoke. Lan, mula luwih gampang ngerti babagan saben departemen lan apa sing ditindakake, ya. Dadi, operasi kasebut biasane dadi wong siji. Saben departemen utawa bisa uga wong loro utawa telu maksimal. Dadi, bisa uga printer kasebut luwih akeh wong [ora bisa dirungokake 00:04:31].

Austin: Lan piring kasebut digawe ing omah, ta?

Martin: Aku bakal nggawe piring, ya.

Austin: Lan, sampeyan bisa nggambarake proses kasebut sethithik babagan…?

Martin: Oke, ya, mungkin…

Austin: Aku takon, yen sampeyan duwe foto sing lagi di-retouch, apa isine? Apa ing kertas, utawa ing film, utawa kepiye, sampeyan ngerti, aku ora…

Martin: Gumantung, ya, biasane, bakal ana ing endi wae… foto bisa ditampilake minangka slide, semacam, transparansi, transparansi amarga [SP], mula luwih gedhe. Umume 8 nganti 10 inci, utawa 4 kanthi 6, utawa liya-liyane. Kabeh mau minangka cetakan warna amarga, nalika semana, sampeyan nindakake… kaya, saben perusahaan, perusahaan cetak ... Kaya, yen sampeyan duwe pariwara, umpamane, sampeyan wis ngerti sawetara wiski utawa semono uga pariwara kasebut kudu mbukak 5, utawa 6, utawa 10 majalah sing beda-beda, wiwit nomer minggu mula, terus, banjur saben perusahaan percetakan sing nyithak kasebut kudu nggawe pamisahan warna lan piring dhewe.

Supaya sampeyan bakal ngirim 10 utawa cetakan utawa slide warna sing padha. Biasane, ora ana ruang, angel banget kanggo nggabungake transparansi, nggabungake teks lan liya-liyane menyang transparansi. Dadi, perusahaan kudu nggabungake teks lan gambar dhewe. Lan dadi kontrol sing kurang kanggo agensi pariwara. Dadi kanggo pengiklan, mula dheweke luwih seneng nggawe cetakan. Dadi, dheweke bakal ngirim 20 utawa 10 cetakan sing padha kanggo macem-macem perusahaan.

Austin: Nanging, mula sampeyan entuk salah sawijining transparansi kasebut utawa salah siji saka cetakan kasebut, banjur sampeyan kudu nyetel.

Martin: Ya, apa sing bakal ditindakake, aku bakal nyelehake iki ing kamera proses, kayata, kamera gedhe. Dadi, semacam, kaya sing sampeyan duwe vertikal sing, kaya ukuran sing ukurane nganti, aku ora ngerti, 3 nganti 4 kaki utawa sing asli. Lan, banjur duwe kanvas horisontal lan sampeyan bakal duwe luwih gedhe ... Dheweke kalebu, kaya ing rong kamar, ing endi sampeyan bakal entuk film, sing negatif ing kamera kamar beda saka ngendi…

Austin: Nglindhungi.

Martin: … Ya, ing endi bagean sing nglindhungi. Lan sampeyan banjur bakal nggawe pamisahan warna kanthi masang saringan warna. Dadi, sampeyan bakal nggawe papat warna negatif kanggo masing-masing gambar warna kasebut, sing kuning, magenta, cyan, lan sing ireng, kanthi nggunakake warna sing beda ing bunder warna. Nanging masalahe yaiku ing tangan siji, sampeyan duwe… kanthi teoritis, sing bakal sukses persis, sampeyan bakal entuk persis, yen sampeyan menehi filter ijo, sampeyan bakal entuk bagean magenta ing foto kanthi teoritis. Nanging ing efek nyata, [ora keprungu 00:07:41] minangka tinta, umume, lan liyane entheng. Dadi, sampeyan duwe lampu lan ora bakal nambah. Dadi, sampeyan duwe kesalahan lan warna tartamtu, utamane, warna kulit, lan coklat, lan sayuran ijo lan warna kasebut biasane dadi muddy. Dadi, kita kudu mbenerake, mula, babagan negatif iki, warna papat warna kasebut sing bakal dadi [crosstalk 00:08:08].

Austin: Lan kepiye carane nggawe koreksi? Apa tegese?

Martin: Ya, apa sing kita lakoni ing jaman semana, kita bakal njupuk gambar tartamtu, ujar warna kulit lan wajah, sampeyan ngerti, klambi sing dipakai wong kasebut, sampeyan ngerti, utawa latar mburi lan ijo, sampeyan ngerti, kaya malah banyu biru utawa liya-liyane. Lan kita bakal nemtokake poin kasebut kanthi njupuk warna asli negatif utawa nyithak lan kanthi densitometer, ngukur proporsi saben warna lan [ora bisa didengar 00:08:46]. Dadi proporsi warna kuning, magenta, cyan, lan ireng. Banjur kita bakal njupuk sing negatif lan ngukur ing titik sing padha kepadatan, lan banjur duwe konverter sing bakal ujar, kaya, yen kita ngowahi negatif dadi positif, mula kita bakal duwe kerapatan ing kana Lan, sampeyan bakal ngerti, kayadene ora cocog lan sampeyan kudu mbenerake kanthi nyuda sawetara kerapatan warna, ing warna ireng lan putih negatif utawa nambah tinta lan nambah Kapadhetan.

Austin: Lan banjur bakal mengaruhi layar, piring sing digawe?

Martin: Ya, layar, mung bakal ditampilake mengko. Lan uga kanggo nyithak gravure, isih kalebu setengah. Dheweke, kaya, swarane terus-terusan. Dheweke dudu halftones lan mung disaring banjur diowahi dadi halftones sawise rampung. Dadi, ana cetakan offset sing sampeyan lakoni kanthi langsung. Yen sampeyan nggawe sing negatif, dheweke bakal negatives layar ing sudhut sing beda kanggo macem-macem warna.

Austin: Lan piring kasebut kalebu plastik utawa…?

Martin: Ing kana, nalika aku nyambut gawe, piring kasebut ana silinder, iku padha karo polong kromo. Ora, dheweke iku silikon tembaga.

Austin: Lan, banjur sampeyan bakal mbungkus piring kasebut, ta?

Martin: Ora, ora, dheweke bakal entuk, banjur bakal [ora keprungu 00:10:14] negatif utawa positip, dheweke bakal nyelehake film… Apa sing sampeyan sebut? Sampeyan bakal sijine film kanthi ukuran kabeh silinder, sampeyan ngerti, mula sejatine aku ora ngerti, bisa uga 24 utawa 36 kaca majalah kasebut ing silinder kasebut miturut cara dilipat, lan dipotong , lan liya-liyane. Banjur bakal nggawe film kasebut, lan bakal nggawe negatif gelatin maneh. Lan prekara gelatin kasebut bakal dipasang ing silinder tembaga lan silinder tembaga banjur bakal terukir ing asam. Dadi ing kana [crosstalk 00:10:56] ana kurang kerapatan. Bakal luwih jero maneh lan liya-liyane. Banjur sawise rampung, yen wis mlaku dawa, dheweke bakal ditarik menyang silinder kanggo njaga [crosstalk 00:11:11].

Austin: Lan tegese tegese silinder mung bener kanggo proyek kasebut. Banjur padha kudu…

Martin: Ya, ya, sawise iku, sampeyan ora bisa nggunakake maneh. Dheweke bakal narik krom kasebut, banjur tembaga bakal, bakal diowahi dadi nambah luwih akeh. Minangka proses sing larang banget lan, kaya sing sampeyan bayangake, yen sampeyan nggawe kesalahan ing salah sawijining prekara kasebut, iku bakal dadi biaya sing larang banget, larang banget. Aku kelingan, sajrone magang, aku nuli tindak menyang departemen, sampeyan ngerti, karo telu utawa papat magang, lan ditampilake beda ... Lan kita ditampilake ing bagean [SP], sadurunge nggawe film gelatin iki, mbabarake film rampung ing gelatin film. Salah sawijining… kedadeyan sing biasane ana ing kaca judhule katalog cetakan 4.8 yuta kasebut. Lan salah sawijining magang nunjuk lan ujar, "Apa kudune musim semi '73 lan ora musim semi '72?" Banjur padha lunga, "O, kurang ajar." Banjur salah sawijining magang weruh, sampeyan ngerti, amarga yen sampeyan melu banget, sampeyan cenderung ora nggatekake jinis-jinis kasebut, sampeyan ngerti. Dadi, sampeyan ngerti, kanggo wong njaba teka lan ndeleng, sampeyan ngerti.

Austin: Ya, dakkira ing pengalaman winates lan para pelanggan lan pamirsa, tegese, ana akeh situs web sing ora bisa nggawe bukti. Sampeyan ngerti, umume duwe, lan umume ana ing Jerman, dheweke mung duwe penafian sing ujar, sampeyan priksa kothak iki, sampeyan setuju yen sampeyan wis nyinaoni babagan karya seni sampeyan. Lan yen sampeyan pengin mriksa, sampeyan kudu mbayar € 10 lan kita bakal njupuk wektu kanggo mriksa, banjur bakal menehi email marang sampeyan PDF. Ya, kita nindakake mung minangka layanan, amarga, tegese, aku nindakake ing tangan siji kanggo para pelanggan, nanging umume aku nindakake kanggo timku lan aku amarga ora ana sing seneng nindakake tugas sing padha kaping pindho. Maksude, rasane ora kepenak, bener? Nanging, sanajan isih, sanajan, sampeyan ngerti, ing pirang-pirang ewu proyek sing kita lakoni setaun, sampeyan ngerti, lan sanajan, kaya ngono, sampeyan ngirim bukti marang wong kasebut lan sampeyan ujar, "Mangga wayahe maca, , mriksa kaping pindho. Sampeyan ngerti, kita pancen sibuk. ” “Yo, iyo. Ora, apik. Mlaku wae. ” Sampeyan ngerti, banjur mbukak, sampeyan kirim. Banjur sampeyan ngerteni, ngerti, banjur entuk email sabanjure, "Ya, nomer telpon salah." Lan banjur, perspektif, perspektif iku salah. Utawa, kita mesthine kudu mbenerake, piye wae.

Untunge, sawise pirang-pirang taun, aku duwe program sing diarani program Whoops. Lan jarene, lan iki pancen layanane, kita bakal ngasilake proyek kasebut kanggo biaya produksi, oke, dadi sampeyan ora mbayar biaya plus markup. Kita mbukak maneh. Kita kudu nglampahi tugas dhasar sing padha maneh, sampeyan ngerti, isih kudu, sampeyan ngerti, mriksa file anyar, lan, sampeyan ngerti, nyiyapake pers, lan rampung kabeh. Nanging aku kira ide kasebut, maksudku, supaya ora ngirim pelanggan nesu banget, sampeyan ngerti, "Ah!" sampeyan ngerti, lan banjur ora nate bali, semacam. Nanging, aku ora mrene kanggo ngobrol babagan awake dhewe. Dadi, oke, mula iki minangka press gravure lan taun-taun apa, kapan lagi?

Martin: Wiwitane nganti pertengahan taun 70an, '72 nganti '75 utawa liya-liyane sing daklakoni.

Austin: Lan sing ana ing Bremen?

Martin: Iku ing Hamburg.

Austin: Ing Hamburg. Wow, banjur sampeyan pindhah menyang New Zealand, lan sampeyan makarya ing toko offset sing luwih cilik. Lan sampeyan isih ...

Martin: Mula, nalika wiwitan, aku uga duwe transparansi retouching kanggo sawetara taun, ya.

Austin: Dadi kaya freelance menyang macem-macem kopi cetak?

Martin: Ya, umume kanggo agensi pariwara utawa tukang foto, ya, lan sejatine ora ana hubungane karo toko cetak.

Austin: Dadi, kenapa printer ora ngatur bagean kasebut? Napa agensi kasebut? Amarga dheweke pengin menehi komentar babagan tampilan kasebut?

Martin: Umume, biasane amarga pelanggan bakal teka… umume, aku 90% saka apa sing kita lakoni ing industri cetak yaiku pariwara lurus utawa adhedhasar pariwara. Saben majalah biasane adhedhasar penghasilan liwat pariwara. Dadi, klien bakal pindhah menyang agensi pariwara kanggo, sampeyan ngerti, kaya, kampanye, nggawe penampilan, nggawe logo, banjur pariwara, lan, sampeyan ngerti, pariwara kanggo dheweke, lan liya-liyane. Lan kanggo mesthekake yen ing kabeh majalah sing bakal nyithak pariwara, padha duwe…

Austin: Konsistensi.

Martin: … Secara terus-terusan, supaya aku bisa kerja langsung menyang agensi pariwara lan aku bakal dikirim menyang perusahaan percetakan sing kapisah kanggo nggawe pemisahan warna dhewe.

Austin: Oke, iku masuk akal. Dadi sampeyan isih bebas ... Oke, aku isih durung ngerti, sampeyan kudu ngerti, kaya kanggo wong, generasi, aku isih durung ngerti kepiye carane ngirim. Dadi, dheweke bakal menehi salah sawijining transparansi sing sampeyan gunakake utawa nyithak, cetakan fisik?

Martin: Ya, aku asring, ujar yen sampeyan duwe…

Austin: Aku nyoba nglukis gambar, kaya apa sampeyan nganggo kuas sikat ing ndhuwur cetakan fisik?

Martin: Ya, ya, bener.

Austin: Banjur nggunakake…

Martin: Utawa sawetara transparansi utawa etching karo asam lan barang-barang kaya.

Austin: Dadi yen sampeyan lagi etched, kepiye sampeyan…? Apa media ing kene digunakake? Sampeyan uga…

Martin: Film warna, ya.

Austin: Oke Banjur sawise potongan kasebut, grafis diowahi, dheweke njupuk foto anyar nganggo kamera sing sampeyan jelasake?

Martin: Ya. Ya.

Austin: Maksudku, apa sing bakal kita lakoni…

Martin: Banjur kita bisa nggawe pamisah warna saka siji, ya. Apa sing bakal daklakoni nalika njupuk foto-foto kasebut, sejatine, apa sing sampeyan lakoni ing Photoshop saiki. Iki mung rampung kanthi tangan nganggo sikat lan kulit kepala lan barang-barang kaya ngono. Dadi, [crosstalk 00:18:04], mangkana.

Austin: Ya, lan sing dakkarepake, gambar sing dakkarepake nggambar. Amarga nalika ana wong diwasa saiki, lan nindakake kabeh kanthi digital, dheweke ora duwe apresiasi. Maksudku, kita ora bisa ngubungi, pancene, sepira kerjane, sampeyan wis ngerti saben proses, lan suwene saiki. Lan sanajan ing jaman saiki, prekara isih rame. Lan isih rumit. Lan bisa uga ana alangan anyar, alangan anyar sing ana amarga teknologi kasebut. Ayo kula takon sampeyan iki. Nalika pencetakan digital diwiwiti, apa sampeyan rumangsa duwe papan? Utawa apa sampeyan rumangsa kaya…? Apa sampeyan duwe pendapat adhedhasar karya sing wis rampung lan pencetakan digital anyar?

Martin: Pengalaman dhewe karo, sampeyan ngerti, sejatine, kanggo aku, iku wajar, mula, yen sinau Photoshop. Lan aku pancen nyoba kanggo perusahaan sing dakgawe. Aku nyoba versi Photoshop sing pertama banget kanggo didol. Lan bosku pengin menehi pendapat babagan iki. Lan aku kerja bareng. Sampeyan ngerti, kaya jaman semana, kayadene ana komputer alon. Lan, Macintosh isih dadi kothak, sampeyan ngerti? Lan aku duwe gambar ireng lan putih sithik, lan aku kudu ngowahi. Banjur, kita mudhun ing ngisor, kita nyithak film, sampeyan ngerti, minangka film positif, nanging layar, ya, print layar. Lan aku mikir gambar kasebut kira-kira, aku ora ngerti, 5 nganti 10 sentimeter utawa liya-liyane, maksimal. Lan dakkira sawise aku wis mbenerake Macintosh supaya bisa ngolah input lan sejatine, bisa digunakake, sampeyan ngerti, pangowahan sing kudu ditindakake, butuh wektu setengah jam nganti sejam utawa kaya ngene, lan katon ireng lan putih. Malah ora ana ing warna, lan sejatine, kanggo nyithak prekara kasebut bisa njupuk rong utawa rong jam maneh. Lan, sampeyan ngerti, rumit banget, dadi saranku marang bosku yaiku, “Lali wae. Koreksi digital gambar ora bakal bisa digunakake. Yaiku mesin pembukuan. Komputer kudu digunakake kanggo pembukuan. ” Aku rada mandheg miturut pendapatku.

Austin: Ya, nanging aku bisa simpati karo ora efisien ing teknologi awal. Kayane kaya ngono, sampeyan ngerti, ana wong sing kudu, frustasi, sampeyan ngerti, kita wis nindakake cara iki sajrone 30 taun, utawa suwene lan perkara anyar iki ora ' t cukup ana, sampeyan ngerti.

Martin: Ana akeh masalah, kayata, saka konvensional menyang digital, kanthi teknologi sing ora akeh, nanging dumadakan, macem-macem wong bakal njupuk keputusan babagan cara nindakake perkara sing sejatine ora duwe latar mburi ing teknis sing. Lan supaya aku eling, nalika semana, aku bakal rampung pamisahan warna, lan sampeyan ngerti wis siyap dilebokake ing piring, nanging aku ora duwe asline, aku ora duwe negatip asli, mula aku ora bisa mbenerake ing. Lan yen ana kesalahan, aku mung bisa nelpon pelanggan lan ujar kaya, "Dheweke kudu nggawe cara iki kanthi beda, desainer kudu nindakake iki kanthi beda." Lan desainer bakal ujar, "Apa sih?" Amarga ora ngerti, sampeyan ngerti sawetara prekara sing kudu sampeyan priksa manawa ora, mula ora bakal bisa mlaku kanthi bener.

Austin: Ya, lan saiki nganti saiki. Amarga, maksudku, sedhih banget, nanging bocah sing ndownload versi Photoshop sing retak lan sampeyan ngerti, nggabungake logo lan, sampeyan ngerti, wiwit… Maksudku, saiki akeh wong sing cepet nyebut awake dhewe , "Oh, aku desainer," sampeyan ngerti, "Aku dadi pembuat film," sampeyan ngerti. Lan isih ana, ing sisih siji, sampeyan ngerti, ana prekara sing bakal dikandhakake kanggo jinis kasebut, sampeyan ngerti, keberanian sing dibutuhake, kaya ngenalake awake dhewe, lan, sampeyan ngerti, palsu nganti sampeyan bisa ngrampungake. Maksudku, iku sisih siji, nanging apa sing sampeyan ucapake pancen bener banjur sampeyan bakal dadi wong liya, lan aku uga salah, amarga ana ing posisi sing sampeyan njupuk keputusan sing penting lan sampeyan ora ngerti ora duwe keahlian sing dibutuhake supaya duwe perspektif sing jelas. Maksude, ing jaman awal dadi freelancer lan kerja dhewe, akeh situs web kanggo wong, bisnis cilik, lan individu. Lan aku bakal adol, sampeyan ngerti, aku bakal ujar, "Ya, aku bisa nggawe situs web." Lan sejatine, tegese, aku bisa, ngerti, ngatur WordPress, lan nggawe grafis, nanging sejatine aku dudu programmer, sampeyan ngerti, aku dudu coder.

Dadi kedadeyan sawetara kaping nalika aku adol kesepakatan, nulis kontrak, dibayar. Banjur sawise nggarap proyek suwene rong wulan, kita tekan titik nalika pelanggan njaluk aku nggawe teknis, aku ora duwe kemampuan kanggo nindakake, sampeyan ngerti. Aku butuh situs web duwe fungsi PHP, utawa fungsi JavaScript, utawa apa wae. Lan aku uga ngarep-arep, yen isih duwe dhuwit saka proyek kasebut, aku bisa uga nggawa wong njaba kanggo nindakake potongan kasebut. Nanging, maksudku, pungkasane nggawe aku metu saka jagad kasebut, amarga sanajan aku seneng nindakake, lan aku kepengin banget, lan ana aspek sing apik, aku ora kabeh. -kompass, sampeyan ngerti, ngrampungake solusi web kaya wong. Ya, dadi dakkira, kanthi jagad cetak, ora beda amarga kita adol cetak kanthi online. Dadi, kita uga ora ngerti, sampeyan ngerti, kita malah ora lungguh ing kamar karo pelanggan. Lan arang banget, nalika ngobrol karo telpon karo pelanggan. Dadi kita entuk file liwat email, kita ndeleng, nggawe bukti, nginterpretasikake apa sing dipercaya, lan sampeyan nampani kabeh pelanggan, nanging akeh banget. Kita duwe akeh agensi pariwara karo ahli Photoshop super profesional, ahli Ilustrator, sekolah ing sekolah seni, sampeyan ngerti kabeh. Nanging sampeyan uga wis ngerti, jinis, wong DIY sing, sampeyan ngerti, nonton sawetara tutorial lan, wong-wong sing ngirim file, lan kita nyoba nampa keahlian sing akeh yaiku nantang Kadhangkala, sampeyan ngerti.

Martin: Aku mikir, saka apa sing dakdeleng, aku wis suwe ora nggarap iki lan wis suwe ora nggunakake Photoshop, nanging dakkira, saka sing dakdeleng, piranti lunak uga wis apik. Kaya ngono, aku kelingan yen ana salah sawijining prekara sing dadi masalah yaiku, ing tangan siji, kaya, ujug-ujug para perancang sing bakal, kaya, kaya nemtokake, sampeyan ngerti, warna, lan teks , lan jinis jinis apa, sing sadurunge, nanging nganggo piring cetak sing digawe. Kaya ngono, kayata, aku kelingan ngomong karo kepala departemen para desainer lan ujar kaya, "Wong-wong iki, ujug-ujug, dheweke kudu ngerti luwih akeh babagan teknis tinimbang sing sadurunge." Lan wong lanang kasebut ujar, "Ora, aku ora pengin dheweke ngerti, amarga nyuda kreativitase." Lan aku kelingan pancen ora kepenak babar pisan, nanging aku uga bisa ndeleng tujuwane, nanging uga perkara loro-lorone.

njaluk Peppermint Nganyari!

Kanggo kupon, penawaran rahasia, tutorial desain, lan warta perusahaan.

Ndaftar Newsletter / Registrasi Akun (popup)

"*"nuduhake kolom sing dibutuhake

Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
Apa 6 + 4?
Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

Nyuwun Kutipan lan Konsultasi Gratis

Kutipan Minimal

jeneng
Marang babagan proyek sampeyan lan kita bakal menehi konsultasi kreatif lan pricing rega.
Nyelehake file ing kene utawa
Maks. ukuran file: 25 MB.
    email(Dibutuhake)
    Ngendi kita ngirim email rekomendasi produksi lan penawaran?
    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Penipu sialan.
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.

    Temokake ing sosial

    Gabung kanggo Tips Desain & Diskon Khusus

    Mangga ketik nomer saka 10 kanggo 10.
    Apa 6 + 4?
    Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.