Најчесто поставувани прашања

Популарни членовите

Како да направите подготвена машина за печатење на писма

Подготвувањето на пресата и формата што треба да се отпечати е најважната операција на машината за печатење. Процесот се состои од прилагодување на впечатокот… Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Водич за печатење во буква: Што е тоа и зошто е важно?

Водич за печатење буквите од печат Извор: Дизајн Шакер Печатењето букви е уметничка форма што постои од 1450 година. Заслугата за неговото создавање ја има германскиот златар,… Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Како се викаат деловни картички на англиски, германски, шпански и други јазици?

На англиски јазик, тие се нарекуваат „деловни картички“. Auf Deutsch werden sie “Visitenkarten” гениант. En español, se llaman “tarjetas de presentación”. En français, на les appelle des Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Алатка за конверзија на дебелина и тежина на хартија - Царско кон метричко - Поени (pt), MM, GSM

Поени (pt) Инчи Милиметри GSM 16 0.016 0.4064 350 18 0.018 0.4572 20 0.02 0.508 22 0.022 0.5588 24 0.024 0.6096 28 0.028 0.7112 32 Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Која е разликата помеѓу слепото и регистрираното втиснување?

Прво, што е втиснување? Втиснување е импресионирачки дизајн или декорација со или без печатена слика. Целиот процес на втиснување е многу добар Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Тежини на хартија: PT, LB, GSM - Споредба

Тежини на хартија: PT, LB, GSM Ако барате добри залихи на картички, нашите залихи се мерат во PT што се залага за поени и Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Големина на # 10 плик: Кој е плик # 10 и колку е голем?

Големината на типичен # 10 коверт е 9.5 x 4.125 инчи… и ако купите големина со прозорец, поставувањето на прозорецот ќе биде Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

ШТО Е НАЈГОЛЕМИОТ ФОНТИЛНО ГОЛЕМИНА ТРЕБА ДА СЕ УПОТРЕБА?

Кога барате големина на фонт за вашата работа за печатење, има многу фактори што треба да ги земете предвид за да добиете Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Користење на Microsoft Word за правење деловни картички

Визит картичките оставаат траен впечаток. Визит-картичката може да ја направи или наруши вашата деловна активност. Може да привлече повеќе клиенти кон вас исто како Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Како се разликуваат трудовите без киселини и архивските трудови?

Луѓето често се збунети околу разликата помеѓу архивските трудови и трудовите без киселини, па затоа имаат тенденција да поставуваат многу прашања. Разберете го ова: без киселини Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Која е големината на визит-картичката во пиксели

Можеби имаше време кога сите визит карти беа со иста големина (барем сите визит карти во ист географски регион), но тоа Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Водич за тежината и дебелината на основата на хартијата @ Print Peppermint

Размислете за најдобрата визит-картичка што некогаш сте ја предале. Надвор од тоа како изгледаше, како се чувствуваше? Дали беше тежок, густ или нефлексибилен? Графички Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Најдете н on на социјална мрежа

Придружете се за совети за дизајн и специјални попусти

Внесете број од 10 до 10.
Што е 6 + 4?
Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.