Речник: Печати Лингво и речник

Популарни услови и дефиниции

Што е: Отпорност на абење?

Степенот на матење и стискање што може да го издржи хартијата без да стане бескорисна или безвредна

Прочитај повеќе

Што е: Апсорпција?

Се однесува на карактеристиките во рамките на хартија што и дава можност да апсорбира течности што се во контакт со неа. Примери може да вклучуваат вода, пијалоци Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: Преклопување хармоника?

Се однесува на одредена шема на преклопна хартија. Името потекнува од формата на хартијата кога се расплетува (како хармоника)

Прочитај повеќе

Што е: Ацетат доказ?

Се однесува на доказ за печатење кој има ацетат по природа. Овој доказ се користи за да бидете сигурни дека боите за печатење што се очекуваат се направени Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е тоа: Хартија без киселина?

Хартии кои се целосно ослободени од присуство на киселина. Овој вид хартија обично има алкална природа. Ова му дава можност да Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: Киселина?

Нивото или степенот на киселина што се наоѓа во која било хартија или во нејзината супстанција кога се споредува со нивото на pH. Добивање 7 до Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: Против зрното?

Правилната локација или позиција на влакната во хартијата. Важно е да се преклопи со зрното, а не против зрното. Доаѓа … Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: Хартија исушена во воздух?

Хартија што се исуши со употреба на топол воздух. Топол воздух се разнесува во хартијата, а ништо не го задржува парчето… Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: Алкохол?

Погледнете ги течностите што би ги користела машината за печатење за да бидете сигурни дека површинскиот напон на водата е намален. Алтернативите на алкохолот би Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: Алуминиум?

Прес-плоча направена од метал. Ова обично се користи кога се занимавате со офсет-литографија. Често се користи во долги или умерени трчања. Овие Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: Картички за објавување?

Овие се однесуваат на коверти што одговараат заедно со картички. Обично можете да ги најдете кога има свадби или важни објави.

Прочитај повеќе

Што е: Антички финиш?

Се однесува на завршница што се користи за хартии. Овие завршувања обично можете да ги најдете во насловни документи или книги. Овие завршувања обично доаѓаат со Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: Престилка?

Се однесува на просторот што се создава на работ на преклопот (обично се користи при врзување). Обично ќе го најдете на француски набори. Нивната Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: Архивска книга?

Се однесува на хартија која е без киселина и е отпорна на форми на распаѓање. Неговата функција е да ги натера документите за хартија да траат подолго.

Прочитај повеќе

Што е тоа: Вештачка пергамент?

Хартија која е слабо формирана или има многу слаба формација

Прочитај повеќе

Што е: Уметнички дела?

Ова се користи за да се однесува генерално на секоја ставка или материјал што се користи, прилагодува или подготвува за процесот на печатење.

Прочитај повеќе

Што е: Асцендентори?

Ова се буквите со мали букви. Ова конкретно би се однесувало на врвовите на тие букви.

Прочитај повеќе

Што е: Притисок на задниот цилиндар?

Тоа се однесува на степенот на притисокот што се врши за да се осигура дека сликата што треба да се пренесе на the Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: 'рбетот?

Ова е популарно познато како 'рбет. Едноставно се однесува на грбот на врзаната книга.

Прочитај повеќе

Што е: Поддршка?

Се однесува на процесот на обратна страна на хартијата што се печати дури и во ситуација кога е веќе отпечатена на Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: Багасе?

Се однесува на растителни влакна или шеќерна трска која е смачкана. Неговата функција е обично поврзана со производство на документи.

Прочитај повеќе

Што е: Баги ролна?

Ова е дефект на ролната од мелницата што е предизвикано од промена на тежината на основата на мрежата или дебеломерот. Резултатот од Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е: Бенд?

Дефинирано е на три начини; Може да се однесува на ленти што се метални. Овие ремени ќе се чуваат во материјали или картони што се Прочитај повеќе

Прочитај повеќе

Што е тоа: бариум сулфат?

Ова е супстанца која се користи првенствено за белците. Ова се користи како алтернатива на рефлектирачкиот дифузер кој е на 100%

Прочитај повеќе

ГОРДО СЕ СЛУЖУВА

Треба нешто диво?

Придружете се за совети и попусти за дизајн!

Е-пошта
Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.

Најдете н on на социјална мрежа