слика-збор

Технолошки трендови на веб за печатење 2022 година

, Технолошки трендови за веб за печатење 2022 година

Веб за печатење бележи огромен раст. Оваа технологија им помага на бизнисите со печатење да создадат значителни можности во онлајн светот.

Без потреба од традиционалниот и сложен процес на развој на веб-локација, бизнисите можат да ги користат продавниците од Web to Print Store за да ја лансираат својата продавница. Овие готови продавници доаѓаат со сите основни карактеристики што им се потребни на бизнисите за да почнат да продаваат сопствени производи преку Интернет.

Дополнително, бизнисите можат да интегрираат Web to Print Design Tool за да овозможат прилагодување на производот во нивната продавница, со што ќе го подобрат искуството за купување.

Додека технологијата ви помага да ги постигнете сите ваши деловни цели, треба да бидете во тек со тековните случувања во Web to Print за да останете конкурентни.

Како што влегуваме во новата година, оваа објава ќе ви помогне да добиете целосен преглед на трендовите што ќе останат релевантни во 2022 година и годините што следат.

1. Автоматизацијата за печатење не е луксуз, туку приоритет

Автоматизацијата веќе подолго време е на листата на најновите трендови на W2P. И тоа нема да избледи наскоро. Сè повеќе бизниси ја сфаќаат предноста на автоматизацијата за да ги направат нивните процеси поефикасни и попродуктивни.

Автоматизацијата во печатењето е поврзана со автоматизација на работниот тек. Но, зошто е тоа толку важно? Како сопственик на печатарски бизнис, треба да се грижите за повеќе работи. На пример, кратко време на испорака, добар квалитет на печатење, нула грешки, навремена испорака и испорака, итн.

, Технолошки трендови за веб за печатење 2022 година

За успешно справување со сите овие аспекти, важно е да ги оптимизирате вашите деловни процеси. Неуспехот да се стори тоа води до значителни човечки грешки, губење време и на крајот доцнење во вашите посакувани деловни цели.

Автоматизацијата ви помага да ги намалите потенцијалните грешки и ги намалува задачите што се повторуваат. Тоа помага да се подобри ефикасноста, а вие и вашите вработени добивате дополнително време да се фокусирате на она што е навистина важно. Успешната автоматизација резултира не само со висока продуктивност, туку и со профитабилност.

Процесот на автоматизација на печатење не мора да биде сложен. За почеток, не треба да ја автоматизирате целата своја производна линија. Дури и најмал степен на автоматизација може да резултира со подобри резултати. На пример, разгледајте го процесот на проверка на уметничките дела.

Рачно контролираниот начин на проверка на уметничките дела е заморен. Тоа вклучува бескрајни циклуси на повратни информации, е-пошта, пораки итн., пред да се генерира датотека подготвена за печатење. Тоа го одложува процесот на печатење и исполнување на нарачките, што не е добро.

Меѓутоа, ако имате Решенија од веб до печатење како алатка за проверка на уметнички дела, можете да ги оптимизирате овие процеси и да ја подобрите ефикасноста. На пазарот, достапни се различни ERP за печатење кои не само што ви обезбедуваат алатка за одобрување уметнички дела, туку и помагаат да се насочат другите процеси.

, Технолошки трендови за веб за печатење 2022 година

Имањето на софтвер за Print ERP ќе ви овозможи да внимавате на сите клучни деловни операции на еден интерфејс. Можете да се грижите за сè, вклучително и управување со нарачки, работа за печатење, уметнички дела, управување со корисници, инвентар, понуди и многу повеќе.

2. Интегрирање Web to Print Store со партнер за исполнување

Технологијата Web to Print им го олесни на бизнисите со печатење да вршат онлајн операции. Клиентите можат да прелистуваат и да нарачуваат онлајн со продавницата на Web to Print. Сепак, треба да ја испратите и доставите нарачката навреме.

За брза испорака и исполнување на нарачката е неопходно да се има испорака во куќата или партнер за исполнување. Бизнисите се свртуваат кон исполнување од трета страна за да заштедат време и ресурси и да ја зголемат ефикасноста.

, Технолошки трендови за веб за печатење 2022 година

Компаниите за исполнување на печатење покриваат сè, вклучително и пакување, испорака, испорака и многу повеќе. Популарни даватели на услуги за исполнување печатење се Printify, Printful, Gooten, Zazzle, RedBubble итн.

Кога соработувате со овие услуги, треба да земете во предвид неколку работи. Некои фактори кои треба да се земат предвид се стандардите за квалитет, леснотијата на користење, прилагодувањето, конкурентните цени и флексибилноста.

3. Огромниот пораст на приспособувањето на производот

Бизнисите за печатење треба да гледаат подалеку од начините за обезбедување генерички производи и наместо тоа да се грижат за уникатните преференции на секој клиент. Тие сфаќаат дека секој купувач кој доаѓа во нивната продавница сака персонализиран производ кој најдобро одговара на нивните барања.

И затоа бизнисите почнаа да нудат приспособливи производи за да одговараат на очекувањата на нивните клиенти. Нудењето приспособување на производот доаѓа со многу придобивки како зголемен ангажман на корисниците, подобро задоволство на клиентите, подобрена лојалност на клиентите и повеќе конверзии.

Софтверот за веб за печатење како алатка за дизајнер на производи ви помага да започнете со прилагодување на производот на вашата онлајн продавница.

, Технолошки трендови за веб за печатење 2022 година

Откако ќе ја интегрирате алатката со вашата платформа за е-трговија, крајните клиенти ќе можат да ја користат алатката за да ги приспособат своите производи. На пример, ако имате веб-локација на Magento, треба да барате a Дизајнер на производи Magento тоа е компатибилно со платформата.

И B2B и B2C бизнисите можат да ја искористат алатката за да понудат приспособливи производи. Постојат многу алатки на пазарот од кои можете да изберете. Но, за одлични резултати, секогаш е добра идеја да се направи длабинско истражување.

Пред да зборуваме повеќе за алатката, ајде да погледнеме неколку примери на брендови кои нудат прилагодување на производот.

Најголем пример е малопродажниот гигант CustomInk кој продава низа производи, вклучувајќи облека, промотивни производи итн. Тие имаат посветена лабораторија за дизајн каде што купувачите можат да ја користат својата имагинација и да создаваат уникатни производи.

Bluesky е уште еден пример за персонализирани канцелариски производи како тетратки. Користејќи ја нивната алатка, клиентите можат да додаваат слики, да ги приспособат стиловите на рамката, да менуваат фонтови, бои итн.

Важно е да се инвестира во алатка која е богата со карактеристики, но лесна за употреба. Алатка со одличен UI/UX ќе ви помогне да испорачате успешно прилагодување. За помалку време и начин без грешки, крајните корисници можат да го завршат дизајнирањето на својот производ и да продолжат со купувањето.

Вообичаено, алатката ќе вклучува функции како уредувач на текст и слики, динамичен систем за цени, прилагодено прикачување слики, менаџер за позадина, уметнички дела и шаблони, управување со објекти и слоеви итн.

4. Подемот на технологијата за 3D печатење

3D печатењето оди на мејнстрим. Според извештајот на Smithers, пазарот на 3D печатење е подготвен за висок раст. Веројатно ќе се зголеми од 5.8 милијарди долари во 2016 година на 55.8 милијарди долари до 2027 година.

Во најосновна смисла, 3D печатењето е процес на создавање тродимензионални објекти врз основа на претходно дизајниран дигитален модел. Тоа е еден вид технологија на слоеви каде што произведувате производи со печатење слоеви по слоеви додека не го добиете финалниот производ.

3D печатењето е популарно познато како производство на адитиви бидејќи во овој процес, вие градите објект од нула за разлика од субтрактивниот метод на сечење или дупчење материјал.

, Технолошки трендови за веб за печатење 2022 година

Процесот на 3D печатење започнува со изработка на графички модел на објект кој треба да се отпечати. Објектот е дизајниран со помош на софтвер за дизајн со помош на компјутер.

Следниот чекор е да ја изнесете датотеката во софтвер за сечење кој го пресекува дизајнот во различни слоеви. Потоа ја извезувате новата датотека во 3D печатач, а тој ќе се справи со останатото.

Сега да зборуваме за придобивките од 3D печатењето. Најголемата предност на технологијата е тоа што заштедува време. Добивате резултати за што е можно помалку време со потребниот квалитет.

И затоа овој вид на производствен процес е познат и како брз прототип. Тоа е процес на изработка во еден чекор кој го минимизира времето на процесот и го испорачува финалниот производ со прецизност.

3D печатењето исто така ви дава слобода и леснотија на прилагодување. Производителите можат да ги менуваат обликот и дизајнот на производите за да ги задоволат специфичните барања на секој клиент.

Пример за 3Д печатење е Најк. Тој е еден од претходниците да ја искористи технологијата во индустријата за обувки.

5. Интернетот на нештата станува популарен

Четвртата индустриска револуција го менува начинот на кој компаниите ги произведуваат и дистрибуираат своите производи. Интернетот на нештата го допре и пазарот на печатење. IoT е клучната технологија за овозможување во индустријата 4.0.

Се фокусира на технологии како Интернет на нештата, вештачка интелигенција и машинско учење, Cloud Computing и Analytics и многу повеќе.

, Технолошки трендови за веб за печатење 2022 година

Исто како што четвртата индустриска револуција е релевантна за самоуправувачките автомобили, исто така е релевантна и за индустријата за печатење. Индустриските уреди, на пример, машините за печатење, се поврзани на Интернет. Тие можат да пренесат податоци што облакот автоматски ги анализира. Може да добиете увид за предвидливо одржување итн.

Интернетот на нештата во комбинација со 3D печатење помага во градењето производи по мерка со помош на податоците собрани од уредите за поврзување.

Завршни забелешки

За да се остане конкурентен, треба внимателно да се следат најновите случувања на пазарот.

, Технолошки трендови за веб за печатење 2022 година

Се чини дека автоматизацијата расте со молскавична брзина. Бизнисите го оптимизираат своето работење за да бидат попродуктивни и поефикасни.

Второ, ако не сте размислувале за прилагодување, сега е вистинското време. Со приспособливи производи, ќе можете да им дадете поголема вредност на вашите клиенти и да ја подобрите лојалноста на клиентите.

Од друга страна, 3D печатењето и IoT исто така полека добиваат на интензитет. Се надеваме дека оваа објава ви помогна да добиете јасно разбирање за актуелните трендови во технологијата Web to Print.

—————————————————————————————————

Автор Био:

, Технолошки трендови за веб за печатење 2022 година

Г-дин Пратик Шах е креативен раководител во Brush Your Ideas, врвен добавувач на технолошки решенија за веб-за-печатење кој нуди софтвер за прилагоден дизајн на производи, како и софтвер за веб-за печатење на продавница. Тој беше креативна и движечка сила во успехот на нашиот Алатка за дизајн на производи.

Следете повеќе: Twitter | Facebook | Скопје

добие Peppermint Новости!

За купони, тајни понуди, упатства за дизајн и новости за компанијата.

Регистрација на билтен / Регистрација на сметка (скокачки прозорец)

"*" Означува потребни полиња

Внесете број од 10 до 10.
Што е 6 + 4?
Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.

Побарајте бесплатен понуда и консултации

Минимален цитат

Име
Кажете ни за вашиот проект и ние ќе дадеме бесплатна креативна консултација и проценка на цените.
Drop датотеки тука или
Макс. големина на датотека: 25 MB.
  Е-пошта(Задолжително)
  Каде треба да испратиме по е-пошта вашата препорака за производство и да понудиме понуда?
  Внесете број од 10 до 10.
  Проклети измамници.
  Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.

  Најдете н on на социјална мрежа

  Придружете се за совети за дизајн и специјални попусти

  Внесете број од 10 до 10.
  Што е 6 + 4?
  Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.