Кој е Print Peppermint и зошто да не изберете?

Пријателски, мултиталентиран тим за дизајн и печатење со искуство да ви помогне да ги постигнете најамбициозните и креативни проекти со високи принтови за печатење.

  • Основана е во 2010
  • 2 локации: Далас, Тексас (Северна Америка) + Берлин, Германија (ЕУ)
  • Доверба од 10,000 XNUMX+ агенции и дизајнери
  • Клиенти: Google, Vice, Geico, NBA, Wendys
  • 5M + печати и работи ...
, За компанијата

Остин Терил

Извршен директор и креативен директор

Нашата приказна

, За компанијата

Назад во денот

Print Peppermint е роден од креативен колектив наречен „Темјан и Peppermint„се наоѓа во Далас, Тексас.

, За компанијата

Фокусирање на ласер

Назад кога, сторивме сè: веб, печатење, настани, но на крајот, сфативме дека Печати е навистина таму каде што е нашето срце.

, За компанијата

Растечки тим

Нашиот прекрасно разновиден тим на креативни професионалци се протега од Тексас кон ЕУ и Азија.

Нашите постојани преси

, За компанијата

Производител: Хајделберг

модел: Speedmaster XL 75

Бои: 4

Максимална површина за печатење: 27 "x 20"

Максимална брзина: 15000 листови / час

, За компанијата

Производител: Komori

модел: Литрон Г40

Бои: 4

Максимална површина за печатење: 40 "x 30"

Максимална брзина: 15000 листови / час

, За компанијата

Производител: Хајделберг

модел: Ветерница

Бои: 1

Максимална површина за печатење: 10 "x 15"

Максимална брзина: n / a

Ние сме страсни за печатење, дизајн и околина

Нашиот основен тим

, За компанијата

Остин Терил

Основач / креативен директор

, За компанијата
, За компанијата

Таро Вагонер

Водечки дизајнер

, За компанијата
, За компанијата

Сончеви шеќери

Раководител на логистика

, За компанијата

Заедно, решивме над 170,000 билети за поддршка на клиенти!

, За компанијата

Малори Хил

Графички дизајнер

, За компанијата
, За компанијата

Аатош Шарма

Дизајн на PrePress

, За компанијата
, За компанијата

Мачка со виножито

Менаџер на тимскиот дух

, За компанијата

Нашите вештини и експертиза

Кога се јавувате, разговарате или испраќате е-пошта со еден од нашите членови на тимот, добивате корист од консултација со тим кој има долгогодишно искуство во дизајн на печатење.

Ако откриеме недостатоци во вашиот дизајн, не се плашиме да ви кажеме (тоа е еден вид зошто не плаќате). Но, не грижи се, ќе одговориме со најразлични практични решенија за да обезбедиме совршено производство на печатење.

дизајн
%
%
Услуги на клиентите
%

Доверено од повеќе од 10,000 креативни организации, вклучувајќи:

, За компанијата
, За компанијата
, За компанијата
, За компанијата
, За компанијата

Најдете н on на социјална мрежа

Придружете се за совети за дизајн и специјални попусти

Внесете број од 10 до 10.
Што е 6 + 4?
Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.