Прилагодени магнети

Залепете ја вашата порака до фрижидерите, автомобилите или што било метал што можете да го најдете.

Направете сопствени магнети во која било форма или големина за да ги рекламирате вашите деловни активности, училиште или настани. Популарните употреби вклучуваат - магнети за автомобили, магнети за фрижидери и многу повеќе.

  • Печатење со целосна боја
  • Акции со магнетна поддршка
  • Стандардни форми или сопствено сечење
  • Отпорен и издржлив на временските услови

Често поставувани прашања за магнети

Дали вашите магнети се направени за внатрешна или надворешна употреба?

Зависи од. Магнети за автомобили и налепници за магнетски браник се направени за надвор. Некои од нашите помали магнети се подобро прилагодени во затворени простории, прегрнувајќи го фрижидерот на вашиот клиент.

Може ли момци да испечатите пластични картички за подароци со магнетна лента?

Да, иако не е понудено за непосредно нарачување на нашата страница (бидејќи проектите можат да варираат многу), ние сепак го нудиме како обичај. За да добиете цени, едноставно пополнете го нашиот формулар за сопствени понуди - овде

Дали е алуминиум магнет?

Алуминиумот се смета за немагнетен во нормални околности. Тоа е парамагнетски материјал, што значи дека има слаба привлечност кон магнетите. Не можете да ги набљудувате неговите магнетни својства во секојдневните искуства. На пример, нема да видите алуминиумски лист што се држи до магнетот на фрижидерот. Меѓутоа, кога е изложен на силни магнетни полиња, алуминиумот може да покаже магнетизам. Едно е сигурно, нашите магнетни визит-картички се дефинитивно магнетни и ќе се залепат за вашиот фрижидер како ничија работа. Можеби ќе ве интересираат и нашите метални визит-картички - побарајте понуда денес! (извор на слика: https://www.earth.com/earthpedia-articles/aluminium/)

Дали е магнетен нерѓосувачки челик?

Постои широко распространет мит за магнетното однесување на нерѓосувачкиот челик. Многумина веруваат дека сите видови нерѓосувачки челик можат да привлечат магнет. Тоа воопшто не е точно. Всушност, магнетите работат на некои видови нерѓосувачки челик. Постојат многу различни видови на нерѓосувачки челик, но можеме да ги класифицираме во две главни категории - аустенитски и феритски. Секоја класификација има единствени атомски аранжмани. Поради оваа причина, често се среќаваме со одредени нерѓосувачки челици кои не се магнетни и други кои се. Основните нерѓосувачки челици со феритна структура ќе привлечат магнет, додека почестите аустенитни типови ќе ... Прочитај повеќе

Од што се направени магнети?

Магнети се насекаде. Од нашите автомобилски мотори до нашите визит-картички, денес користиме магнети речиси во сè. Сепак, повеќето од нас навистина не разбираат од што се направени. Повеќето магнетни метали се вештачки направени. Феромагнетните материјали како железо, никел, кобалт и неколку легури на елемент од ретка земја може да се магнетизираат кога се изложени на силно магнетно поле. Магнетизирачките тела ќе ја насочат електричната струја кон немагнетизираните области, што предизвикува електроните да се порамнат. За возврат, ги прави материјалите магнетни. Во зависност од тоа како се направени, магнетите може трајно да ги задржат своите магнетни својства. … Прочитај повеќе

Кои метали се магнетни?

Феромагнетните метали се силно привлечени од магнетна сила. Најчестите метали кои се користат како магнети вклучуваат железо, никел и кобалт. Ретките земјини метали како неодимиум, гадолиниум и самариум исто така имаат силни магнетни својства. Секоја легура составена од феромагнетни материјали може да привлече и магнети. На пример, нерѓосувачките челици со високи концентрации на железо се магнетни. Други примери на феромагнетни легури вклучуваат хром и алнико. Металите кои имаат слаба привлечност кон магнетите се нарекуваат парамагнетни материјали. Магнезиум, литиум и молибден се неколку примери за нив. Нивната привлечна сила е значително послаба од онаа на феромагнетните метали. Во меѓувреме, металите кои… Прочитај повеќе

Кои стандардни форми ви нудат за магнетни деловни картички?

Print PeppermintМагнетните визит-картички во целосна боја доаѓаат во три основни форми: стандардна, заоблена и овална. Ако сакате да ја истакнете вашата компанија, ние исто така можеме да ви помогнеме да креирате единствена картичка преку нашиот магнетен градител со прилагодена форма. Нудиме и неверојатни визит-картички во форма на квадрат кои секако ќе го направат вашиот бренд незаборавен. Стандардна големина 2 x 3.5 инчи, стандардната големина е визит-картичка во форма на правоаголна форма. Магнетниот материјал е дебел 17-pt. Тој е флексибилен, но издржлив. Што се однесува до неговата фасада, таа се одликува со водоотпорна залиха, обложена со сјајна УВ завршница. Заоблениот исто така… Прочитај повеќе

ГОРДО СЕ СЛУЖУВА

Треба нешто диво?

Придружете се за совети и попусти за дизајн!

Е-пошта
Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.

Најдете н on на социјална мрежа