Метални визит-картички - бидете најдобриот лош.

Металните визит-картички ја даваат најхрабрата изјава со тоа што им даваат до знаење на вашите клиенти дека се грижите за фините детали.

Интересни написи поврзани со метални визит-картички

Ви треба инспирација? Проверете го нашиот блог за дизајн каде се занимаваме со секакви теми, од тоа што значи да се биде претприемач до нови и возбудливи дизајнерски трендови во светот на печатењето.

Најдете ја вашата инспирација >

Печатење со златна фолија vs Pantone Метални мастила против хартија од метална фолија наспроти ладна фолија против Скодикс

Научете како да додавате златна фолија на вашите бизнис картички, покани за свадби и налепници како професионален графички дизајнер! Остин, од Print Peppermint, споредува 6 од најдобрите начини за додавање златна фолија на вашите отпечатоци, вклучувајќи: втиснување со топла фолија vs PantoneМетално мастило наспроти вградена фолија против фолија Scodix наспроти хартија од метална фолија наспроти… Прочитај повеќе

10 златни правила на дизајнер на печатење

Како дизајнер, веројатно веќе сте добро упатени во светот на типографијата и графичкиот дизајн. Но, кога станува збор за печатење на вашите дизајни на хартија, можеби не знаете што е тоа за да изгледаат најдобро. За да помогнеме во овој проблем, сакаме да споделиме со вас 10 златни правила за дизајнер на печатење! Кога … Прочитај повеќе

Печати на Интернет Најдобро печати на Интернет Најдобри визит-картички

Топ 10 придобивки од метални деловни картички

Дали сте размислувале да купите метални визит-картички? Ако не, треба. Прочитајте за да ги дознаете придобивките од металните визит-картички. Секој ден во САД се печатат повеќе од 27 милиони визит-картички, што е еднакво на приближно 10 милијарди визит-картички печатени секоја година. Значи, ако ги сакате визит-картичките на вашата компанија… Прочитај повеќе

метални деловни картички се зголеми златото

Топ 10 метални деловни картички за да го инспирирате вашиот следен проект

Нема ништо лошо во надминувањето на нормата кога станува збор за носење визит-карта за да го инспирирате вашиот следен проект. Зошто да се задоволите со просекот и да се обидете со нормални слаби визит-картички кога ќе стигнете во вашиот џеб и ќе извадите метална? Зошто метални? Зошто дури треба да Прочитај повеќе

Печатете го најдобриот% наслов% на Интернет

4 идеи за визит-картички што прават добра прва импресија

4 идеи за деловни картички што оставаат добар прв впечаток Сакате вашата деловна картичка да го остави вистинскиот впечаток. Но, вашето пребарување за добри идеи за визит-картички не покажа никакви корисни резултати. Не грижи се, ние го имаме твојот грб. Проверете ги овие 4 супер креативни идеи за деловни картички! Клучен збор (и): идеи за деловни картички Бум Прочитај повеќе

Метални визит-картички Најчесто поставувани прашања

Кои метали се магнетни?

Феромагнетните метали се силно привлечени од магнетна сила. Најчестите метали кои се користат како магнети вклучуваат железо, никел и кобалт. Ретките земјини метали како неодимиум, гадолиниум и самариум исто така имаат силни магнетни својства. Секоја легура составена од феромагнетни материјали може да привлече и магнети. На пример, нерѓосувачките челици со високи концентрации на железо се магнетни. Други примери на феромагнетни легури вклучуваат хром и алнико. Металите кои имаат слаба привлечност кон магнетите се нарекуваат парамагнетни материјали. Магнезиум, литиум и молибден се неколку примери за нив. Нивната привлечна сила е значително послаба од онаа на феромагнетните метали. Во меѓувреме, металите кои… Прочитај повеќе

Од што се направени магнети?

Магнети се насекаде. Од нашите автомобилски мотори до нашите визит-картички, денес користиме магнети речиси во сè. Сепак, повеќето од нас навистина не разбираат од што се направени. Повеќето магнетни метали се вештачки направени. Феромагнетните материјали како железо, никел, кобалт и неколку легури на елемент од ретка земја може да се магнетизираат кога се изложени на силно магнетно поле. Магнетизирачките тела ќе ја насочат електричната струја кон немагнетизираните области, што предизвикува електроните да се порамнат. За возврат, ги прави материјалите магнетни. Во зависност од тоа како се направени, магнетите може трајно да ги задржат своите магнетни својства. … Прочитај повеќе

Кои бои за печат на фолија ви нудат? Може ли да изберам обичај боја на фолија?

Печатење со топла фолија Една од најпопуларните функции за печатење што ги нудиме е печат со топла фолија. Со малку топлина и притисок, можеме да нанесеме непроѕирен слој од обоена, металик, фолија. Кога се нанесува на визит-картички, добивате пигментирана метална завршница која сигурно ќе го привлече вниманието на луѓето. Можете да изберете од 15 стандардни бои за фолија за да создадете прекрасни визит-картички. Следниве бои се достапни за печатење со топла фолија: сребрена, холо-сребрена, бакар, длабоко сина, виолетова, светло розова, црвена, зелена, златна, холо-златна, сина, небесно сина, портокалова, црна и обичка. Печатење со ладна фолија Нудиме и широк… Прочитај повеќе

Дали е магнетен нерѓосувачки челик?

Постои широко распространет мит за магнетното однесување на нерѓосувачкиот челик. Многумина веруваат дека сите видови нерѓосувачки челик можат да привлечат магнет. Тоа воопшто не е точно. Всушност, магнетите работат на некои видови нерѓосувачки челик. Постојат многу различни видови на нерѓосувачки челик, но можеме да ги класифицираме во две главни категории - аустенитски и феритски. Секоја класификација има единствени атомски аранжмани. Поради оваа причина, често се среќаваме со одредени нерѓосувачки челици кои не се магнетни и други кои се. Основните нерѓосувачки челици со феритна структура ќе привлечат магнет, додека почестите аустенитни типови ќе ... Прочитај повеќе

Дали нудите ласерско сечење?

Да, ние нудиме услуги за сечење со ласерски матрици. Исто така познато како дигитално сечење со матрици, ласерското сечење со матрици вклучува ласери со голема моќност кои испаруваат, горат или сечат дизајн од кој било даден материјал. Во споредба со традиционалните техники, ласерското сечење нуди поголема прецизност и брзина. Можете да креирате уникатни форми користејќи кој било материјал што ќе ви текне. Дури и кога користите мали и тесни материјали за вашите проекти за печатење, можете да очекувате дека ласерите ќе испорачаат одлично ниво на детали за сечење. Благодарение на системите за ласерско сечење, ние сме во состојба да им обезбедиме на клиентите производи со висок квалитет по пристапна цена.

ГОРДО СЕ СЛУЖУВА

Треба нешто диво?

Придружете се за совети и попусти за дизајн!

Е-пошта
Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.

Најдете н on на социјална мрежа