слика-збор

Сè уште не е време да престанете со печатените реклами

Во овој дигитален свет што се појавува, приходите од печатените реклами се намалуваа со текот на годините, а потоа дојде пандемијата. Податоците покажуваат дека топ 25 весници во САД изгубиле 20% од нивниот печатен тираж во недела помеѓу првиот квартал од 2020 година и четвртиот квартал од 3 година. Сепак, сè уште е непрактично за брендовите целосно да го прескокнат овој медиум. И покрај пролиферацијата на интернет конекција и паметни телефони ширум светот, весниците остануваат веродостоен извор на информации за милијарди читатели.

Во 2021 година, приходите од тиражот на весниците ширум светот изнесуваа $ 46.45 милијарди, преку режимот на печатење, во споредба со 6.7 милијарди долари во дигитален режим. Само во САД, 70% од домаќинствата кои заработуваат повеќе од 100,000 долари прочитани весници.

, Сè уште не е време да се запре печатеното рекламирање

Image Извор: Statista

Во постпандемискиот свет, пазарџиите треба да бидат подеднакво пргави како и потрошувачите. Пандемијата го забрза трендот на присуство на сите канали и хибридни однесувања надвор од тоа како купуваат потрошувачите. Потрошувачите сакаат брендовите да им го понудат најдоброто од сите светови, виртуелни и лично. И не се работи само за весниците. Печатеното рекламирање може да вклучува и списанија, брошури, флаери и билборди. Така, печатените материјали може да се користат за таргетирање на многу специфична публика во публикациите специфични за содржината и индустријата.

Сликањето на маркетинг инка е од суштинско значење

Членовите на Меѓународна асоцијација за новински медиуми (INMA) нагласи го фактот дека приходите од рекламирање сигурно ќе се зголемат како што економиите ќе излезат од пандемијата. Во ова сценарио, брендовите треба да најдат попаметни начини за контекстуализирање на печатењето.

Во пошироката слика, секоја форма на рекламирање игра единствена улога. Печатеното рекламирање може да се смета за корисно за таргетирање на врвот на инка, што ја претставува фазата во која потрошувачите стануваат свесни за брендот и неговите производи и услуги. Спротивно на тоа, дигиталните реклами може да бидат посоодветни за конверзии од дното на инката. Копчињата CTA како „резервирајте сега“ или „купи сега“ можат да ја поттикнат продажбата.

Невронауката може да ја поддржи оваа идеја. Во една студија од 2015 година, беше утврдено дека печатените медиуми (содржини базирани на хартија и реклами) се подобри за потсетување на брендот, бидејќи нашите мозоци можат лесно да ги обработи. На пример, студијата спомна дека е потребна директна пошта 21% помалку когнитивен напор за обработка отколку дигитални медиуми. Во тестовите за меморија по експозиција, отповикувањето на брендот беше 70% повеќе кај учесниците кои беа повеќе изложени на директна пошта, наместо на дигитална реклама.

, Сè уште не е време да се запре печатеното рекламирање

Image Извор: Форбс

Зголемен фокус на DEI и одржливост на животната средина, туркајќи ги брендовите кон печатење

Во 2020, печатеното рекламирање изненадувачки доби на сила кога големите брендови прибегнаа кон долги печатени реклами на реномирани весници, за да ги отсликаат нивните обиди да ги поправат минатите корпоративни однесувања. Со прашања како што се расизмот и нееднаквоста заземаат централно место во политичкиот спектар на САД, брендовите како Mastercard објавија печатени реклами на цела страница во Њујорк Тајмс, за да ја покажат својата посветеност на таквите каузи.

Потрошувачите денес, особено генерацијата Z, ќе изберат да ги заштитуваат брендовите кои работат на општествени причини и се усогласуваат со нивните вредности. Така, овие компании избираат постојан медиум како весниците за да ги покажат своите идеи, наместо да се враќаат на минлива дигитална реклама. Овие реклами не ги поттикнуваа читателите да ги купат нивните производи или услуги, туку ги утврдуваа вредностите на нивниот бренд и застапуваа кауза. Њујорк тајмс имаше а историја на поддршка на реклами за застапување од 1920-тите. Најновиот пример може да биде оној каде врвните компании како Унилевер, Гугл и Морган Стенли објавија оглас за да го повикаат тогашниот американски претседател Трамп да не се повлече од Парискиот климатски договор во 2017 година.

, Сè уште не е време да се запре печатеното рекламирање

Image Извор: Геопросторен свет

Сепак, за мал бизнис, пристапот до Њујорк Тајмс е скапа работа. Тие би можеле да користат локални весници за да ги рекламираат своите вредности на присутните и на потенцијалните клиенти. За многу години, приходите на локалните весници опаднаа поради порастот на дигиталните медиуми и весниците-духови. Сепак, тие се важна структура на вестите на заедницата и низа трендови во индустријата ќе доведат до повторно оживување на овие публикации во иднина. Најзабележителен е Закон за одржливост на локалното новинарство, кој има долг пат да помине, но доколку стане закон, локалните весници и нивните читатели и огласувачите би можеле да добијат низа даночни бенефиции.

Печатените реклами можат да помогнат да се изгради перцепција на брендот како доверлив експерт во индустријата. Ова може да доведе до раст на бизнисот. Одлуката каде да се постават рекламите е тешка, бидејќи медиумската публика е пофрагментирана од кога било. Би било паметно да се консултирате со доверлив консултант за медиуми и реклами за да ја донесете вистинската одлука.

добие Peppermint Новости!

За купони, тајни понуди, упатства за дизајн и новости за компанијата.

Регистрација на билтен / Регистрација на сметка (скокачки прозорец)

"*" Означува потребни полиња

Внесете број од 10 до 10.
Што е 6 + 4?
Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.

Побарајте бесплатен понуда и консултации

Минимален цитат

Име
Кажете ни за вашиот проект и ние ќе дадеме бесплатна креативна консултација и проценка на цените.
Drop датотеки тука или
Макс. големина на датотека: 25 MB.
  Е-пошта(Задолжително)
  Каде треба да испратиме по е-пошта вашата препорака за производство и да понудиме понуда?
  Внесете број од 10 до 10.
  Проклети измамници.
  Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.

  Најдете н on на социјална мрежа

  Придружете се за совети за дизајн и специјални попусти

  Внесете број од 10 до 10.
  Што е 6 + 4?
  Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.