Свила картички

  • Луксузно мат ламиниране
  • Отпорен на вода и издржлив
  • Совршено чисто исекување на работ

Неодамнешни видеа

Свила картички

Ангажирајте го нашиот тим да го креира вашиот дизајн.

-

Ви требаат повеќе функции?

Обидете се со нашите Конфигуратор на прилагодена картичка >

Телефонската поддршка моментално е достапна на англиски или германски јазик.

 


Дополнителни информации

Облик

Стандарден, квадрат, мини

Тип на хартија

Свила мат

Катчиња

Директно, заоблено

Квантитет

100, 250, 500, 1000

Сврти се

2-4 работни дена

Дебелина

Производство Време

Опис

За ламинат деловни картички за свила

Графички дизајнери и клиенти избираат свила бизнис картички од различни причини. Ние веруваме во најкорисните квалитети на свилата визит-картичка метод на производство се како што следува:

Свила… тактилно искуство

Кога потенцијалниот клиент држи свилена картичка во рацете, штом ќе помине со прстите преку залихата, веднаш знае дека има нешто различно во оваа картичка. Свилено-мазната површина со кул на допир дава моментален впечаток на Луксузни и high-end жалба.

Разлика боја на матна свила

Многу фотографи специјално бараат свилени ламиниране за посакуваниот ефект што го има на нивните фотографии и боите на нивниот дизајн. Тоа е ефект на осакатување или омекнување може да се спореди со примена на многу суптилен филтер на Инстаграм.

Свилата додава дебелина и издржливост

Нашиот стандарден капак од 16 pt е доста значителен, но откако ќе се нанесе свилен ламинат дебелина се зголемува на 18 pt. Каде се стандардните картички ќе почнат да се виткаат кога се превиткуваат, поради дебелина хартиена маса, со свила, картичките сега ќе бидат многу свитливи, флексибилни и до одреден степен ќе се откачат за да се формираат.

Свилата дава совршени рабови

Картички испечатени со тешка или цврста покривка со мастило, особено темни бои како црна и сина, на нашиот стандарден мат финиш од 16 pt може да покаже флеки што се откинуваат од работ на картичките по отсекувањето. Изборот на свила е најдобриот начин целосно да се избегнат исечените рабови. Влакната од картичките се сместени помеѓу двата слоја на ламинатот, а кога ќе се исече, ламинатот ќе го зачува интегритетот на трупот, спречувајќи какво било распаѓање на рабовите.

Зачудувачки контраст со Spot UV

Една од најпопуларните комбинации за производство (особено кај нашите клиенти за графички дизајн) е да се користи ламиниране на свила во комбинација со spot UV. И покрај тоа што користењето на УВ-точка на нашата стандардна 16 мат-матична маса создава прекрасен визуелен и тактилен контраст, додавањето на свилен слој го прави тој контраст уште подраматичен, бидејќи вашата перспектива го врти прстот над мазните мат и сјајни области на сјајот на вашата картичка.

Галерија за инспирација

Земете примерок пакет!

Почувствувајте ги нашите трудови, видете го нашиот квалитет

свилени деловни картички
Свила картички
69.00$ - 139.00$