историја

Историјата на печатење е богата и фасцинантна. Во овој дел, гледаме на стариот свет и минатите форми на печатење.

Неодамнешни статии за историја

Комплетна временска рамка за печатење: Како се развило печатењето во текот на стотици години

Комплетен временски рок за печатење: Како печатењето се интересирало за печатење? Кликнете тука за целосна временска рамка за печатење што ќе научи повеќе за тоа како се развило печатењето во последните неколку стотици години. Долго пред социјалните мрежи, луѓето се изразуваа со зборови и слики. Симболите на гребење во нечистотија еволуираа во пораки испратени низ целиот свет за неколку секунди. … Прочитај повеќе

Експлозија од далеку, далечно минато: Разбирање на историјата на хартијата

Разбирање на историјата на хартијата Дали некогаш сте се запрашале од каде потекнува хартијата и кој ја поканил? Осигурете се да продолжите да читате подолу за да дознаете целосна историја на хартија. Дали некогаш сте се запрашале колку хартија всушност користиме? Ние ги проверивме евиденциите во Агенцијата за заштита на животната средина. Очигледно, денес над 68 милиони дрвја секое Прочитај повеќе

Печатење на фотографии и ретуширање на фотографии - Интервју со Мартин

Остин: Добро. Така, денес е 1-ви октомври и јас седам тука со мојот добар пријател, Мартин, и сакав да разговарам со него за неговото искуство во светот на печатењето. Дали ви пречи да ми кажете како влеговте во работата за печатење или во печатарскиот свет? Мартин: Начинот на кој влегов во него беше во основа Прочитај повеќе

Кога се создаде печатницата? Кратка историја на клучно откритие

  „Пронајдокот на машината за печатење беше еден од најважните настани во историјата на човештвото“ - Ха-onон Чанг Можно е да сме пристрасни, но не можеме да не се согласиме со Ха Joон Чанг. Лесно е да се земат едноставните работи здраво за готово: чудото на електрична енергија, сега неопходноста од проточна вода, скромната машина за печатење. ... Прочитај повеќе

Најдете н on на социјална мрежа

Придружете се за совети за дизајн и специјални попусти

Внесете број од 10 до 10.
Што е 6 + 4?
Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.