Дизајн на софтвер

Не може повеќе да се негира, но дизајнот и визуелната уметност создадени без помош на компјутерски софтвер стануваат сè поретки. Да се ​​учи графички дизајн и да се вработи во денешниот свет значи учење и совладување на различни софтвери за дизајн - работи како Photoshop, Illustrator или било кој од овие други делови од Adobe креативен апартман. Во овој дел, ги разгледуваме советите, триковите и споредбите на најпопуларниот софтвер за дизајн на денешницата.

Неодамнешни написи за софтвер за дизајн

Најдобрата апликација за креирање дигитални картички за посета

Дигиталните визит-картички, или vCards, ви овозможуваат веднаш да споделите кои сте, со кој било, каде и да одите. Тие можат да ви помогнат да ја развиете вашата мрежа на контакти брзо и ефикасно и истовремено да ви помогнат да се издвоите од конкуренцијата. Blinq е највисоко оценетата апликација за дигитални визит-картички низ глобалните продавници за апликации. Бизнисите ширум светот… Прочитај повеќе

Како да креирате и уредувате лого на видеото - сè што треба да знаете

Дали знаевте дека според истражувањето, 72% од деловните субјекти велат дека видео содржината драматично ги зголеми нивните стапки на конверзија? Видеото е едно од најважните средства за привлекување нови купувачи и затоа немањето видео содржина на вашата страница може да биде огромна грешка. Вие нема да можете да им објасните на вашите клиенти the Прочитај повеќе

Зошто е важно да инвестирате во професионална веб-страница?

Насловна слика: Извор Не можете да ја негирате важноста на професионална веб-страница. Без разлика дали сте мал бизнис што сакате да привлечете локални клиенти или мултинационална компанија што го проширува вашиот маркетинг, професионалната веб-страница е клучна за маркетинг успехот. Има причина зошто 78% од корисниците изгледаат на Интернет за да се решат за некоја услуга. Додека таму Прочитај повеќе

6 апликации за креирање дигитална деловна картичка

Дигитална деловна картичка е најнапредниот начин за споделување на вашите детали со вашата мрежа. Воспоставувањето врски со постоечките или да бидете клиенти придружени со овој трендовски метод за споделување детали може да понуди увид на другата личност за тоа колку добро ја користите секоја технологија. Дигитални визит-картички се друг начин Прочитај повеќе

Апликација за виртуелна визит-карта за социјални Bizz Tools: Целосен преглед

Извор Во денешниот дигитален свет, повеќето мрежни настани, конференциски состаноци и секојдневни социјални собири се случуваат во виртуелни поставки. Од Skype до Zoom, дигиталните технологии го менуваат начинот на комуницирање и деловно работење на луѓето. Додека конвенционалните, опипливи визит-картички сè уште го имаат своето посебно место, апликациите за виртуелни визит-картички ги менуваат перцепциите. Од многуте Прочитај повеќе

Топ 5 софтвер за графички дизајн во 2020 година

Развојот на модерната технологија им дава на графичките дизајнери толку многу софтвер што честопати создава проблем при изборот. И, како што знаете, правилниот избор на софтвер ќе влијае не само на креативните можности, туку и на брзината на развојот на проектот, па дури и на успехот на самиот дизајнер. Кој производ треба Прочитај повеќе

Како да го подигнете вашиот бизнис преку веб-дизајн

Бизнисот има голема корист од тоа што има ефикасен и лесен дизајн на веб-страница. Можејќи лесно да ја користите и навигирате на веб-страницата, тоа го издвојува бизнисот од конкурентите. Во ова време на висока технологија и брза интернет-врска, клиентите очекуваат работите на веб-страницата да бидат исто така брзи и лесни. ... Прочитај повеќе

Топ 10 избор за софтвер за уредување фотографии во 2019 година

Без разлика дали сте професионален фотограф, нов графички дизајнер или само сакате да ги рафинирате вашите семејни фотографии, ќе ви требаат ефективни алатки. Софтверот за уредување фотографии е многу корисен за манипулирање и подобрување на вашите слики, и тие се достапни во широк спектар за да можете да изберете оној кој најдобро одговара на вашите потреби. ... Прочитај повеќе

Како да дизајнирате бизнис картичка во Adobe Илустратор

Како да дизајнирате бизнис картичка во Adobe Илустратор Здраво! Овој туторијал е наменет за оние кои сакаат да дизајнираат визит-картичка, но се нови во користењето Adobe Илустратор. Во оваа објава ве водиме чекор по чекор во дизајнирањето на чиста минимална подготвена визит-картичка со стандардна големина. Со вештините што ги учите во… Прочитај повеќе

Најдете н on на социјална мрежа

Придружете се за совети за дизајн и специјални попусти

Внесете број од 10 до 10.
Што е 6 + 4?
Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.