Најнови статии за упатства

Водич за почетници за фотографирање на производи

Е -трговија еднаква на продажба еднаква на профит! - целосен мит. Зад завесата е еден критичен фактор за успех наречен фотографија на производи, што можете да го научите сега.

Суштински водич за пишување сценарио за анимација

Извор: Voices.com Видеата преку Интернет го зафатија Интернетот, вклучително и употребата на анимирани видеа. Анимираните видеа се нормално информативни, ако не само за лежерно гледање. Значи, ако сакате да привлечете повеќе луѓе кон вашиот бизнис, тогаш размислете да создадете сценарио за анимација! Што е тоа? Извор: Slideshare.net „Анимираните видеа често се користат Прочитај повеќе

Како да започнете со печатење на екранот - упатство за чекор по чекор

Иако печатењето на екранот не е навистина наш основен бизнис овде Print Peppermint, ние се уште сакаме подлец од тоа! Многу од нашите членови на тимот, вклучувајќи го и Таро (нашиот водечки дизајнер) имаат посебна експертиза во печатењето на екранот. Работи како што се: постери испечатени на екранот и раздвојување на бои за печатење облека како маици. Всушност, Таро сè уште редовно се консултира Прочитај повеќе

Маркетинг грешки Почетниот бизнис мора да ги избегнува

Маркетингот се смета за животна сила на почетните деловни активности. Сепак, тоа не е лесна задача. Всушност, грешките во маркетингот се неизбежни, особено во денешниот свет. Иако не постојат сигурни начини за успех во маркетингот, можете да научите и да направите далеку од многуте грешки во минатото за да го зголемите моментот на градење a Прочитај повеќе

Научете фотографија без да одите на училиште

Не треба да се враќате на училиште за да научите фотографија, но тоа не значи дека треба да бидете фотограф-аматер цел живот. Треба да ја знаете целта на вашата фотографија и да откриете зошто ги сакате вештините. Откако ќе го направите ова, следете ги овие едноставни совети и трикови. Запознајте се Прочитај повеќе

Она што треба да го знае секој почетник фотограф за отворот, брзината на блендата и ISO

Бленда наспроти брзина на блендата наспроти ISO. Сериозно! Која е целата гужва во секој случај, нели? Па, излегува, овие елементи се само она што го одделува професионалниот фотограф од аматерот. Всушност, овие вонземски концепти се всушност светото тројство на фотографијата. Треба да имате фер идеја за овие аспекти ако сакате Прочитај повеќе

Совети и трикови на Натаниел Додсон Фотошоп

Фотошоп е лесна алатка и тешко е да се совлада. За среќа, помошта е достапна со присуството на видеото Натаниел Додсон. Ова е алатка што мора да се има за скоро секоја креативна индивидуа таму, а со тоа следува и релативно стрмна крива на учење. Од друга страна, не треба да биде толку комплицирано како Прочитај повеќе

Како да се дизајнира брошура: A to Z of Design Brochure

Дизајнот на брошури е чувствителна уметност. Дали Пабло Пикасо или Леонардо Винчи или други виртуози од старите времиња набрзина скокнаа на платното? Не! Прво, тие навлегоа во најдлабоките вдлабнатини на својот ум, ги поставија нацртите за нивните ремек-дела, а потоа и само тогаш го скицираа она што денес го нарекуваме „безвременски накит“. Значи пред Прочитај повеќе

Како да дизајнирате лого?

Како да дизајнирате лого: Крајен дизајн на водич од: Лукаш Дрождз Во истражувањето спроведено во Холандија, 100% од 8-годишници можеа да соберат најпрепознатливи логоа со нивните репрезентативни брендови. Замислете колку поефикасно возрасните мора да можат да го сторат тоа. Од трилиони брендови со нивните соодветни Прочитај повеќе

Што е брошура?

Што е тоа брошура? Како да дизајнирате брошура за висока продажба за жал, за жал, повеќето брошури се наменети за ѓубре. Нашата улога како креативни дизајнери е да го смениме текот на оваа погубна судбина против огромните коефициенти. Ова peppermint упатството е насочено кон креативни дизајнери кои сакаат да избегнат грешки што ги прават брошурите здодевни… Прочитај повеќе

Пластична картичка - Упатство

Овде, во Print Peppermint, сметаме дека сме среќни што сме изложени на толку креативни пластични дизајни на деловни картички секој ден. Ако сте решиле да печатите на пластика за вашиот следен проект за деловна картичка, сте направиле мудар избор, но има некои работи што треба да ги знаете. Еве неколку препораки што ќе Прочитај повеќе

Најдете н on на социјална мрежа

Придружете се за совети за дизајн и специјални попусти

Внесете број од 10 до 10.
Што е 6 + 4?
Ова поле не е за целите на валидација и треба да останат непроменети.