Udhëzime për vepra arti

Udhëzime për vepra arti

RGB vs CMYK vs PMS Pantone ngjyrat me pika...Cili është ndryshimi?

Shikoni këtë video të shkurtër dhe mësoni se cili modalitet ngjyrash është i duhuri për ju.

Shkarkoni një udhëzues falas për referencën e ngjyrave të procesit CMYK ose ...
na dërgoni email adresën tuaj në (info në printpeppermint.com) dhe ne do t'ju dërgojmë një PRINTUAR FALAS OFFSET broshurë.

, Udhëzime për veprat e artit

Isfarë është "rrjedh"? - Bleed është pjesa e veprës artistike që do të pritet kur produkti përfundimtar i shtypur të shkurtohet në madhësinë përfundimtare. Qëllimi i së cilës është të vazhdojë një ngjyrë, imazh ose dizajn të sfondit deri në skajin e kartës. Në modelet tona, vijat e kuqe tregojnë seksionin e rrjedhjes së gjakut. Ju lutemi sigurohuni që të gjitha sfondet të jenë shtrirë deri në këtë linjë. Madhësia e rrjedhjes së gjakut zakonisht është 1/8 e një inç (ose 0.125) jashtë madhësisë përfundimtare të zbukurimit.

Specifikimet optimale të skedarëve

  • Gjakderdhjet: të gjithë skedarët duhet të kenë një rrjedhje 1/8" në secilën anë
  • Zona e Sigurt: mbajini të gjithë tekstin kritik dhe veprat artistike brenda kornizës
  • Colors: furnizoni skedarët tuaj në modalitetin e ngjyrave CMYK nëse jeni duke printuar një proces me 4 ngjyra
  • Colors: furnizoni skedarët tuaj me korrektësi Pantone (U ose C) ngjyrat e zgjedhura në skedar.
  • Rezoluta: 300 dpi
  • fonts: fontet duhet të konvertohen në kthesa/skicë
  • Transparencat: rrafshoni të gjitha transparencat
  • Llojet e skedarit: Preferuar: PDF, EPS | Gjithashtu pranohet: TIFF ose JPEG
  • Profili i ICC: E veshur me Japoni 2001

Si të përgatitni skedarë për përfundime

Nëse projekti juaj përfshin vulosja e petëzimit, vendndodhja UV, embossing, ose prerja vdesin do t'ju duhet të siguroni një skedar maske (për përfundim) së bashku me skedarët tuaj të dizajnit.

Krijoni një skedar pdf të zezë dhe të bardhë ku të gjitha zonat e zeza kanë një vlerë të ngjyrës

K = 100% (C = 0 M = 0 Y = 0 K = 100)

Zonat e zeza përfaqësojnë atje ku dëshironi të vendoset përfundimi dhe e bardhë do të thotë se nuk do të aplikohet përfundimi.

Nëse projekti juaj përmban më shumë se një përfundim, duhet të siguroni skedarë të veçantë maskash për çdo përfundim.

, Udhëzime për veprat e artit

Pyetjet e bëra më shpesh - Vepra artistike

FAR IZSHT SIZA E FOND SMS SAL VETM DUA PERDORIM?

Kur jeni duke kërkuar një madhësi të shkronjave për punën tuaj të shtypjes, ka shumë faktorë që duhet të merrni parasysh për të marrë Lexo më shumë

Eksportimi i një skedari PDF të gatshëm për printim nga Illustrator ose indesign.

Gjatë eksportimit të skedarëve tuaj të shtypur, duhet të siguroheni që skedarët tuaj janë gati për printim. Kontrolloni të gjithë përmbajtjen për të ditur se ato janë brenda Lexo më shumë

Farë është një skedar maskë?

Si të konfiguroni skedarët e maskave Nëse projekti juaj përfshin vulosjen e fletës, ultraviolet e njollave, stampimin ose prerjen e pllakave, do t'ju duhet të siguroni një skedar maske (për Lexo më shumë

Isfarë është uv spot? Pse e dua? Si është bërë?

Siç mund ta keni dëgjuar, veshja UV i referohet aplikimit të një shtrese të lëngshme të pastër mbi modelet e shtypura. Kjo trajtohet nën dritën ultraviolet, duke e tharë atë Lexo më shumë

Si mund të vendos veprat e mia të artit për vulosjen e letrës dhe embossing?

Ju duhet të krijoni dy skedarë maskash për projektet e dizajnit që kanë nevojë për vulosje dhe embossing fletë metalike. Një duhet të jetë një skedar maske për petë Lexo më shumë

Si mund ta rregulloj veprën time artistike për embossing?

Për të vendosur projektet tuaja të projektimit për ngulitje, duhet të krijoni një skedar maskë duke përdorur programe të tilla si Adobe InDesign dhe Illustrator. Ja çfarë ju… Lexo më shumë

Whatfarë dreq është një prerje e shtresuar dhe si vendoset?

Prerja e ngordhur i referohet artit të prerjes së formave të personalizuara ose të paracaktuara nga letra ose letra. Prerja e ngordhur me shumë shtresa përsërit këtë proces duke përdorur Lexo më shumë

Si mund të krijoj vepra arti për një produkt të prerë?

Gjeni një program të mirë të dizajnit të vektorit siç është Adobe InDesign ose Illustrator për të krijuar një skedar maskash për projektet tuaja të prera. Ja si ju… Lexo më shumë

Cilat janë BAR & Don'at kur dizajnoni produkte të stampuara në fletë metalike?

Ata që planifikojnë të krijojnë punën e tyre artistike për nxjerrjen e fletëve duhet të mbajnë mend disa rregulla për të siguruar suksesin e projektit të tyre. Kur jeni duke dizajnuar Lexo më shumë

A ka rëndësi nëse skedari im ka 8 bit për kanal ose 16 bit për kanal?

Po, thellësia e preferuar e ngjyrave për të gjitha skedarët është 8 bit për kanalin.

Informacion i dobishëm

1. Mënyra e ngjyrave

Procesi i printimit me ngjyra të plota kërkon që veprat artistike të ruhen në modalitetin me katër ngjyra CMYK (blu, të purpurt, të verdhë dhe të zezë). Kjo sepse shtypshkronjat përdorin 4 pllaka (një pjatë për secilën ngjyrë) për të arritur kombinimin përfundimtar të asaj që krijojnë imazhin e veprës artistike.

Megjithatë, vepra arti ose imazhet totale bardh e zi duhet të jenë në modalitetin e ngjyrave GRAYSCALE në mënyrë që të merrni atë të zezë të plotë dhe të pasur në daljen përfundimtare. Skedarët në RGB (E kuqe, Jeshile, Blu), si dhe Pantone ngjyrat, do të konvertohen automatikisht në CMYK.

2. fonts

Sa më shumë që të jetë e mundur, ju lutemi përshkruani gërmat tuaja (në ilustrues dhe inDesign). Kjo është për të shmangur çdo çështje të shkronjave kur shtypet puna juaj. Nëse po paraqisni skedarë Quark Xpress ose InDesign, ju lutemi përfshini një dosje font që përmban të gjitha tipet e përdorura në paraqitjen tuaj. Ju lutemi mos përdorni një madhësi të shkronjave më të vogël se 8 pikë. Në mënyrë tipike, shkronjat shumë të vogla ose shumë të holla mund të mos lexohen, veçanërisht kur shtypen në sfond të errët ose të zënë.

3. Leximi i provave

Para se të paraqisni veprën tuaj artistike, ju lutemi kontrolloni dhe rishikoni të gjitha kopjet / tekstet për shtypshkrime ose drejtshkrime. Një PDF do të jetë në dispozicion për shikim pas paraqitjeve të veprave artistike për të dhënë mundësinë për të kontrolluar gjithçka përpara se punët tuaja të shtypen. Pasi puna të miratohet, ne nuk mund të jemi përgjegjës për ndonjë shtypje të gabuar ose gabime në shtypjen e përfunduar.

4. Rezoluta

Për të siguruar cilësinë më të mirë të daljes, rezolucioni minimal për veprat e artit është 300 dpi (pika për inç). Sigurohuni që skedarët ose imazhet e lidhjes (veçanërisht në Illustrator, QuarkXpress dhe InDesign) janë në këtë rezolutë ose më të lartë. Imazhet duhet të krijohen në 300dpi ose më të larta për të siguruar që nuk do të ketë një rënie të konsiderueshme të cilësisë - zakonisht rezulton në imazhe të paqarta me skaje të mprehta. Nëse skanoni fotografi, ju lutemi sigurohuni që cilësimet janë për një fotografi dhe që rezolucioni është gjithashtu 300 dpi ose më i lartë.

5. Madhësia e skedarit

Për skedarë më të mëdhenj se 10 MB, ne ju rekomandojmë që të kompresoni skedarin tuaj duke përdorur programe softuerësh si WinZip (për Windows) ose Stufflt (për Mac). Ju gjithashtu mund të dërgoni veprat tuaja artistike duke u regjistruar për një llogari falas në Ne transferojmë.

6. Koha e ngarkimit

Ngarkimi i skedarit mund të zgjasë pak në varësi të shpejtësisë së lidhjes dhe madhësisë së veprës suaj artistike. Ngarkimi i një skedari 4 MB mund të zgjasë rreth 5 minuta në një lidhje DSL. Nëse keni probleme me ngarkuesin tonë, gjithmonë mund të dërgoni me email skedarët tuaj për të mbështetur @printpeppermint.com ose përdorni një shërbim të dërgimit të skedarëve si Ne transferojmë.

Na gjeni në social

Bashkohuni për Këshilla Dizajni dhe Zbritje Speciale

Ju lutemi shkruani një numër nga 1010.
Çfarë është 6 + 4?
Kjo fushë është për qëllime validation dhe duhet të lihet e pandryshuar.